28 / 04 / 2024

Çevrimtaş Köyü deprem

Çevrimtaş Köyü deprem

Elazığ'da, 24 Ocak'ta, merkez üssü Sivrice olan ve 41 kişinin hayatını kaybettiği 6.8 büyüklüğündeki depremde en büyük hasarı Çevrimtaş köyü aldı. 27 konutun hasar gördüğü ve 2 kişinin yaşamını yitirdiği köyde yaralar sarılırken, yapılacak 26 konutun ilk örnek dairesi tamamlandı.

Jeoloji Mühendisi ezber bozdu: İstanbul'da 7'den büyük yıkıcı deprem olmayacak! İşte nedenleri...

Jeoloji Mühendisi Dr. Mehmet Salih Bayraktutan, "İstanbul'da 7'den büyük yıkıcı deprem olmayacak" dedi ve nedenlerini açıkladı. İşte ezber bozan o açıklama...

Naci Görür 'İstanbul'da her an 7'den büyük bir deprem olabilir' dedi' Övgün Ahmet Ercan, 'kanıt gösterin' cevabını verdi

Milyonlarca insan olası İstanbul depremi ile ilgili uzmanların yorumlarını takip etmeye devame diyor. Konuyla ilgili Naci Görür 'İstanbul'da her an 7'den büyük bir deprem olabilir' dedi' Övgün Ahmet Ercan, 'kanıt gösterin' cevabını verdi. 

Yunan deprem uzmanından İstanbul açıklaması: İstanbul'da büyük bir deprem beklediğimiz kesin!

6 Şubat depremlerinin yaraları sarılırken, beklenen büyük İstanbul depremi de sık sık gündeme geliyor. Yunan deprem uzmanı, İstanbul'da büyük bir deprem beklendiğinin kesin olduğunu söyledi. İşte o açıklama...

Uzman isimden korkutan açıklama: O şehirde her an büyük bir deprem olabilir!

Prof. Dr. Azad Sağlam Selçuk, Yüksekova'nın zeminine ve üzerinde bulunduğu fay hattına dikkat çekerek, her an büyük bir deprem olabileceğini söyledi. İşte ayrıntılar...

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, 'Yeni kıyımlar olacak' dedi! Deprem uzmanı bölgeleri tek tek açıkladı!

Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan, dün 6 Şubat depremlerinde büyük hasar gören ve asrın felaketinin merkez üssü olan Kahramanmaraş’taydı. Ercan kentte yaptığı gözlemler ile ilgili paylaşımlarının arasında kıyım olabilecek bir başka bölgeyi de açıkladı. 

Son dakika: Malatya'da 310 prefabrik ev için düğmeye basıldı! Hatay'da 2 bin 355 köy evinde sona gelindi!

Deprem bölgesindeki konut inşaat çalışmaları tam gaz devam ediyor. Bu kapsamda Malatya'ya 310 prefabrik konut için imzalar atıldı. Hatay'ın 13 ilçesindeki 2 bin 355 köy evi için çalışmalar hızlandırıldı.

Emlakta Nostalji: 1935 yılındaki Marmara depreminde 7 köy yıkılmış!

Deprem ülkesi olan Türkiye'de 1935 yılındaki Marmara depreminde 7 köy yıkılmış... Çeşme yolları kurumuş, köyler yıkılmış, yer altından korkunç gürültüler geliyormuş...

Cumhurbaşkanı Erdoğan 46 bin deprem konutu ve köy evi için teslim tarihi verdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 46 bin deprem konutu ve köy evini yıl sonuna kadar teslim etmeyi planladıklarını söyledi. 

Hatay'da depremzedeler için inşa edilen örnek 25 köy evi görüntülendi!

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın Altınözü ilçesinde, hak sahiplerine teslim edilen köy tipi deprem konutları FPV dronla görüntülendi.

Çevre, Şehircilik Bakanlığı düğmeye bastı! 100 bin hafif çelik köy evi için ilk kazmayı vurdu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, deprem bölgesinde hasar gören köy evlerinin yerine inşa edilecek olan 100 bin hafif çelikten köy evi için ilk kazmayı vurdu. 

Deprem bölgesine 100 bin çelik köy evi için haftaya ihaleye çıkılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde inşa edilecek yaklaşık 100 bin çelik köy evi konusunda önümüzdeki haftadan itibaren ihaleye çıkılacağını ifade etti.

Hatay’da depremzedeler için inşa edilen köy evlerinin teslimi için geri sayım başladı!

Deprem bölgesinde konutların hızla yükselmesi ile beraber teslim tarihleri merak edilenler arasına girdi. Hatay Hassa'da depremzedeler için inşa edilen köy evlerinin hak sahipleri belli oldu. Depremzedeler ise birkaç hafta içerisinde yeni konutlarına kavuşacak.

Deprem bölgesinde köy evleri hafif çelikten yapılacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Deprem bölgesinde yüz bin köy evimizi gelişmiş ileri yapı teknolojisi kullanarak hafif çelikten inşa edeceğiz.” diye konuştu.

Çevrimtaş Köyü deprem Haberi

Çevrimtaş Köyü deprem

Merkez üssü Sivrice ilçesi olan 24 Ocak'taki 6.8'lik depremde, Elazığ'da 37, Malatya'da 4 olmak üzere 41 kişi yaşamını yitirdi. Sivrice ilçesine bağlı Çevrimtaş köyünde de 27 konut hasar gördü ve 2 kişi hayatını kaybetti. Sabah'ta yer alan habere göre; depremden hemen sonra köyde yaraların sarılması için çalışmalar başladı. Şubat'ta inşaatı tamamlanan örnek daireye de depremde evleri yıkılan 7 kişilik Ernek ailesi yerleştirildi. Depremin üzerinden 6 ay geçerken, Çevrimtaş köyünde de hayat normale dönmeye başladı. Hak sahipliği ve yer seçim işlemlerinin tamamlanmasından sonra 26 konutun yapımı için çalışmalar başlayacak.

'KONUTLAR ÇELİK KONSTRÜKSİYONLU'

Elazığ AFAD Müdürü Osman Pıhtılı, depremin ilk anından itibaren devletin tüm imkanlarıyla sahada hazır halde olduğuna dikkat çekerek, "O gece çadırlarımızı kurup insanları barındırırken bir taraftan da yaralarını sarmak için...