03 / 05 / 2024

Çimento hisseleri son durum

Çimento hisseleri son durum

Çimento sektörüne bakıldığında veriler sektörünün gelişmesini sürdüreceğine işaret ediyor. Analistler, uzun vadeli düşünen yatırımcıların portföylerini zenginleştirmek için çimento sektörü hisselerini takip etmelerinde fayda olacağını söylüyor. 

Son 1 yılda enflasyonu yenen BIST 30 hisseleri

Borsa İstanbul’da dalgalanma devam ederken seçimin ardından yatırımcı yükseliş bekliyor. Endeks güne düşüşle başlarken işte son 1yılda enflasyonu yenen BIST 30 hisseleri.

Emlak Konut GYO hisseleri düştü! Yabancılar satıyor: Emlak Konut hisse son durum 1 Nisan 2024!

Emlak Konut GYO hisselerinde bu sabah yüzde 9'a yakın gerileme yaşandı. Emlak Konut hisse son durum 1 Nisan 2024! 

Borsada temettü veren 8 şirket yüzde 170’den fazla kazandırdı

Temettü hisseleri son dönemde Borsa İstanbul’da yatırımcı tarafından büyük ilgi görüyor. İşte birçok yatırımcının tercihi olan ve yıllık bazda yüzde 170 üzeri getiri sağlayan 8 şirket

Çimento ve hazır beton sektörü mercek altında: Rekabet Kurumu 370 milyon TL ceza kesti! 

Rekabet Kurumu çimento ve hazır beton sektörlerine ilişkin son dönemde açtıkları soruşturmalarda 370 milyon TL tutarında idari para cezası kestiklerinin altını çizen Birol Küle, denetimlerin sürdüğüne dikkat çekti. İşte o açıklama...

Çimento sektöründe yeşil dönüşüm için 2 milyar dolar yatırım gerekli!

TÜRKÇİMENTO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yücelik ve TÜRKÇİMENTO Başkan Yardımcısı Nihat Özdemir çimento sektörü ile ilgili son gelişmeleri paylaşarak önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Ticaret Bakanlığı'ndan 16 beton ve çimento firmasına 33,7 milyon lira ceza!

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre, Bakanlık 16 beton ve çimento üreticisi firmaya, fahiş fiyat uygulamaları sebebiyle 33 milyon 791 bin lira ceza kesildiğini açıkladı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan çimentoculara son uyarı: Yol yakınken yanlıştan dönün, fiyatları düşürün!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, hazır beton ve çimento üzerindeki şikayetlerin artması üzerine denetimlerin artırıldığını açıkladı. Yanlış yapanlarla ilgili son uyarısını yapan Bakan Bolat ''Yol yakınken yanlıştan dönsünler, fiyatları düşürsünler" çağrısında bulundu.

İnşaatta maliyet bel büktü! Çimento fiyatları ikiye katlandı! 10 Ekim 2023 çimentonun tonu ne kadar oldu?

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan "İnşaat Maliyet Endeksi"ne göre; inşaat maliyetleri son 1 yılda adeta rekor kırdı. Enflasyonla birlikte hazır beton, demir ve çimento fiyatları tarihi zirveyi gördü.

Nvidia'nın Hisseleri Neden Yükseliyor?

Video oyunlarında kullanılan çipleriyle tanınan Nvidia, son yıllarda veri merkezi pazarına yöneldi. Veri merkezi çip işi, 29 Ocak'ta sona eren mali yılda şirketin gelirinin %50'den fazlasını oluşturdu ve şirketinin hisseleri bu yıl %160'tan fazla artarak 586 milyar dolarlık kazanca ulaştırdı.

Çimento fiyatlarında ay sonu şoku! Zam üstüne zam gelmişti! Çimento fiyatları ne kadar? 29 Mart 2023 fiyat listesi

İnşaat sektörünün olmazsa olmazı olan çimentonun fiyatları sık sık araştırılıyor. Çimento fiyatlarına geçtiğimiz günlerde zam üstüne zam gelmişti. Peki son dakika çimento fiyatları bugün ne kadar? 29 Mart 2023 fiyat listesi

Dünyanın en büyük bankalarından biri daha iflas mı ediyor? 3 günde yaklaşık yüzde 13 değer kaybetti!

Almanya'nın en büyük pazar payına sahip bankası Deutsche Bank hisseleri, yüzde 9 oranında değer kaybederek 8,5 avroya düştü. Hal böyle olunca bankanın hisseleri son üç günde yaklaşık yüzde 13 değer kaybetti.

Çimento hisselerinde deprem etkisi: Hisselerdeki yükseliş yüzde 30'u geçti! 

Kahramanmaraş depreminden sonra çimento hisselerinde yaşanan ve tepki çeken yükseliş bir haftalık aranın ardından bugün de devam etti. İşte çimento hisselerindeki son durum...

“Battı, bitti, gitti” denilen Tesla, ters köşe yaptı! Yok böyle bir para!

Hisseleri son dönemde düşmeye başlayan ve kurusu Elon Musk’a ABD kamuoyunda azalan sempatiye rağmen, dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticisi Tesla dudak uçuklatan bir kar açıkladı.

Çimento hisseleri son durum Haberi

Çimento hisseleri son durum

Para Dergisi'nden İdil Taraklı'nın haberine göre; TÜRKİYE Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) güncel verilerine göre, 2017 Ocak-Kasım döneminde çimento üretimi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3.8 oranında artış gösterirken, üretilen çimentonun yüzde 9.9’luk bölümü ihraç edildi. Bu dönemde iç satışlar geçen yılın eş dönemine göre yüzde 5.1, ihracat ise yüzde 3.7 arttı. İç talebin üzerinde oluşan kapasite fazlasının bir bölümünün ihracata konu olduğu görülüyor.

Önümüzdeki dönemde de devam eden altyapı projeleri, konut sektörünün canlandırılmasına yönelik makro önlemler, sektörel teşvik ve kampanyaların katkısıyla çimento talebinin güçlü olması bekleniyor. 3. Havalimanı, Kanal İstanbul, kentsel dönüşüm projeleri gibi unsurların çimento talebinin güçlü kalmasını sağlayacağı düşünülüyor. Hava şartlarının düzelmesi ile beraber mevsimsel etkiden dolayı iş hacimleri, satışlar ve üretimlerin de artacağını düşünen analistler çimento...