06 / 05 / 2024

Çiğli Belediyesi kentsel dönüşüm

Çiğli Belediyesi kentsel dönüşüm

Çiğli Belediyesi eylül ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Meclis toplantısına grup toplantısı uzun sürdüğü için geç katılan CHP grubuna, AK Parti grubu tepki gösterdi.

Şişli'nin Kanal İstanbul'unda sular durulmuyor!

"Şişli'nin Kanal İstanbul'u" şeklinde bilinen ve Şişli Belediyesi'nin iki defa mühürlediği inşaatta Kaymakam Ahmet Gazi Kaya'nın belediye yetkililerini yetki aşımıyla suçladığı, yetkilileri soruşturma açmakla tehdit ettiği iddia edildi.

Şişli Belediyesi'nin çevresinde planlanan yeni konut projeleri tepkiye neden oldu! Şişli'ye bir Şişli daha katılıyor!

İPA Başkanı ve Şişli Belediye Başkanı aday adayı Resul Emrah Şahan, Şişli Belediye Binası’nın karşısında bulunan arazinin hükümet tarafından rezerv alanı ilan edilmesi ile söz konusu araziye yapılması beklenen konut projesine tepkilerini dile getirdi.

Türkiye'de bir ilk! Bina tamamlama sigortasıyla sigortalı dönüşüm başlıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Şişli Belediyesi, kentsel dönüşümde ülkemizde bir ilke imza atarak Bina Tamamlama Sigortası’nı kentsel dönüşüm projelerinde uygulayacak. 

Şişli Belediyesi Muammer Keskin'den büyük iddia: 500 milyon doları aşkın gayrimenkul geri alındı!

İstanbul Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Şişli Belediyesi’ne ait olan ve önceki başkan Mustafa Sarıgül döneminde devredilen milyarlık arsalar, otoparklar ve değerinin altında kiralanan taşınmazların geri aldığına dair iddialarda bulundu.

Çiğli’ye imar planı müjdesi! Bölgede yapılaşma süreci başlıyor!

Çiğli Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesince Harmandalı Bölgesine ilişkin devam eden imar planı çalışmalarının askı süresi sona erdi. İdari prosedürlerin tamamlanmasından sonra bölgede yeni imar planına uygun yapılaşma süreci başlayacak.

İzmir Çiğli'de kentsel dönüşüm görüşmeleri başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Çiğli'de hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi için görüşmeler başladı. 

İzmir Çiğli'de kentsel dönüşüm projesi için karşı komite kurulacak!

İzmir Çiğli'de hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi için bölge sakinlerinden Güzeltepe Kentsel Dönüşüm halk komitesini kurma kararı alındı.

İzmir Çiğli'de kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı!

İzmir Çiğli'de hayata geçecek kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı. Kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde uzlaşma görüşmeleri yarın başlayacak. 

İzmir Çiğli'de kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor!

İzmir Çiğli'de hayata geçecek kentsel dönüşüm için ilk adım atıldı. Kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde uzlaşma görüşmeleri 31 Ağustos'ta başlayacak. 

İzmir Çiğli'ye yıllardır beklenen dönüşüm müjdesi geldi!

Yüzde yüz uzlaşı, yerinde dönüşüm ve “Büyükşehir güvencesi ve garantörlüğü” ilkeleriyle kentsel dönüşüm çalışmalarını hız kesmeden sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli’nin Güzeltepe mahallesi için de harekete geçti. 

İzmir Çiğli'de kentsel dönüşüm başlıyor!

İzmir'de afetlere karşı kurulan İzmir Afet Platformu'nun ilk toplantısına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çiğli'de kentsel dönüşüm çalışmalarının kısa sürede başlayacağını dile getirdi. 

Şişli'de akıllara durgunluk veren gecekondu yıkımı!

Şişli Belediyesi zabıta ekipleri molozlar arasında saklanan yavru kedilere rağmen gecekonduyu yıktı. Akıllara durgunluk veren yıkımda kedilerin akıbetinin ne olduğu ise bilinmiyor.

Çiğli'de hasarlı bina tespiti için protokol imzaları atıldı!

30 Ekim tarihinde İzmir'de meydana gelen 6.6 şiddetindeki depremin ardından Çiğli Belediyesi, İnşaat Mühendisleri Odası ve Jeoloji Mühendisleri Odasıyla işbirliği protokolleri imzaladı.

Çiğli Belediyesi kentsel dönüşüm Haberi

Çiğli Belediyesi kentsel dönüşüm

Çiğli Belediyesi eylül ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Meclis toplantısına grup toplantısı uzun sürdüğü için geç katılan CHP grubuna, AK Parti grubu tepki gösterdi.


Çiğli Belediyesi eylül ayı meclis I toplantısı yapıldı. Geçtiğimiz V^/ay gerçekleştirilen meclis toplarmsından önce yapılan grup toplantısında Başkan Hasan Arslan ile CHP'li Belediye Meclis Üyesi Süleyman Karadağ arasında yaşanan tartışma, bu ayki CHP gnıp toplantısının yine gündemindeydi. Geç başlayan meclis toplantısında CHP grup toplantısının uzamasının nedeninin ise Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ile Belediye Meclis Üyesi Süleyman Karadağ arasında yaşanan gerginliğin grup toplantısında da devam etmesi gösterildi. 

Başkan Arslan toplantıda Süleyman Karadağ'dan geçen ay yaşananlar nedeniyle özür dilerken şikayetinden vazgeçmesi talebinden bulundu. 

Arslan, "Tatsız olaylar yaşadık. 

Konu farklı yerlere gitti. Bu durumu kapatalım ve işimize bakalım" dedi. Bunun üzerine Karadağ...