02 / 05 / 2024

Çin hızlı tren projesi talip

Çin hızlı tren projesi talip

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Cumhurbaşkanımızın ziyaretinde Çin Devlet Başkanı, Edirne-Kars hızlı tren hattı, Antalya-İzmir hızlı tren ve otoyol projeleriyle ilgilendiklerini söylediler" dedi.

Bakan Uraloğlu açıkladı! Karadeniz'e yüksek hızlı tren geliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, tüm Türkiye'yi yüksek hızlı tren hatlarıyla sarmak için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını kaydetti. 

Mlli Hızlı Tren’in tasarım aşaması bitiyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’ndan Milli Hızlı Tren müjdesi geldi. Uraloğlu, işletme hızı 225 kilometre olan Milli Hızlı Tren'de dizayn çalışmalarının yüzde 90'ının tamamlandığını ifade etti.

İngiltere'den Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı için 2.3 milyar dolarlık kredi!

İngiltere tarafından Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'na kredi desteği müjdesi verildi ve 2.3 milyar dolarlık altyapı ihracat finansman kredisinin verileceği duyuruldu. 

Bursa'daki hızlı tren projelerinde son durum ne?

Olaycom yazarı Ahmet Emin Yılmaz, bugünkü köşesinde Bursa'daki hızlı treni ve Gemlik trenini kaleme aldı. İşte Ahmet Emin Yılmaz'ın 'Hızlı tren engeli aştı, hızlandırılmış inşaat başlıyor: Bu defa olacak mı?' başlıklı yazısı...

Kayseri-Ankara hızlı tren hattı projesi için kredi görüşmeleri tamamlanıyor!

Kayseri Ankara arasında hızlı tren hattı projesine yönelik açıklamaya yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, projeye yönelik açıklamalarda bulundu.

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı yarın açılıyor!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Çiğdem Toker bugünkü köşesinde Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı'nı kaleme aldı. İşte Çiğdem Toker'in o yazısı...

İYİ Parti'den 1915 Çanakkale Köprüsü için hızlı tren önerisi! 

İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Danışmanı Dr. Suat Sarı, 1915 Çanakkale Köprüsü için iptal edilen hızlı tren planının yeniden gündeme alınması için öneride bulundu. 

Sivas'ta hızlı tren için çalıştay düzenlenecek!

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) ‘Geleceğe Hızlı Yolculuk - Hızlı Tren’ konulu çalıştay hazırlayacak. 

Kırklareli Alpullu'da hızlı tren hattı inşaatının denetlenmesi önerisi TBMM'de!

Kırklareli'nin Alpullu beldesinde yaşanan sel felaketine ve bölgedeki hızlı tren hattı inşaatının denetlenmesi önerisi meclis gündemine taşındı. CHP'li Kayan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir-Ankara Hızlı Tren Hattı için belirlenen dış krediyle ilgili soru önergesi!

İzmir-Ankara Hızlı Tren Hattı Projesi için belirlenen dış kredi meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Hızlı tren hattı yapımında ortaya çıkabilecek sorunların tespit edilmesi için önerge verildi!

Hızlı tren hattı yapımına yönelik olarak ortaya çıkabilecek sorunların tespit edilerek çözüm yollarının belirlenmesi için meclise önerge verildi.

TCDD, bu yıl yüksek hızlı ve hızlı tren projelerine 3.3 milyar TL harcayacak!

TCDD'nin 2021 Yılı Yatırım Programı'nda yer alan 12 milyar 556 milyon TL'lik ödeneğin, 3 milyar 329 milyon TL'si yüksek hızlı ve hızlı tren projelerine ayrıldı.

Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren’in son ihalesi yapıldı! 

Sözcü Gazetesi'nin köşe yazarı Çiğdem Toker, bugünkü yazısında  Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Yapımı Projesi'nin son ihalesinin detayları hakkında bilgi verdi.

Çin hızlı tren projesi talip Haberi

Çin hızlı tren projesi talip

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Cumhurbaşkanımızın ziyaretinde Çin Devlet Başkanı, Edirne-Kars hızlı tren hattı, Antalya-İzmir hızlı tren ve otoyol projeleriyle ilgilendiklerini söylediler. Çin Ekonomi Bakanı da bizden teknik adımlar beklediklerini söyledi" dedi.


Ekonomi Bakanlığının Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) ile birlikte İzmir’de düzenlediği “Uluslararası Yatırımcılarla İstişare Toplantısı”nın ardından açıklamalarda bulunan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye’nin dünyadan en hızlı büyüyen 7. ülke olduğunu ifade ederek, “Bugün işsizlik oranlarıyla ilgili yeni rakamlar açıklandı. Türkiye siyasi istikrar ve buna bağlı ekonomik istikrarı bir an önce en üst seviyede oturtarak yeniden son 13 yılda sağladığı yüzde 4,7 büyüme son 23 çeyrekte sağladığı yüzde 5,1’lik büyüme rakamlarının da üzerine çıkacak. Bu yüzde 5’in üzerine taşıdığımız büyümeyle 1,6 milyon vatandaşını iş sahibi yapması gerekiyor. Bunu yapamadığı zaman sıkıntı...