08 / 05 / 2024

çin ekonomi verileri

çin ekonomi verileri

Çin'de üçüncü çeyrek büyüme verileri dünyanın en büyük ikinci ekonomisiyle hayal kırıklığı oluşturdu. Çin'deki gayrimenkul krizi ekonomiyi de olumsuz etkiledi.

1938'de Eminönü'ne Ekonomi Saray'ı inşa edilecekmiş!

1938 yılında Ekonomi Sarayı inşası gündeme gelmiş. iktisad Vekili B. Şakir Kesebir dün de iktisadi meseleler üzerinde görüştükten sonra Ekonomi Sarayı ile ilgilenmişler.

Çin'deki emlak krizi: Ev sahipleri ve uluslararası ekonomi ne durumda?

Çin'deki birçok insan, ülkenin en büyük inşaat şirketlerinden bazıları tarafından sunulan ön satış fırsatları aracılığıyla, hala inşa edilmemiş konutları satın almak için ipotekli borçlanma yolunu tercih etti. Ancak, bu şirketlerin karşılaştığı borç sorunları, uluslararası ekonomi için endişe kaynağ

Bakan Mehmet Şimşek ekonomi programının üç temel bileşenini açıkladı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomide programlarının üç temel bileşeni olduğunu ifade etti. İşte Bakan Şimşek'in ekonomi programı açıklaması... 

Doları olanlar dikkat! 2023 yılında ortalama dolar kuru belli oldu!

Bu haber, doları olanları çok yakından ilgilendiriyor. Peki 2023 senesi için ekonomi yönetiminin tahmin ettiği dolar kuru ne kadar olacak? İşte devamı…

KDV’de büyük fiyasko Tahsil edilemeyen tutar 164 Milyar TL'yi aştı

Türkiye’de ekonomi verileri uzun zamandır dengesiz hareket ederken, işveren de vatandaş da pahalılıkla boğuşmaya devam ediyor. Bu yıla ilişkin verilere göre ise ocak ayından bu yana özellikle KDV tahsilatında büyük oranda düşüş yaşandı.

ABD'de açıklanan işgücü piyasası verileri FED'in faiz kararını güçlendirdi

ABD'de istihdam verileri haziranda beklenenden fazla arttı. Ülkede tarım dışında kalan işgücü piyasasında istihdam haziranda 372 bin kişilik artış gösterdi. İşsizlik oranı değişim göstermeyerek yüzde 3,6'da kaldı. Açıklanan rakamlar FED'in fazi artırmaya olan görüşünü güçlendirdi.

İnşaat maliyet endeksinde büyük artış! İşte Nisan 2022 inşaat maliyet endeksi verileri...

İnşaat maliyet endeksi 2022 Nisan ayı verileri açıklandı. Verilere göre nisan ayından inşaat endeksi mart ayına göre yüzde 6,12 arttı. İşte Nisan 2022 inşaat maliyet endeksi rakamları...

Orta Asya Uluslararası Ticaret ve Ekonomi Merkezi'nin inşaatı başladı! 

Kazakistan ve Özbekistan sınırında yapılacak Orta Asya Uluslararası Ticaret ve Ekonomi Merkezi'nin inşaat çalışmaları başladı. 

Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni ekonomi politikası uluslararası yatırımcılar için fırsatlar sunuyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda ekonomiye ilişkin açıklamaları ve yeni ekonomi politikasını içeren mesajları uluslararası yatırımcılar için fırsatlar sunuyor.

Berat Albayrak: Ekonomi 3. çeyrek için güçlü yükseliş mesajı verdi!

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, "Ekonomi 3. çeyrek için güçlü yükseliş mesajı verdi. Tüketici güveni yüzde 3,2 artarak 82 oldu.Yılı tahminlerden iyi noktada tamamlayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

IMF Başkanı Georgieva: Geleceğin pek çok işi 'yeşil ekonomi'de!

IMF Başkanı Georgieva, küresel ekonominin büyük dönüşüm geçirdiğini dile getirerek iş açısından zengin bir ekonomik toparlanma ile iklim değişikliğiyle mücadelenin birbirini desteklediğini, geleceğin pek çok işinin 'yeşil ekonomi'de olduğunu ifade etti.

İnşaat sektöründe toparlanma sürecine girildi!

Türkiye İMSAD, yapı sektörü ve ekonomi çevrelerince dikkatle izlenen aylık sektör raporu yayınlandı. Rapora göre, inşaat sektörü temmuz verileri değerlendirildiğinde hızlı bir toparlanma süreci yaşadı.

Bankaların konut kredisi işlem ücreti isyan ettirdi!

Bankaların aldığı ücret ve komisyonlar yine gündeme geldi. 2014 yılında yapılan değişikliğe rağmen masraflardan şikayetçi olan vatandaşlar için ekonomi yönetimi harekete geçti...

çin ekonomi verileri Haberi

çin ekonomi verileri

Çin Ulusal İstatistik Ofisi’nin (NBS) açıkladığı senenin üçüncü çeyreğine ait gayri safi yurt içi hasıla verileri, 2020'nin üçüncü çeyreğinden bu yana en düşük hızda ve ikinci çeyrekte görülen yüzde 7,9'luk büyümeden sonra yavaşlayarak bir önceki döneme göre yüzde 4,9 büyüdüme kaydettiğini ortaya koydu. 

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Çin ekonomisi ilk çeyrekte yüzde 18,3 büyüme gösterdi. GSYH'nın üçüncü çeyrekte yüzde 5,2 yükselmesi öngörülüyordu. 

NBS sözcüsü Fu Linghui, konuyla ilgili açıklamasında "Yurt içi ekonomik toparlanma hala istikrarsız ve düzensiz" ifadelerini kullandı. Veriler, çeyreklik bazında büyümenin Temmuz-Eylül döneminde ikinci çeyrekte aşağı yönlü güncellenen yüzde 1,2'den yüzde 0,2'ye gerilediğini ortaya koydu. 

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi koronavirüs salgınından toparlandı, fakat yavaşlayan fabrika faaliyeti, azalan tüketim ve yavaşlayan emlak sektörü toparlanmanın ivmesini düşürdü. 

Oxford Economics Asya...