20 / 05 / 2024

China Eastern Havayolları boeing

China Eastern Havayolları boeing

Çin'in üç büyük havayolu şirketlerinden China Eastern, 80 uçak almak üzere Beoing ile anlaşma imzaladı. Yapılan anlaşmaya göre alınacak uçakların çoğunun B737 MAX tipi ve enerji verimli uçaklar olduğu kaydedildi.

Çarpıcı rapor! Çin'de emlak satışları yüzde 50'den fazla düşecek!

China Real Estate Information Corp. tarafından açıklanan verilere göre son dönemlerde yaşadığı gayrimenkul kriziyle gündeme gelen Çin'de emlak satışları nın yüzde 50'den fazla düşeceğini belirtti.

Konut krizinden kurtulamayan Çin'de emlak geliştiricisi holdinglere yerel yönetim desteği!

Emlak krizinin gündemden düşmediği Çin'de bir son dakika gelişmesi daha yaşandı. Çinli emlak geliştiricileri Sunac China ve CIFI Holdings'in projeleri yerel yönetim desteği almaya hak kazandı. İşte detaylar...

Borç krizindeki Çinli emlak devi Evergrande Group'a 'cansuyu'!

China Evergrande Group'un, tasfiye davasında bir kez daha erteleme kararı alındı. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre yatırımcılar tarafından sürpriz şekilde algılanan karar Çinli dev gayrimenkul şirketi Evergrande için son bir şans şeklinde de yorumlandı

Dünyaca ünlü emlak devi iflas mahkemesine başvuru yaptı!

İki yıl önce temerrüde düşen ve ülkedeki emlak borç krizini hızlandıran emlak devi China Evergrande, ABD'de iflas mahkemesinde alacaklılardan korunma başvurusunda bulundu.

“İç hat uçuşlarda tavan fiyat artışı kesinlikle gündeme gelecektir!”

Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nane, iç hat uçuşlarda tavan fiyat artışının çok önceden yapılması gerektiğini ve artışın kesinlikle tekrar gündeme geleceğini ifade etti.

Pegasus Havayolları CEO'su Güliz Öztürk: Güçlü talep ve iç hat ücretlerinde artış bekleniyor!

Güliz Öztürk, Pegasus Havayolları'nın CEO'su olarak, 3. çeyrekte talebin güçlü olacağını öngörüyoruz. İç hatlarda tavan fiyat getirilince taban fiyat ücretleri artırmak zorunda kalıyoruz” şeklinde konuştu.

Uçmayan kalmasın! Havayollarında büyük fırsat! Uçak biletlerine yüzde 50’ye varan indirim

Kış tatili planlayanlar, yazını şimdiden ayarlayanlar… Bu fırsat kaçmaz. Uçak bileti kampanyalarında böylesi görülmedi. Corendon Airlines yüzde 50’ye varan indirim fırsatı sunuyor. İşte tarihler ve dataylar…

Artan yakıt fiyatları yüzünden Nijerya Havayolları yurt içi uçuşları durdurdu

Afrika kıtasının petrol ve doğal gaz zengini Nijerya'da faaliyet gösteren Nijerya Hava Yolları artan yakıt fiyatları gerekçesiyle bugünden itibaren tüm yurt içi uçuşları durdurdu.

Çinli Evergrande'nin hisseleri atama haberinin ardından yükselişe geçti!

Borç yükü altında olan China Evergrande Group'un hisseleri, şirketin yönetim kuruluna bir devlet şirketi yetkilisini atamasından sonra artışa geçti.

Evergrande yine kupon ödemesini yapamadı!

Çin'in en borçlu gayrimenkul geliştirme şirketi olan China Evergrande Group'un iki tahvil için kupon ödemesini yapamadığı açıklandı.

Çin emlak firmasında 313 milyon dolarlık vurgun!

Çin'in en büyük emlak geliştiricilerinden biri olan China Fortune Land Development yaptığı açıklamada varlık yöneticisinin 313 milyon dolarla kayıplara karıştığını açıkladı.

Çin’deki borç krizi emlak şirketlerine sıçrıyor!

Çin’in emlak sektöründeki aşırı borçlanmaya ilişkin tedbirlerinin olumsuz etkileri ve China Evergrande Group’un içinde olduğu borç krizi, büyük emlak şirketlerine de sıçramaya başladı.

Çinli emlak devi Evergrande krizinde son durum ne?

Evergrande'nin iflasının Çin'deki finansal sistemin işlerliğini bozacağıyla ilgili tedirginlikler devam ediyor. Sunac China ve Kaisa Group tahvil kupon ödemelerini yaptığı için sektör destek buldu. Fakat Evergrande ödemelerinden birini 23 Ekim'de yapmazsa tahvilleri temerrüde düşecek.

China Eastern Havayolları boeing Haberi

China Eastern Havayolları boeing

China Eastern Havayolları Boeing'ten 80 uçak alacak. Yapılan anlaşmaya göre alınacak uçakların çoğunun B737 MAX tipi ve enerji verimli uçaklar olduğu kaydedildi.


Şirket yaptığı açıklamada, 80 uçağın kendilerine maliyetinin 7,39 milyar ABD doları civarında olacağını duyurdu. 


Anlaşmaya göre uçakların 2016-2020 yılları arasında teslim edileceği bildirildi.


Havayolu şirketinin tahminlerine göre yeni uçakların şirketin taşıma kapasitesini yüzde 13 artırması bekleniyor. 


Ülkede son olarak Ciuyüen Havayolları, Boeing ile anlaşma yapmış ve 50 uçak alacağını duyurmuştu.


Boeing şirketinin son 40 yılda Çin'e binden fazla uçak sattığı, gelecek 6-7 yılda bin uçak daha satması bekleniyor. Uzmanlar Çin'in gelecek 20 yılda 6 binden fazla uçağa ihtiyaç duyacağını ve bunun maliyetinin 780 milyar ABD doları civarında olacağını...