07 / 07 / 2024

ceyhan depolarında petrol varmı

ceyhan depolarında petrol varmı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Şu anda bizim dünya piyasalarına sunmadığımız Kuzey Irak'tan gelen Ceyhan depolarında 1 milyon 350 bin varil petrol birikti" dedi...

Brent petrol uçtu, akaryakıta dev zam kapıda! Benzin, motorin, LPG fiyatlarında şok! 

Brent petrol 90 doları geride bıraktı, dolar kurunda da artış başladı. Bu gelişmelerin ardından akaryakıt zammı gündeme oturdu. Peki benzin, motorin, LPG litre fiyatlarında son durum ne? İşte 16 Nisan 2024 fiyat listesi...

Binalardaki betonarme su depoları, yapı güvenliğini tehdit ediyor!

Binalardaki temiz suyu, betonarme su depolarında muhafaza etmek hem yapı güvenliğini hem de insan sağlığını tehdit ediyor. Ekomaxi Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Mulhan, betonarme su depoları konusunda apartman ve site yöneticileri ile işletmeleri uyararak önemli açıklamalar yaptı...

Son dakika Türkiye ve Irak arasında petrol anlaşması sağlandı!

Son dakika haberi... Irak Petrol Bakanı Hayyan AbdulganiIrak, Kuzey petrolünün ihracının devamı için Türkiye ile anlaştıklarını söyledi.

Petrol fiyatlarında sakin seyir devam ediyor! Bugün brent petrol ne kadar? 1 Kasım brent petrolün varil fiyatı!

Brent petrolün varil fiyatı dün 88,61 dolara kadar yükselirken günü 85,02 dolardan tamamladı. Bugün de petrol fiyatlarında sakin seyir devam ediyor. Bugün brent petrol ne kadar? 1 Kasım brent petrolün varil fiyatı!

Türkiye doğal gaz ve petrol arayışında plan değişikliğine gitti! 2024 milat olacak

Türkiye'nin 2024 yılında yapacağı arama ve sondaj çalışmaları artacak. Gelecek yıl ham petrol ve doğal gaz arama ve üretimi kapsamında kara ve deniz alanlarında 250 kuyuda sondajlama yapılacak. İşte tüm detaylar...

OPEC'in petrol üretimi Eylül ayında günlük 273 bin varil arttı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) ham petrol üretimi Eylül ayında önceki aya göre günlük 273 bin varil artış göstererek, 27,75 milyon varile çıktı.

Küresel petrol arzı Eylül ayında günlük 270 bin varil arttı!

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) tarafından açıklanan verilere göre, küresel petrol üretiminin, Eylül ayında bir önceki aya göre günlük 270 bin varil artış göstererek, 101 milyon 570 bin varile ulaştığı bildirildi.

Küresel petrol arzı Ağustos ayında günlük yaklaşık 280 bin varil artış gösterdi!

Açıklanan rakamlara göre, dünyada günlük petrol üretimi Ağustos ayında bir önceki aya göre yaklaşık olarak 280 bin varil artış göstererek, 101,5 milyon varil seviyelerinde gerçekleşti.

Türkiye’nin petrol ithalatında artış! Haziranda yüzde 15,2 arttı!

Türkiye'nin toplam petrol ve petrol ürünleri ithalatında artış yaşandı. Buna göre, petrol ithalatı haziran ayında 2022’nin aynı ayına nazaran yüzde 15,2 artarak 4 milyon 826 bin 16 ton olarak kayıtlara geçti.

Emtia piyasasında artış tam gaz! Altın, paladyum, Brent petrol, buğday, pirinç... Hepsi değerlendi!  

Emtia piyasasında artışlar geçtiğimiz hafta da tüm hızıyla sürdü. Altın, paladyum, Brent petrol, buğday, pirinçte değer kazançları tek tek açıklandı. İşte ayrıntılar...

Petrolün varil fiyatı 100 dolar mı olacak? Petrol fiyatlarında şok gelişme...

Petrol fiyatları, üst üste üçüncü haftayı da yükselişle kapatmaya hazırlanırken petrolün varil fiyatına 100 doları aşabileceği konuşulmaya başlandı. Petrol fiyatlarında şok gelişme. İşte detaylar...

Son dakika! Petrol fiyatlarında artış bekleniyor!

ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), gelecek senenin son çeyreğine kadar küresel petrol stoklarında beklenen düşüşün petrol fiyatları üzerinde yukarı yönlü baskı oluşturduğunu kaydetti.

Hyd Kentsel Dönüşüm Yapı İnşaat Mühendislik Teknoloji Enerji Denizcilik Teks.Ve Madencilik A.Ş kuruldu!

Hyd Kentsel Dönüşüm Yapı İnşaat Mühendislik Teknoloji Enerji Denizcilik Teks.Ve Madencilik A.Ş Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ece Altintaş ve Havva Ceyhan ortaklığında kuruldu.

ceyhan depolarında petrol varmı Haberi

ceyhan depolarında petrol varmı


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Şu anda bizim dünya piyasalarına sunmadığımız Kuzey Irak'tan gelen Ceyhan depolarında 1 milyon 350 bin varil petrol birikti" dedi.


Yıldız, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Bünyan ilçesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. 


Bir gazetecinin dün akşam Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani ile görüşmesinin sonuçlarını sorması üzerine Yıldız, Erbil ile Bağdat'ın oluşturduğu komitenin sonuçlarını beklediklerini, dün akşam bunları değerlendirdiklerini söyledi.


Yıldız, petrol sevkiyatının yapılmasının yalnızca Irak'ın ya da Türkiye'nin meselesi olmadığını, aslında bölgenin de normalleşmesiyle alakalı bir husus olduğunu belirtti.


"Irak bir bütündür" diyen Yıldız, şöyle devam etti:


"Anayasanın kendisine verdiği bütün hak aynen bizim yaptığımız sözleşmelerde ve Bağdat'da yaptığımız anlaşmalarda korunmuştur. Bunun aksi düşünülemez. Ancak Irak'ın da bir 'varı' paylaşması gerekiyor, 'yoku' paylaşamaz....