24 / 07 / 2024

Cityscape 2015na kimler katıldı

Cityscape 2015na kimler katıldı

Dünyanın en prestijli gayrimenkul fuarlarından biri olan Dubai Cityscape Global 2015'te İnistanbul ile Nef Ataköy 22 projelerini sergileyen Nef, stand tasarımı ve tanıttığı projeleriyle fuarın en dikkat çeken firmalarından biri oldu.

Gelir Vergisi’nde beyan dönemi başladı! Kimler beyanname verecek?

Gelir Vergisi’nde beyan dönemi 2 Mart’ta başladı, 25 Mart’a kadar vaktiniz var. Peki kimler beyanname verecek, hangi gelirler için beyanname verilmesi gerekiyor? Önemli tarihler ne?

Kira beyannamesini kimler verir?

Kira gelir vergisi, işyeri ve meskenini kiraya vererek gelir elde eden kimseler tarafından ödeniyor. Vergilendirmede bazı kıstaslar bulunuyor. Her kira geliri elde eden vergi mükellefi olmuyor. Peki, kira beyannamesini kimler verir?

Kira gelir vergisini kimler öder?

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz malını 2014 yılı içerisinde kiraya veren kimselerin, kira gelir vergisi ödemeleri gerekiyor. Peki, kira gelir vergisini kimler öder?

ÇED raporu kimler için gerekli?

ÇED belirli bir proje veya gelişmenin, çevre üzerindeki önemli etkilerinin belirlendiği bir süreç olarak biliniyor. ÇED raporu süreci tamamlanmadan projeye başlanamıyor. Peki, ÇED raporu kimler için gerekli?

Tapu harcını kimler öder?

Tapu devri için randevu gününde tapu dairesinde gerekli belgeler ve ödenecek harç bedeli ile bulunulması gerekiyor. Hem alıcının hem de satıcının temin etmesi gereken belgeler nelerdir? Tapu harcını kimler öder?

TOKİ indirim kampanyasından kimler yararlanabilir?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı borcunu peşin ödeyerek tapusunu hemen almak isteyen işyeri ve konut sahipleri için indirim kampanyası başlattı. Peki TOKİ indirim kampanyasından kimler yararlanabilir?

Kimler kira beyannamesi verecek?

Evi olanların aklını karıştıran dönem başlıyor. Peki kimler beyanname verecek ve hangi hallerde istisnalardan yararlanılabilinecek.1 Mart’ta başlayacak kira geliri beyanında 2014 yılında elde ettiğimiz kiralar için beyanname vereceğiz.

Kimler kira beyannamesi verecek?

Evi olanların aklını karıştıran bir dönem başlıyor. 1 Mart’ta başlayacak kira geliri beyanında 2014 yılında elde ettiğimiz kiralar için beyanname vereceğiz. Peki kimler beyanname verecek?

Kimler kira geliri beyannamesi verecek?

Evi olanların aklını karıştıran dönem başlıyor. Peki kimler beyanname verecek ve hangi hallerde istisnalardan yararlanılabilinecek...

Veraset ve intikal vergisini kimler öder?

Taşınmaz malların ivazsız bir şekilde bir kimseden başka bir kimseye iktisap etmesi halinde, veraset vergisi doğuyor. Peki, veraset ve intikal vergisini kimler öder? Veraset ve intikal vergisi nasıl ödenir?

ÇED raporunu kimler hazırlar?

Gerçekleştirilmesi planlanan projelerin çevreye olabilecek olumlu ve olumsuz etkilerinin belirlenmesi sürecine çevresel etki değerlendirmesi deniyor. Peki, ÇED raporunu kimler hazırlar?

Kira gelir vergisini kimler ödemez?

Mesken ve işyerini kiraya veren taşınmaz mal sahipleri elde ettikleri kira geliri için vergi ödüyor. Peki, kimler kira gelir vergisni ödemez? Kira gelir vergisi ödememek için ne yapılması gerekiyor?

Tapu iptal davasını kimler açabilir?

Türk hukukunda tapu iptal ve tescil davaları sıklıkla görülen davalar arasında yer alıyor. Bu tür davalarda davacı bir hakkı zedelenmiş olduğu için taşınmazın bulunduğu mahkemeye dava açabiliyor. Peki, tapu iptal davasını kimler açabilir?

Cityscape 2015na kimler katıldı Haberi

Cityscape 2015na kimler katıldı

Dünyanın en prestijli gayrimenkul fuarlarından biri olan Dubai Cityscape Global 2015'te İnistanbul ile Nef Ataköy 22 projelerini sergileyen Nef, stand tasarımı ve tanıttığı projeleriyle fuarın en dikkat çeken firmalarından biri oldu. Eylül ayı sonunda Türkiye lansmanını yapmayı planladığı İnistanbul Lokal projesinin yabancı yatırımcılara ön tanıtımını da Dubai'de gerçekleştiren şirket, fuarın en özel projesi olarak dikkat çeken Nef New York Projesi için de ön talep toplamaya başladı. Dubai Cityscape Global 2015'te Ataköy'ün yeni yüzü haline gelen Nef Ataköy 22 projesini sergileyen Nef, aynı zamanda iş GYO ile beraber gerçekleştirmeyi planladıkları ikinci proje olan İnistanbul Lokal projesini de ilk kez Dubai Cityscape'te tanıttı. Yatırımcılardan büyük ilgi gören projenin Türkiye lansmanı eylül ayının sonunda yapılacak. İnistanbul Gala'da 3 hafta gibi kısa bir...