03 / 05 / 2024

CHP depremzede kredi önergesi

CHP depremzede kredi önergesi

2020 senesinde ülkemizde birçok deprem meydana geldi. Bu depremlerin çoğu yıkıma neden oldu. CHP, depremde evleri hasar gören konut sahipleri için düşük faizli, uzun vadeli kentsel dönüşüm destek kredisi sağlanmasını önermişti. Bu önerge reddedildi.

Kredi faizleri zirveye çıksa da bankalara borcu olanların sayısı 40 milyonu aştı!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kredi faizleri zirvelere çıksa da bankalara bireysel kredi borcu bulunan vatandaş sayısı da borç miktarı da rekor seviyeye ulaştı. CHP’nin haftalık ekonomi raporunda yer alan detaylara göre Türkiye'de borcu bulunan vatandaşların sayısı 40 milyonu geçti.

2023 depremzede kredi ve hibe desteği başvurusu! Depremzede hibe ve kredi şartları neler? 

Depremzede hibe ve kredi desteği yardımı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe alındı. Peki 2023 depremzede hibe ve kredi desteği başvuruları nasıl yapılır ve şartları neler? İşte ayrıntılar...

Depremzedelere Hibe ve Faizsiz Kredi Başvurusu Başladı mı? İşte Detayları ve Nasıl Başvurulur?

Depremzede hibe ve faizsiz kredi başvurusu detayları belli oldu. Deprem bölgesinde etkilenen vatandaşların evlerin inşa edilmesinde hibe ve faizsiz kredi desteği sunuluyor. Başvuruların ne zaman başlayacağı merak ediliyor. İşte depremzedeler için hibe ve faizsiz kredi desteği detayları…

Depremzede faizsiz kredi ve hibe desteği başvuruları ne zaman? Kim kaç lira kredi ve hibe alacak? İşte şartlar...

Depremde ev ve iş yeri yıkılan vatandaş için son dakika bir adım atan hükümet, yeni destek paketini duyurdu. Peki depremzede faizsiz kredi ve hibe desteği başvuruları ne zaman? Kim kaç lira kredi ve hibe alacak?

Depremzede esnafın kredi borcuna faizsiz 6 ay erteleme kararı! İşte detaylar

Deprem bölgesindeki esnafın Halk Bankası'na olan kredi borçlarının 6 ay ertelendiği açıklandı. Ertelemeden kaynaklı faizi Hazine karşılamış olacak.

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'nün devrettiği gayrimenkuller TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından vakıf ve derneklere tahsis edilen veya devredilen gayrimenkullere ilişkin soru önergesi verdi. 

İnşaat sektöründeki yüksek maliyetler ve kredi faizlerinin düşürülmesi mecliste!

İnşaat sektöründe görülen yüksek girdi maliyetleri ve kredi faizlerinin düşürülmesi talebi TBMM gündemine taşındı. CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, konuya ilişkin soru önergesi sundu.

İzmirli depremzedelerden kredi için çağrı!

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, partisinin İzmir Milletvekilleri Kamil Okyay Sındır ve Ednan Arslan düzenledikleri basın toplantısında  depremzedelere verilecek kredi için adım atılması konusunda çağrıda bulundu. 

Kanal İstanbul için bağlantı yoluna kredi bulmak için Bakanlık kefil olacak iddiası!

CHP Genel Başkan Yardımcı Ahmet Akın, Kanal İstanbul ile yol bağlantısının yapılacağı Kuzey Marmara Otoyolu kapsamındaki Nakkaş-Başakşehir kesimi ihalesine dış kredi sağlanması için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın ilk kez kefil olacağını belirtti. 

Kredi borcu erteleme başvuruları meclis gündeminde!

Koronavirüs salgını süresince bankalara yapılan kredi borcu erteleme başvurularına ve bankaların ek ücret talep etmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Bulut konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Faik Öztrak'tan konut kredilerinde kredi tahsis limitinin artırılmasına tepki!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, konut kredilerinde kredi tahsis limitinin artırılması tedbirine tepki gösterdi.

İnşaat sektöründe batık kredi miktarı mecliste!

Bankaların el koyduğu gayrimenkul sayısında ve inşaat sektörüne ait batık kredi miktarında yaşanan artışın sebepleri TBMM gündemine taşındı. CHP'li Gök, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Çiftçilerin kredi ödemelerinde yapı ruhsatı aranması şartı TBMM'de!

Çiftçilerin kredi ödemelerinde yapı ruhsatı aranması şartı getirilmesi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Özer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

CHP depremzede kredi önergesi Haberi

CHP depremzede kredi önergesi

2020 senesinde ülkemizde birçok deprem meydana geldi. Bu depremlerin çoğu yıkıma neden oldu.

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; 2020'de Türkiye'de yaşanan depremlerde hayatını kaybeden vatandaşların olduğuna ve büyük acılar yaşandığına dikkat çeken CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, depremzedelere ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Kamil Okyay Sındır, TBMM'de CHP tarafından sunulan depremde evleri hasar gören konut sahipleri için düşük faiz oranlı, uzun vade kapsamlı kentsel dönüşüm destek kredisi sunulması için verilen önergenin reddedilmesiyle ilgili konuştu. Sındır, şunları kaydetti:

“2020 Yılı içerisinde ülkemizde meydana gelen İzmir, Elazığ ve Malatya depremlerinde bütün milletimizi derinden üzen çok can kayıpları yaşandı, vatandaşlarımız ya mallarını kaybetti ya da malları ciddi hasar gördü. Özellikle İzmir ve Elazığ depremlerinde oluşan hasarlar daha çok emekli veya orta ve düşük gelirli...