14 / 05 / 2024

çevre denetimi ceza

çevre denetimi ceza

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar çevreyi kirletenlere göz açtırmadıklarını, denetimleri sıkılaştırdıklarını söyledi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan 18 bin çevre denetiminde 34 milyon lira ceza kesildi...

Gıda denetimlerinde her 100 üründen 5’i uygunsuz çıktı! 424 milyon lira ceza kesildi!

Türkiye'de piyasa gözetimi ve denetimi faaliyeti yürüten kuruluşlar tarafından geçen yıl 233 bin 644 parti ürün denetlenmeye alınırken uygunsuz bulunan 10 bin 881'i için 424 milyon lira ceza uygulandı.

Bakan Özhaseki araç sürücülerini uyardı! Bunu yaptırmayana tam 6 bin 275 TL ceza! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, milyonlarca sürücüler için denetimlerin başladığını belirterek uyardı. Bunu yaptırmayana tam 6 bin 275 TL ceza geliyor...

Bunu yaptırmayan resmen yandı! Tam 6 bin 275 TL ceza kesiliyor! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada milyonlarca sürücü için denetimlerin başladığını belirterek, Trafikte ceza yağdıran o denetimler ile ilgili bilgi verdi. İşte detaylar...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Yapı Denetim Bakanı'na ceza!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Başkanı olan Nizam Genç'in firmasına bir sene boyunca iş almaktan men cezası verdi. 

Kurallara uymayan yapı denetim firmalarına 38 milyon TL ceza kesildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, 20 bin 822 büro, 60 bin 949 şantiye denetimi yaptı. Denetim sonucunda kurallara uymadıkları saptanan firmalara 38 milyon TL ceza verildi.

Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliği'nde kritik düzenleme!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 31520 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile bir kritik düzenleme yapıldı...

Çevre denetçilerine mimar ve mühendis şartı!

Resmi Gazete'de yayımlanan "Çevre Denetimi Yönetmeliği" kapsamında çevre denetçilerinin üniversitelerin mühendislik, mimarlık, fen fakültelerinden mezun olmasıyla ilgili düzenleme yapıldı.

Çevre Denetimi Yönetmeliği 2021!

Çevre Denetimi Yönetmeliği 2021 bugünkü 31509 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Güvenli bina için yapı denetimi şart!

Yapı Denetim ve Deprem Mühendisleri Derneği Başkanı Nazmi Şahin, Elazığ'da meydana gelen ve çevre illeri de etkileyen depremde yapı denetimi yapılan hiçbir binanın yıkılmadığını belirtti...

Yapı denetimi artık elektronik ortamda!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan yönetmelik düzenlemesi ile yapı denetimi elektronik ortama alındı. Buna göre, özel binaların yapımını denetleyecek yapı denetim kuruluşları Bakanlıkça elektronik ortamda belirlenecek..

Şişli'de asbest denetimi!

Şişli Belediyesi, Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi işbirliğiyle Asbest Risk Yönetimi Sempozyumu düzenledi. Sempozyumda, kentsel dönüşümle gündeme gelen asbest denetimi ve yönetimi masaya yatırıldı.

Yapı denetim firmalarına 5 milyon lirayı aşkın ceza!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca bu yıl yapı denetim firmaları sorumluluğundaki 7 bin 134 şantiye ve bin 677 büronun denetimi gerçekleştirildi. 

İBB'den kaçak hafriyat dökümüne ceza!

Kentsel dönüşümün hızla sürdüğü İstanbul'da 14 resmi hafriyat sahasından 7’sinin kapasitesi doldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Çevre Koruma Müdürlüğü, kaçak döküme verilen ceza oranlarını açıkladı.

çevre denetimi ceza Haberi

çevre denetimi ceza

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar çevreyi kirletenlere göz açtırmadıklarını, denetimleri sıkılaştırdıklarını söyledi. Bakan Bayraktar, “ Yılın ilk yarısında 18 bin çevre denetiminde 34 milyon lira para cezası kesildi, mevzuata aykırı hareket eden 77 tesisin ise faaliyeti durduruldu” dedi.

Bakanlığının çevre faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Bayraktar, çevreyi kirletenlere karşı mücadelenin hızla devam ettiğini, denetimlerin artarak devam edeceğini söyledi. Bu konuda 60 adet tam donanımlı denetim ve numune aracının alındığını belirten Bakan Erdoğan Bayraktar 40 adet daha denetim ve numune aracı almayı planladıklarını ifade etti. Bakan Bayraktar yılın ilk yarısında 18 bin denetim yapıldığını ve yapılan denetimler sonucunda, 77 tesisin faaliyetinin durdurulduğunu, 34 milyon lira idari para cezası uygulandığını vurguladı.

60 bin kişi istihdam edildi

Bin 86 geri kazanım tesisinde 60 bin...