21 / 05 / 2024

Çin yangınları

Çin yangınları

Çin'de gıda fabrikasında çıkan yangında 18 kişi öldü. Yaralıların hastanede tedavilerinin sürdüğü ifade edilirken, fabrika yöneticilerinin gözaltına alındığı açıklandı.Söndürülen yangının çıkış sebebi ile ilgili soruşturmanın devam ettiği kaydedildi.

Zeytinyağı adeta can çekişiyor! Kuraklık yüzünden zeytinyağı üretimi resmen çakıldı!

Küresel zeytinyağı piyasaları resmen can çekişirken, nedeninin Akdeniz’i kavuran sıcak dalgaları ve bu yüzden çıkan orman yangınları olduğu öğrenildi. Üstelik, Avrupa’daki zeytinyağı üretiminin 2023’te, son beş yıllık ortalamaya göre yüzde 30’dan fazla düşeceği belirtildi.

Orman yangınları konut sigortasına olan talebi artırdı!

İklim değişikliğiyle oluşan aşırı sıcaklar, Ege ve Akdeniz başta olmak üzere birçok bölgede orman yangınlarına yol açıyor. Bu durum bölgede yaşayan halk ve yazlık sahiplerini tedirgin ederken, konut sigortasına olan talebi ise ciddi oranda artırdı.

Orman yangınları konut sigortasına talebi artırdı!

İklim değişikliğinin sebep olduğu aşırı sıcaklar, son dönemlerde Türkiye'nin Ege ve Akdeniz başta olmak üzere birçok bölgesinde orman yangınlarına neden oluyor. Bu durum bölgede yaşayan halk ve yazlık sahiplerini tedirgin ederken, konut sigortasına olan talebi de oldukça artırdı.

Evde bakım maaşı alanlara son dakika Ağustos 2023 müjdesi! Hemen açıklanan karara bakın!

Evde bakım maaşı ağustos ayının gelmesiyle beraber yeniden gündeme oturdu. Her ay düzenli olarak yapılan evde bakım ödemeleri yaşlı, engelli, bakıma muhtaç kimseler için yakınlarına ödeniyor. Peki, evde bakım maaşı ağustos ayında zamlı olarak hesaplara yatırılacak mı? İşte detaylar...

Evde bakım maaşı alanlara 2023 Temmuz ödemesinde son dakika! Maaşlar hesaplara yattı mı?

Evde bakım maaşı 2023 zammıyla beraber yükseltildi. Her ay düzenli bir şekilde gerçekleşen evde bakım ödemeleri yaşlı, engelli, bakıma muhtaç olanlar için yakınlarına veriliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ise konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Köşede altını olanlar kesinlikle bu tarihi beklesin! İslam Memiş altının geleceği seviyeyi açıkladı!

Altın fiyatlarında yükseliş devam ederken yatırımcılar kar etmek için altınlarını satıp satmama konusunda kararsız kaldı. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, piyasalardaki son durumu değerlendirerek, yatırımcıları uyardı. İşte detaylar...

Geçen sene çıkan orman yangınlarından 830'unun sebebi ihmal ve kazalar! Türkiye'nin yangın bilançosu açıklandı! 

Türkiye'nin geçtiğimiz yıl yaşanan orman yangınlarına ilişkin bilançocu açıklandı. İşte ayrıntılar...

Orman alanlarına girişler 31 Ekim'e kadar yasaklandı!

İçişleri Bakanlığının yayımladığı genelgeyle hava hallerinin orman yangınları açısından kritik olduğu dönemlerle sınırlı olmak üzere orman yangını için risk taşıyan bölgelerde 31 Ekim 2023 tarihine kadar orman alanlarına girişler yasaklandı.

İstanbullular dikkat! Yarından itibaren 15 Ekim'e kadar ormanlık alanlara girişler yasaklandı! 

İstanbul Valiliği tarafından, orman yangınlarının engellenmesi için 24 Haziran-15 Ekim tarihleri arasında ormanlara girişlerin yasaklandığı belirtildi. İşte ayrıntılar...

Victoria's Secret parfümler peşinden koşturuyor! Victoria's Secret 27 Eylül 2022 fiyat listesi

Kadınların vazgeçemedikleri ürünlerin başında parfümler geliyor. Kadın parfümlerinin fiyatları arttıkça indirime giren gözde markalar da ön plana çıkıyor. Peki Victoria's Secret'in kadınları peşinden koşturan parfümlerinde fiyatlar nasıl?

Yasak gelince fiyatlar tepetaklak oldu! İşte detaylar!

Et ihtiyacının yüzde 25’nin karşılandığı Bolu’da orman yangınları nedeni ile mangal yasağı getirildi. Beyaz et fiyatları da bu yasaktan etkilendi. İşte detaylar!

Altın kahini altın için yangın alarmı verdi: Vakit geliyor, hazırlığınızı yapın!

Altın kahini İslam Memiş altın fiyatları yükselişe devam edecek mi? sorusunun cevabını yanıtladı. Altın fiyatları için ekranlarda görünen seviyelerin yanıltıcı olduğunu söyledi ve yatırımcılara ''Altın için hedef ve zaman belli hazırlığınızı yapın'' diyerek uyardı...

Hükümet sosyal medya düzenlemesine son şeklini verdi! 2007 yılındaki yasadan sonraki en kapsamlı düzenleme

Geçtiğimiz yıl yaşanan orman yangınları esnasında sosyal medyada yapılan haber, yorum ve eleştirilerin ardından gündeme gelen sosyal medya düzenlemesinde sona gelindi.

Çin yangınları Haberi

Çin yangınları

Çin'de gıda fabrikasında çıkan yangında 18 kişi öldü.


Şinhua ajansının haberine göre, ülkenin doğusundaki Şandong eyaletinin Şouguang kentinde faaliyet gösteren Longyüen adlı gıda fabrikasında çıkan yangında 18 kişi hayatını kaybetti, 13  yaralandı.


Yaralıların hastanede tedavilerinin sürdüğü ifade edilirken, fabrika yöneticilerinin gözaltına alındığı açıklandı.


Söndürülen yangının çıkış sebebi ile ilgili soruşturmanın devam ettiği...