06 / 05 / 2024

Çiftliköy sahil düzenleme

Çiftliköy sahil düzenleme

Çiftlikköy Belediye Meclisi'nin Ekim ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar'ın başkanlığında gerçekleştirildi. Bir önceki mecliste alınan karar özetleriyle ilgili iki konuda ise düzeltme yapılarak oybirliği ile kabul edildi.

Şantiye şeflerinin iş yükümlülüklerine yeni düzenleme! 75 yaşını dolduran şantiye şefliği yapamayacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın yaptığı yeni düzenleme ile beraber şantiye şeflerinin iş yükümlülükleri belirlendi. Peki yeni yönetmelikle neler değişti? İşte konu ile ilgili detaylar...

Erteleneceği iddia edilmişti, Airbnb yönetmeliğine düzenleme geldi!

Yaşanan bazı sorunlar sebebiyle 1 sene erteleneceği iddia edilen Konutların Turizm Amaçlı Kiralanması Faaliyetlerinin Düzenlenmesine İlişkin Yönetmelik'te düzenlemeye gidildi. Söz konusu düzenleme bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Fahiş aidatlar için üç bakanlık masaya oturdu: Yeni düzenleme ile yüksek aidatlara büyük darbe vurulacak!

Türkiye'de kira fiyatları gibi yüksek aidatlarda vatandaşı zorluyor. Bu konuda üç bakanlık tarafından yürütülen yeni kanuni düzenleme ile fahiş fiyatların önüne geçilecek. İşte detaylar...

Konut alımında yeni dönem! Düzenleme 1 Kasım'da yürürlüğe giriyor! 

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, sahte ilanlara karşı emlak ve otomotiv sektöründe yeni dönemin 1 Kasım'da yürürlüğe gireceğini belirtti. Yeni düzenleme ile sahte ilanların önü kesilecek. 

Kiralar çıldırdı! Son bir yılda kiralar yüzde 209, iki yılda ise yüzde 425 arttı! Kiralara acilen yasal düzenleme şart!

Kiralar son iki yıldır çıldırmış durumda. Son 2 yılda kiralardaki artış oranı yüzde 425’leri geçerken, aynı oranda geliri artmayan kiracılar ise geçim sıkıntısı çekiyor. Uzmanlar ise tıpkı yurt dışında olduğu gibi kira artış oranlarına yasal bir düzenleme getirilmesini öneriyor.

Yüzde 300 artış sonrası flaş hamle! Düzenleme için harekete geçildi

Kasko fiyatlarındaki artış araba sahiplerini zorluyor. Fiyatlar 150 bin liranın üzerine kadar çıktı, yüzde 300’e kadar yükseldi. Kasko poliçeleri için yeni yılda en az yüzde 50 ile yüzde 100 arasında zam beklentisi oluştu. Fahiş fiyatlara karşı ise yeni bir düzenleme çalışması yapılıyor. İşte ayrınt

Konut satış ve kira fiyatlarına ilişkin düzenleme talebi Meclis gündeminde!

Konut satış ve kira fiyatlarındaki artışa yönelik düzenleme yapılması talebine ilişkin soru önergesi verildi. İyi Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Hazine arazileri için yeni düzenleme! Kiracılara öncelik, 5 taksit ve yüzde 20 indirim avantajı!

TBMM'ye sunulan torba teklif kapsamında, hazine gayrimenkullerinin kiralanmasına ve satışlarına düzenleme yapılıyor. Bu kapsamda kiracılara öncelik tanınması planlanırken, satışlarda da 5 taksit ve yüzde 20 indirim avantajı sunulması öngörülüyor...

İç Mimarlar Odası’ndan İmar Yönetmeliği'nde düzenleme talebi!

İç Mimarlar Odası, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nde düzenleme yapılmasını talep etti.

Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliği'nde kritik düzenleme!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 31520 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile bir kritik düzenleme yapıldı...

Merkez Bankası'nda kripto paralara yönelik düzenleme!

Henüz hukuki altyapısı bulunmayan kripto para borsaları için düzenleme yolda. Merkez Bankası kripto para borsasına yönelik vergi düzenlemesi yapmak için harekete geçti. 

Büyükşehir belediyelerinin imar yetkilerine düzenleme!

Büyükşehir belediyelerinin imar yetkilerine yeni düzenleme mi geliyor? AK Parti’nin üzerinde çalışmalar sürdürdüğü yeni yerel yönetimler düzenlemesi kapsamında, büyükşehir belediyelerinin imar yetkileri yeniden düzenlenebilir...

Gayrimenkullerin elektronik ortamda satışına düzenleme!

Vergi Reform Paketi kapsamında gayrimenkullerin elektronik ortamda satışına yönelik düzenleme geliyor. Peki bu düzenleme ile neler değişecek?

Çiftliköy sahil düzenleme Haberi

Çiftliköy sahil düzenleme

Çiftlikköy Belediye Meclis Salonu'nda yapılan oturumda 8 gündem maddesi görüşüldü. Oturum başlangıcında meclise bilgi veren Başkan Silpagar, sahil düzenlemesinin başlatıldığı müjdesini vererek, "Sahilimizde yürüyüş parkurlarının, koşu parkurlarının, bisiklet yollarının olmasını düşünüyoruz. 

Mokamp mevkiinde ağaçların kesilmeyeceği, çevreyi bozmayacak, Yalova'da bulunmayan yeni uygulamaların olacağı ve burasını ilgi odağı haline getirecek düzenlemelere başlıyoruz" diye konuştu. 


Bir önceki mecliste alınan karar özetleriyle ilgili iki konuda ise düzeltme yapılarak oybirliği ile kabul edildi. 


İlçenin 5 noktasına yerleştirilecek ATM pointlerin 10 yıllığına kiraya verilmesi oybirliğiyle onaylandı.

İller Bankası kaynağıyla yapılacak olan' elektrik * tasarruf cihazları için "öngörülen rakam ve detayların da meclis kararında belirtilmesi gerektiğini aktaran Başkan Silpagar, bu ledli aydınlatmaların ilçede elektrik aydınlatmalarında yüzde 80'lik bir tasarruf sağlayacağını belirtti. 


İmarla ilgili konuların oy birliği ile imar komisyonuna havale edilmesinin...