05 / 05 / 2024

çin konut kiraları

çin konut kiraları

Yüksek ev kiraları sebebiyle harekete geçen Pekin yönetimi, kira zamlarına sınır getirdi. Artık ülkedeki konut sahipleri kiralarını yüzde 5'ten fazla artıramayacak.

İşte dünyada en yüksek kiraların olduğu 15 şehir!

Global Cities Business Alliance, dünya genelinde kişilerin yıllık ortalama kazancının ne kadarını kiraya ödedikleriyle ilgili bir araştırma yayınladı. İşte dünya genelinde en yüksek kiraların olduğu 15 şehir...

1952'de Kira Tasarısı Meclis'te! Konut kiralarına yüzde 50, dükkan kiralarına yüzde 150 zam!

1952 yılında Kira Tasarısı Meclis gündemine alınmıştır. Buna göre 1953'te konut kiralarına yüzde 50, dükkan kiralarına yüzde 150 zam gündeme gelmiş. 

Birleşik Krallık'ta konut kiraları yüzde 9,2 arttı!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi'nin açıklamış olduğu resmi verilere göre Birleşik Krallık'ta ortalama konut kiraları Mart ayında yıllık bazda yüzde 9,2 arttı.

Yabancılar Türkiye'den artık niçin konut almıyor? İşte yanıtı...

Kripto fenomeni Murat Ali Calman yabancıların Türkiye'den artık neden konut satın almadığını açıkladı. Peki yerli yatırımcılar neden yurt dışından konut alıyor? Yabancılar niçin yurt içinden konut kiralıyor? İşte nedenleri...

Çin konut piyasasında daralma yavaşladı!

Çin konut piyasasındaki daralma uzun süredir devam eden gerilemeyi durdurma çabalarının da desteğiyle, yavaşladı.

Hükümetten konut kiralarına yüzde 25 zam sınırı açıklaması: Devam edecek mi?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, konut kiralarına yüzde 25 zam sınırı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Peki konut kiralarına yüzde 25 zam sınırı devam edecek mi? İşte o açıklama...

Emlak kriziyle boğuşan Çin'de konut satışlarının düşmesi bekleniyor!

Fitch Ratings, büyük bir emlak kriziyle boğuşan Çin'in konut piyasasında 2024'te yeni konut satışlarında yüzde 5 - yüzde 10'luk bir düşüş bekliyor. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Konut kiralarında yüzde 25 sınırlaması kaldırılırsa fiyatlar düşer!

Konut kiralarındaki yüzde 25 zam sınırlaması, ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkları büyüttü. Peki sınırlama kalkarsa kira bedelleri düşer mi? 

Asgari ücreti aşan kiralar kaç yılda dengelenir?

Merkez Bankası son raporunda, enflasyonla mücadele kapmasında kira fiyatlarının düşürülmesi için konut arzının artılacağını açıkladı. Bu durumla ilgili somut adımların ne zaman atılacağı henüz kesinleşmezken, asgari ücreti aşan kiraların ne zaman dengeleneceği merakla bekleniyor.

Merkez Bankası, konut kiraları düşecek dedi. Ama nasıl?

Yılın ilk enflasyon raporunu açıklayan Merkez Bankası, konut fiyatlarına paralel olarak kiraların da düşeceğini vurguladı. Bu açıklama üzerine ünlü ekonomist Hakan Kara, X sosyal medya hesabından konuttaki düşüşün kiralara yansımadığını gösteren bir grafik paylaştı.

Konut kiralarında büyük artış!

TCMB'nin faiz oranlarını düşürme kararından sonra konut kiralarında yaşanan artış, Prof. Dr. Hakan Kara'nın analizleriyle yeniden gündeme geldi. İşte Prof. Dr. Hakan Kara'nın o paylaşımı...

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları düşerken, kiralar arttı!

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları 2023 yılının Kasım ayında yıllık bazda yüzde 2,1 azalırken, ortalama konut kiralarında ise Aralık 2023'te yüzde 6,2 artış yaşandı.

Çin konut sektörünü ayağa kaldırmak için harekete geçti! 70 milyar dolar ucuz kredi sağlandı!

Çin Merkez Bankası 2023 konut ve altyapıdaki sorunları giderebilmek için ek 70 milyar dolar ucuz kredi kullandırdı.

Çin konut krizinden kurtulamıyor! Merkez Bankası kiralık konut piyasasına desteğini artıracak!

Konut krizinden bir türlü kurtulamayan Çin'de yeni gelişmeler yaşanıyor. Verilen detaylara göre, Çin Merkez Bankası ve Çin Ulusal Mali Düzenleme İdaresi Çin'in kiralık konutların geliştirilmesi ve inşasına yönelik kredi desteğini arttıracağını açıkladı.

çin konut kiraları Haberi

çin konut kiraları

Çin Şehircilik ve İskan Bakanlığı tarafından konut kiralarıyla ilgili dikkat çeken bir açıklama yapıldı. Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; yapılan açıklamada senelik kira artışının yüzde 5 ile sınırlandırıldığına vurgu yapıldı. 

İskân Bakanlığı, iki hafta önce Başkan Şi Cinping tarafından başlatılan “ortak refah” kampanyasına değinerek, herkesin yaşayacak bir yeri bulunduğundan emin olma sözü vermişti. Bu söz çerçevede harekete geçen yetkililer ülkedeki kira artış oranını sınırladı. Artık konut sahipleri kiralara yüzde 5’ten fazla zam getiremeyecek. 

KENTSEL PROJELER ASKIYA ALINDI

Çin'de büyük şehirlerde konut kiralarında meydana gelen yükseliş, kentlerdeki barınma sorununu çözüme kavuşturmak ve sağlıksız yapıları dönüştürmek için yapılan dönüşüm projeleri sebebiyle oluşuyor. Bu sebeple son 10 senede birçok gecekondunun yıkımı gerçekleştirildi. Fakat yeni konutlar da konut piyasasının yükselmesine ve borçlanmanın artmasına...