10 / 05 / 2024

çin 240 milyon liralık mermer yatırımı

çin 240 milyon liralık mermer yatırımı

Zenginleşen Çinliler, evlerinde mermeri daha çok tercih etmeye başlayınca bu ülkenin işadamları da Türkiye'den maden almaya başladı. Mermere 240 milyon liralık yatırım yapan Çinliler, bin 200 kişiye de istihdam sağladı...

1938 yılında İstanbul'un imar planı için 17 milyon TL ayrılmış!

1938 yılında İstanbul'un imar planı için 17 milyon TL ayrılmış. Söz konusu planın iki üç senede bitmesi planlanmış.

1945'te İstanbul'da yapılacak 16 okul inşaatı için 70 milyon lira harcanmış

1945 yılında İstanbul'da 16 yeni sanat okulunun yeri belirlenerek inşaat çalışması için 70 milyon lira bütçe ayarlanmış.

1952 yılında İstiklal Caddesi'nin genişletilmesi için 25 milyon lira istenmiş!

1952 yılında İstiklal Caddesi'nin genişletilebilmesi için Belediye bazı kararlar almış ve bu çalışmalar için 25 milyon lira istenmiş.

Dünya Bankası, Türkiye'deki şirketlerin yeşil dönüşümü için 155 milyon dolarlık krediyi onayladı!

Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu, sermaye finansmanı sağlanması ve özel sektör sermayesinin harekete geçirilmesi yoluyla Türkiye'deki şirketlerin yeşil dönüşümün desteklenmesi için 155 milyon dolarlık krediyi onayladı. İşte ayrıntılar...

Rusya bu sene için 515 milyon ton petrol üretim hedefini koruyor!

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Rusya'nın petrol üretim kısıntısı kararı doğrultusunda sene sonu tahminlerinde değişiklik yapmadıklarını kaydederek, "2023 yılı için 515 milyon ton petrol üretim hedefini değiştirmedik." diye konuştu.

Selden etkilenen iller için 50 milyon TL'lik kaynak oluşturduk!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Sel felaketinden etkilenen illerimizde acil ve temel ihtiyaçların karşılanması için 50 milyon TL'lik kaynak oluşturduk. Vatandaşlarımızın normal hayat akışına dönebilmeleri için bu kaynakları kullanacağız." diye konuştu.

QNB Finansbank ve EBRD deprem bölgesi için 110 milyon dolarlık kredi anlaşması imzaladı!

QNB Finansbank ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), depremden etkilenen kişi ve kurumlara kullandırılmak için 110 milyon dolarlık kredi anlaşması imzaladı.

Güney Kore'den Türkiye'deki depremzedeler için 10 milyon dolarlık konut desteği!

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol yaptığı açıklamada Türkiye'deki depremzedelere inşa edilecek konutlar için 10 milyon doların üzerinde yardım sağlanacağını belirtti.

Dyo Boya DYO markası için 75 milyon dolar ödeyecek

Dyo Boya Fabrikaları Ticaret A.Ş., Yaşar Holding'e lisans hakkı ödeyerek kullandığı markaları satın almak için harekete geçti. Durmuş Yaşar ve Oğulları markası için 75 milyon dolar ödenecek.

Taylor Swift’in 80 milyon dolarlık mülk portföyü bulunuyor!

ABD'li dünyaca ünlü şarkıcı Taylor Swift’in 80 milyon dolarlık bir mülk portföyü olduğu biliniyor. Peki Swift’in  mülk portföyünde hangi malikane göze çarpıyor? İşte ayrıntılar...

Alila Deluxe Termal Hotel-SPA 240 milyon TL'ye icradan satılıyor!

T.C. Afyonkarahisar İcra Dairesi, Afyonkarahisar ili, Merkez ilçesi, Demirçevre Mahallesi'nde yer alan Alila Deluxe Termal Hotel'i 240 milyon 406 TL'ye icradan satılıyor.

İstanbul'daki metro projeleri için 150 milyon avro dış borçlanma teklifi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisinde, 2 metro hattının inşaatında kullanılması için 150 milyon avro dış borçlanma yetkisi talep etti. 

Fatma Girik Bodrum'daki villası için 40 milyon TL istiyor!

Bodrum'da 20 sene yaşadığı villayı satışa çıkartan Yeşilçam'ın usta ismi Fatma Girik villası için 40 milyon TL istiyor.

çin 240 milyon liralık mermer yatırımı Haberi

çin 240 milyon liralık mermer yatırımı

Zenginleşen Çinliler, evlerinde mermeri daha çok tercih etmeye başlayınca bu ülkenin işadamları da Türkiye'den maden almaya başladı. Mermere 240 milyon liralık yatırım yapan Çinliler, bin 200 kişiye de istihdam sağladı.


Dünyanın fabrikası konumundaki Çin'in gelir seviyesinin artması Türkiye'ye yaradı. Çinliler'in konutlarında mermeri daha çok kullanmaya başlamaları üzerine bu ülkenin yatırımcıları da talebi karşılamak için Türkiye'ye yöneldi. Aynı zamanda dünyanın en büyük ithalatçısı konumunda olan Çin, Türk mermer sektörüne 240 milyon liralık yatırım yaptı. Temmer Mermercilik Yönetim Kurulu Başkanı Rüstem Çetinkaya, Çin'de konutta mermer kullanımının giderek arttığını belirterek "Çinliler Türkiye'de maden ocaklarına 240 milyon liralık yatırım yaptılar ve yaklaşık bin 200 kişilik istihdam sağladılar" dedi. Dünya mermer rezervinin yüzde 35'inin Türkiye'de olduğunu ve bu sektörde ihracatının 2 milyar 150 milyon doları...