27 / 07 / 2024

çinde binaların içinden metro mu geçiyor

çinde binaların içinden metro mu geçiyor

Çin Chongqing'de inşa edilen metro hattının bir bölümü, apartmanların tam ortasından geçiyor. İlginç bir görüntü ortaya çıkaran bu hafif raylı metro sisteminden en çok şikayet edenlerse apartman sakinleri oldu.

Ev sahipleri dikkat! 30 gün içinde bildirim yapmazsanız cezası var!

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiren gelişme TBMM'den geçti. Bu kapsamda artık, ev sahiplerinin 30 gün içinde o belgeleri bildirmesi zorunlu olduğu kaydedildi. 

Tapu sahipleri dikkat! 30 gün içinde mutlaka bildirmeniz gerekiyor!

TBMM'de kabul edilen ve pek çok kişiyi de yakından ilgilendiren yeni düzenleme kapsamında artık tapu sahiplerinin 30 gün içinde turistik kiralama faaliyetleri için gerekli belgeleri ilgili bakanlığa bildirmesi gerekiyor. 

Sürücülere karalar bağlatacak haber! Benzine 10 gün içinde 4.63 TL zam!

Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı ve Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşcu sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda benzine 10 gün içinde toplamda 4.63 TL'lik zam yapılmış olacağını söyledi.

İmar Yasasına Takılanlar Derneği: Meclis'e sunulan teklif güvenli binaların kayıt altına alınmasını kapsıyor!

İmar Yasasına Takılanlar Derneği Türkiye'nin X sosyal medya hesabından imar barışı ile ilgili bir paylaşım yapıldı ve "Sunulan kanun teklifinde Afet Risk Analiz Raporu alınarak güvenli binaların kayıt altına alınmasını, ekonomiye kazandırılmasını kapsamaktadır" denildi. İşte ayrıntılar...

Dolar 32 TL'yi geçti! Gümbür gümbür geliyor! Uzmanlar uyarıyor! Dolar bir kaç gün içinde...

Son dakika dolar kuru bugün 32 lirayı geçerek 33 liraya merdiven dayadı. Döviz kurlarında yükseliş devam ediyor. Uzmanlar ise Kapalıçarşı'daki dolar alım satım makasının açıldığını söyleyerek uyardı; Bir kaç gün içinde...

Depremde yıkılan binaların yüzde 30'u tamamlandı! İşler neden bu kadar ağır ilerliyor? Uzman isim 5 maddede açıkladı

6 Şubat Depreminin üzerinden bir yıl geçti. Bu süreçte yıkılan binaların sadece yüzde 30'a yakını yenilenebildi. Peki işler neden bu kadar ağır ilerliyor? Bu sorunun yanıtını Altınbaş Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Sepanta Naimi, 5 madde de açıkladı.

Bakan Özhaseki duyurdu: 10 gün içinde tüm kentsel dönüşüm çalışmaları açıklanacak!

Kanine Toplatısı sonrası açıklama yapan  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 10 gün içinde ülke genelindeki tüm kentsel dönüşüm çalışmalarının açıklanacağını duyurdu. 

Büyükçekmece'de istinat duvarı çöktü! Site sakinleri ayaklandı! Binaların boşaltılması ve mühürlenmesi gerekiyor!

Büyükçekmece'de kuvvetli yağışın etkisiyle bir sitenin içinde bulunan istinat duvarı çöktü. Site sakinlerinden Pınar Özer Aydın, "Binaların boşaltılması, mühürlenmesi gerekiyor" diyerek tepki gösterdi.

Orange City Balat projesiyle doğanın içinde modern bir yaşam başlıyor!

Özdilek Holding bünyesinde yer alan Orange İnşaat, Bursa’nın nezih semti Balat’ta yükselen Orange City Balat ile doğanın içinde huzurlu ve modern bir yaşamı da başlatıyor.

Van Gölü'nün kıyısı binalar ve yazlık villaların işgali altında! Tuşba'da sadece 552 imara aykırı yapı var!

Van Gölü’nün kıyısı, resmi binalar ve yazlık villaların işgali altında kaldı. Sadece Tuşba ilçesinde imara aykırı toplam 552 yapının inşa edildiği belirtildi. 

Gaziantep'te ağır hasarlı binaların yüzde 55'i yıkıldı!

Son dakika aktarılan detaylara göre, depremden etkilenen Gaziantep'te ağır hasarlı binaların yüzde 55'i yıkıldı.

Kocaeli'de riskli yapıların belirlenmesi için binaların röntgenleri çekiliyor!

Son dönemlerde sık sık gündeme gelen kentsel dönüşümde öncelikli bölgelerin belirlenmesi için 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi'nin merkez üssü Kocaeli'de, riskli yapıların belirlenmesi için binaların röntgenleri çekiliyor!

Buğday'da son durum: Fiyatları sadece bir gün içinde yüzde 8'den fazla arttı

Rusya, Tahıl Koridoru anlaşmasından çekilmesi buğday fiyatlarının artmasına neden oldu. Avrupa borsalarında buğday fiyatları sadece bir gün içinde yüzde 8'den fazla yükseldi. İşte detaylar...

çinde binaların içinden metro mu geçiyor Haberi

çinde binaların içinden metro mu geçiyor

Çin'in Chongqing şehrine yapılan metro hattının bir bölümü, apartmanların tam ortasından geçiyor. Kentin yamaca kurulu olması sebebiyle metro planlamasında böyle bir uygulama yapmak zorunda kalan Chongqing yönetimi, bazı apartmanların orta ve üst katlarını kamulaştırarak içinden metro hattı geçirdi.


İlginç bir görüntü ortaya çıkaran bu hafif raylı metro sisteminden en çok şikayet edenlerse apartmanlarda oturanlar. Apartman sakinleri 7 dakikada bir tren sesiyle yaşıyorlar.