07 / 05 / 2024

çin petrol rafinerisi inşası

çin petrol rafinerisi inşası

Çin ve Kamboçya, petrol rafinerisi için 620 milyon dolarlık EPC anlaşması imzaladı. İlk etap olarak petrol rafinerisi inşasının, 2018 sonunda yıllık 2 milyon ton petrol üretimi kapasitesi ile tamamlanması bekleniyor.

TPAO açıkladı! Adana'daki 2 saha için 20 yıl süreli petrol işletme ruhsatı verildi

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Adana'da 2 ayrı sahaya için yirmi sene yıl süre ile petrol işletme ruhsatı aldığını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Dev kurumdan 2024 yılı petrol için 90 dolar tahmini! Akaryakıt fiyatlarına indirim mi geliyor? 

Dev kurum,Goldman Sachs, 2024 yılı brent ham petrolü için 90 dolar tahmininde bulundu. Açıklamanın ardından akıllara hemen 'akaryakıta indirim mi gelecek?' sorusu geldi. Peki yeni yılda akaryakıt fiyatları ne olur, indirim gelecek mi?

OPEC'in ekim ayı petrol üretimi günlük 80 bin varil arttı

OPEC'in ham petrol üretimi ekim ayında önceki aya oranla günlük 80 bin varil yükselişle 27,9 milyon varile kadar çıktı. İşte haberin ayrıntıları...

Türkiye'ye petrol ihracatı için tarih verildi

Irak Petrol Bakanı Hayyan Abdulgani, Irak’tan Türkiye’ye petrol ihracatının yeniden yapılması için Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), petrol firmaları ve Türkiye ile anlaşma sağlanacağını duyurdu. İşte haberin ayrıntıları...

OPEC'in petrol üretimi Eylül ayında günlük 273 bin varil arttı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) ham petrol üretimi Eylül ayında önceki aya göre günlük 273 bin varil artış göstererek, 27,75 milyon varile çıktı.

OPEC'in petrol üretimi Haziran'da 91 bin varil artışla 28 milyon 190 bin varile çıktı!

Açıklanan rakamlara göre, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC), petrol üretimi Haziran ayında bir önceki aya göre günlük 91 bin varil artış göstererek, 28 milyon 190 bin varile çıktı.

Rusya bu sene için 515 milyon ton petrol üretim hedefini koruyor!

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Rusya'nın petrol üretim kısıntısı kararı doğrultusunda sene sonu tahminlerinde değişiklik yapmadıklarını kaydederek, "2023 yılı için 515 milyon ton petrol üretim hedefini değiştirmedik." diye konuştu.

ABD, stratejik petrol rezervi için 6 milyon varil daha ham petrol alacak!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, ABD yönetimi, stratejik petrol rezervi için Ekim ve Kasım'da teslim edilmek üzere yaklaşık 6 milyon varil daha ham petrol alacağını açıkladı.

Petrolden sonra o aranıyor! Petrolden sonra ikinci gelir kaynağı!

Irak ekonomisi için petrol yataklarından sonra ikinci gelir kaynağı olarak gösteriliyor. İşte detaylar!

ABD, stratejik petrol rezervi için 3 milyon varil petrol satın alacak!

ABD yönetimi, stratejik petrol rezervi için ağustos ayında teslim edilmek üzere 3 milyon varile kadar ham petrol alacağını duyurdu.

Petrol fiyatlarında Çin senaryosu! Petrol fiyatları düşecek mi, yükselecek mi?

Petrol fiyatları, ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararından sonra güne düşüşle başladı. Karar sonrası Wood Mackenzie, Brent petrolün 99 dolar altında kalacağını,söylerken, Çin ekonomisinin yüzde 7 büyümesi durumunda fiyatların 5 dolar daha yükselmesi bekleniyor.

Piyasaları hareketlendirecek rapor! ABD, 2023 için petrol fiyat tahminini duyurdu!

Petrolle ilgili bir kötü haber de ABD’den geldi. Bu sene, dünyanın en büyük petrol ithalatçısı Çin’in talebinin artacağını öngören ABD, 2023 için petrol fiyatı için nasıl bir tahminde bulundu? İşte o sorunun yanıtı…

Bir ilde daha petrol heyecanı! İlk hamle geldi

Gaziantep'te heyecan yaratan karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Eande Petroleum Ham Petrol ve Doğal Gaz Arama Üretim Ltd Şti'ye, Gaziantep il sınırları içinde kalan bir saha için petrol arama ruhsatı çıktı.

çin petrol rafinerisi inşası Haberi

çin petrol rafinerisi inşası

Çin ve Kamboçya, petrol rafinerisi için 620 milyon dolarlık EPC anlaşması imzaladı.


Şinhua ajansının haberine göre, Çin Ulusal Petrol Şirketi (CNPC) ve Kamboçya Petrokimya Şirketi arasında Kamboçya'da inşa edilecek petrol rafinerisinin ilk etabı için mühendislik, tedarik ve inşaat (EPC) süreçlerini içeren 620 milyon dolarlık anlaşma imzalandı.


Anlaşma kapsamında, CNPC, petrol rafinerisi projesinin detaylı mühendislik tasarımı, gerekli tüm malzeme ve ekipman desteğinin yanı sıra inşasını üstlenecek.


İlk etap olarak petrol rafinerisi inşasının, 2018 sonunda yıllık 2 milyon ton petrol üretimi kapasitesi ile tamamlanması bekleniyor.


Kamboçya, ilk petrol rafinerisi olma özelliği taşıyan projenin daha fazla yatırımla kapasitesini artırarak, petrol üretiminde kendine yetebilen ve ihracatçı ülke konumuna gelmeyi...