05 / 05 / 2024

Çin konut kredileri

Çin konut kredileri

Konut fiyatlarının balon haline geldiği ve borsasında da ciddi bir çöküş yaşayan Çin'de uzmanlar şimdi de kredi balonunun patlayacağından endişe ediyor.

Çin'de konut kredisi faiz oranları düştü!

Çin hükümetinin emlak kontrollerini hafifletmesi ve faiz oranlarını 2012’den bu yana ilk kez düşmesinin ardından konuta olan talebin artmasıyla birlikte, yeni konut fiyatlarındaki düşüş azaldı.

Konut kredileri tutarı 1 yılda 391 milyar TL'den 444 milyar TL'ye çıktı!

Yüksek enflasyonla beraber alım gücü giderek daha da erirken, vatandaşlar da çareyi kredi ve kredi kartlarına yüklenmekte buldu. Merkez Bankası’nın sıkılaştırma adımlarına rağmen harcamalar durmazken konut kredileri tutarı da 1 yılda 391 milyar TL'den 444 milyar TL'ye çıktı...

Çin konut piyasasında daralma yavaşladı!

Çin konut piyasasındaki daralma uzun süredir devam eden gerilemeyi durdurma çabalarının da desteğiyle, yavaşladı.

Hangi tapu tipleri için konut kredisi kullanılabilir?

Türkiye'de konut kredisi alırken dikkate alınması gereken en önemli tapu tipleri bulunuyor. Peki, Hangi tapu tipleri için konut kredisi kullanılabilir? İşte detaylar...

Konut fiyatları artarken, devletten 65 il için konut müjdesi geldi!

Son zamanlarda konut fiyatları artmaya devam ediyor. Gözler konut piyasına çevrilirken, devlet 65 il için konut müjdesi verdi.

Müteahhitler yeni yatırım için konut kredi faizlerinin düşmesini bekliyor!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, yatırım için konut kredi faizlerinin düşmesinin şart olduğunu belirterek, “Yükselen kiralar nedeniyle ev sahibi olmak isteyen vatandaş ucuz krediye ulaşamıyor. Yüksek kredi faizlerine çare bulunursa bu problem de çözülür” dedi.

Konut fiyatları için zam kapıda! Faizler dengeleri değiştirecek

Konut kredileri ile ilgili flaş gelişme. Konut kredisi faizleri yüzde 4 arttı. Müteahhitler inşaat maliyetlerine zam yapmak için beklemeye geçti. Eğer beklenen olursa yüzde yüzde bir artış yaşanabilir. İşte tüm detaylar...

Konut almak için hazırlık yapanlar dikkat! BDDK limitleri paylaştı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu BDDK'nın paylaşımında yeni konut kredileri için değerleri açıklandı. Konut almadan önce BDDK, yeni konut kredi detaylarını mutlaka iceleyin.

Emlak Konut GYO 2022 kampanyası Kasım'da açıklanacak! Orta gelirliler için konut kampanyası yolda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, orta ve üstü gelir grubu için konut kampanyası ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. Peki orta ve üstü gelir grubu için konut kampanyası ne zaman başlayacak? İşte ayrıntılar...

TOKİ 81 il için konut başvuruları ne zaman başlıyor? Kimler başvuru yapabilir? Başvuru tarihleri belli oldu mu?

Milyonlarca kişinin merakla takip ettiği 81 il için dar gelirli aileleri ev sahibi yapmayı amaçlayan TOKİ sosyal konut projesi detayları netleşmeye başlıyor. Peki TOKİ 81 il için konut başvuruları ne zaman başlıyor? Kimler başvuru yapabillir? Başvuru tarihleri belli oldu mu? 

İrfan Aşçıoğlu: Yüksek kazanç ve kira getirisi için konut en güvenli liman!

Gayrimenkul sektöründe 55 yıldır faaliyet gösteren Aşçıoğlu’nun Yönetim Kurulu Başkan Vekili İrfan Aşçıoğlu yaptığı açıklamada, "Yüksek kazanç ve kira getirisi için konut en güvenli liman" dedi.

Amerikalıların hanehalkı borcunda en yüksek payı konut kredileri aldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Amerikalıların 3. çeyrekte hanehalkı borcunda en yüksek payı konut kredileri aldı.

Faiz indirimi sonrasında konut kredileri ne kadar cazip?

Kamu bankaları tarafından uygulanan faiz kararı sonrasında konut kredilerinde faiz oranları düşüşe geçti. Peki, şu anda konut kredileri faiz oranları ne kadar cazip? İşte detaylar...

Kredili ve peşin konut satın alırken nelere dikkat edilmeli?

Konut kredisi faizlerinin düşmesiyle ev hayali kuran kişiler kendilerine uygun evi bulmak için harekete geçti. Faizlerdeki indirimin satışları artıracağı öngörülüyor. Peki kredili ve peşin konut satın alırken nelere dikkat edilmeli?

Çin konut kredileri Haberi

Çin konut kredileri

Konut fiyatlarının balon haline geldiği ve borsasında da ciddi bir çöküş yaşayan Çin'de uzmanlar şimdi de kredi balonunun patlayacağından endişe ediyor. 


Konut fiyatlarının aşırı yükselmesi ile birinci, borsada hisse senetlerinin dibe vurmasıyla ikinci balon tehlikesi yaşayan Çin'de şimdi de üçüncü balon riski olan krediler gündeme geldi. Bu ay başında Moodys'in ülkedeki devlet tahvillerini negatif görünüme almasının ardından Credit Suisse de ülkedeki devlet tahvillerine ilginin gittikçe azaldığını, devletin tahvil piyasalarına girişi kolaylaştırmasına rağmen ilginin kaybolduğunu belirtti. Societe Generale tarafından yayınlanan raporda ise hane halklarından gelen yatırım akışının duracağı, hane halkı tasarruflarının tahvil piyasasından çıkıp daha stabil görünen hisse piyasalarına kaydığı ve tahvil piyasasının gittikçe kırılgan hale geldiğine dikkat çekildi


Konut fiyatlarının balon haline geldiği ve borsasında da ciddi bir çöküş yaşayan Çin'de...