14 / 05 / 2024

Çin- Kırgızistan- Özbekistan demiryolu projesi

Çin- Kırgızistan- Özbekistan demiryolu projesi

Kırgızistan Başbakanı Temir Sariyev, Çin-Kırgızistan-Özbekistan demiryolununun inşaatının ilk aşaması 2016 yılında başlayacağını açıkladı. Sariyev, şu anda projenin koordine aşamasında olduğunu belirtti.

Ekonomist Atilla Yeşilada'dan konut almak isteyenler için kötü haber!

Ekonomist Atilla Yeşilada, konut almak isteyenler için kötü haberi verdi. Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Yeşilada, "İstanbul'da konut almak bir hayal olacak. Orta sınıfın daralması ve gençlerin umutsuzluğu ön planda." dedi.

Kırgızistan'da yaşanan konut krizi intihar salgınına neden oldu!

Kırgızistan'ın güneyinde yer alan Andarak köyünde kadınlar arasında intihar vakalarında artış yaşanıyor. Dünyanın önde gelen basın kuruluşlarından Eurasianet bölgede yaşanan konut krizinin intiharları tetikleyen bir sebep olduğunu ortaya çıkardı.

Atilla Yeşilada borsa için kötü haberi verdi! BİST-100 ağır kayıplar yaşayabilir!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 1,24 yükselişle 7.622,69 puandan başlarken Ekonomist Atilla Yeşilada borsa için kötü haberi verdi. 

Aile destek programı ödemeleri için kötü haber geldi! Hesaplara tek tek yatırılan 1.250 TL'yi bekleyenler aman dikkat!

Aile destek programı ödemeleri için kötü haber geldi... Hesaplara tek tek yatırılan 1.250 TL'yi bekleyenler aman dikkat...

Dolar için kötü senaryo yazıldı! Korkutan açıklama az önce geldi! Doları olanlar çabuk bakın! Görmeyen duymayan kalmasın

Analistler tarafından dolar için kötü senaryon yazıldı. Korkutan açıklama az önce geldi! Doları olanlara kötü haber! Görmeyen duymayan kalmasın.

Dünya Sağlık Örgütü’nden şok açıklama! Deprem 23 milyon insanı etkileyecek!

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem felaketi dünyanın da gündeminde. Sarsıntının ardından dünyadaki onlarca ülkeden taziye mesajları ve yardım açıklamaları gelirken, Dünya Sağlık Örgütü de çok önemli bir açıklama yaptı.

Dünya Sağlık Örgütü'nden şok açıklama! Kahramanmaraş depremi 23 milyon insanı etkileyecek!

Dünya Sağlık Örgütü ülkemizde meydana gelen yüzyılın en büyük depremi ile ilgili olarak “Türkiye ve Suriye’deki deprem felaketi sonrası yardımlarımız uzun vadeli olacak” ifadesini kullandı.

Türk SİHA'ları kapış kapış! Bir ülke daha aldı

Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı Basın Servisi Başkanı Daiyrbek Orunbekov, Kırgızistan’ın ANKA Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) tedarik ettiğini duyurdu. İşte tüm detaylar...

Bitcoin'in çöküşünü bilen analistten açıklama!

Birçok analist 2022 hakkında yorum yaptı. Bu yorumlardan birisi ise Bitcoin'in çöküşünü bilen analistten geldi.

Dolarda zirve göreceksiniz diyen uzmanlar altın için kırmızı alarm verdi! Yorumlar kafaları allak bullak etti

Son dakika altın fiyatları ve dolar/TL kuru yeni haftaya hareketli başladı. Uzmanlar ise altın ve dolar için yorumda bulunurken, dolarda zirve beklediklerini söylerken altın için kırmızı alarm verdi. 

Euro düşüyor! Elinde euro olanlar için kırmızı alarm!

Euro kurunda son dakika gelişmeler yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Euro kuru bugün resmen düşüşe geçti. Euro bugün yüzde 0,33 düşüş kaydetti. Elinde euro olanlar için kırmızı alarm. İşte 19 Eylül 2022 euro kuru...

DATÜB ve Kırgızistan Ahıska Türkleri Derneği'nden Kırgızistan'a inşaat malzemesi desteği!

Merkezi İstanbul'da olan Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) ile Kırgızistan Ahıska Türkleri Derneği, Kırgızistan'da, Tacikistan sınırında yaşanan çatışmaların etkilediği kişiler için toplam 25 tonluk un, gıda ve inşaat malzemesi desteği yaptı.

Kırgızistan'dan çatışmadan etkilenen evler için yardım talebi!

Kırgızistan, AGİT'ten Kırgızistan-Tacikistan sınırındaki çatışmadan etkilenen evler için Avrupa'dan yardım talebinde bulundu. 

Çin- Kırgızistan- Özbekistan demiryolu projesi Haberi

Çin- Kırgızistan- Özbekistan demiryolu projesi

Kırgızistan Başbakanı Temir Sariyev, Çin-Kırgızistan-Özbekistan demiryolununun inşaatının ilk aşaması 2016 yılında başlayacağını açıkladı. Sariyev, şu anda projenin koordine aşamasında olduğunu belirterek, söz konusu demiryolunun tamamlanması durumunda, Kırgızistan’ın denize erişebileceğini kaydetti.


Demiryolu inşaasının ülke ekonomisinin gelişmesine ivme kazandıracağını açıklayan Sariyev, projenin “İpek Yolu” Ekonomik Kuşağı’ çerçevesinde hayata geçirileceğini belirterek, “Demiryolu inşaası planlandığı tarihe yetişebilirse, Kırgızistan üzerinden yılda 15-20 milyon ton yük taşıyabilecek. Yakın gelecekte, demiryolunun İran’a kadar uzatılması planlanıyor. “ ifadelerini kullandı.


Ayrıca, Sariyev Kırgızistan Ekonomi Bakanı Arzıbek Kocojev’in geçen hafta Çin ile Kırgızistan arasındaki vize rejiminin kaldırılmasıyla ilgili konuşmasının “yanlış anlaşıldığını” Çin’e yaptığı ziyarette, Çin tarafı ile vize konusunun konuşulmadığını ve şu anki vize uygulamasında iki tarafın da memnun olduğunu...