04 / 05 / 2024

Çok tehlikeli iş sınıfları

Çok tehlikeli iş sınıfları

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının yayımladığı tebliğ ve yönetmeliklere göre, "işler" az tehlikeli; tehlikeli ve çok tehlikeli işler olmak üzere 3'e ayrılıyor. Buna göre çok tehlikeli işler nelerdir?

TMMOB'un Hatay raporunda şok detay: Riskli alanlar sermaye için kullanıldı!

TMMOB Şehir Plancıları Odası, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan 2 büyük depremin en çok etkilediği Hatay’ın Antakya ve Defne ilçelerine dair “Yıkım Yaşanan Şehirlerde Planlamanın Analizi” raporunu yayımladı.

İş Bankası'ndan müşterilerine 1000 dolar hediye açıklaması. Duyanlar şok oldu

İş Bankası müşterilerinin dikkatini çeken kampanyalar hazırlamaya devam ediyor. İş Bankası tarafından son duyurulan kampanya müşterilerini şok etti. iş Bankası 1000 USD hediye verecek peki nasıl? İşte haberin detayları...

2023 yaz tatili istatistikleri açıklandı! İstanbullular en çok Bozcaada için arama yaptı!

Yaz tatili için Haziran, Temmuz ve Ağustos döneminde 4 milyondan fazla kişi Neredekal.com üzerinden tatil araması yaptı. Arama motoru verilerine göre 2023 yazında İstanbullular en çok Bozcaada, Antalya ve Büyükada için arama yaptı.

Süt, şeker, un, poğaçadan sonra vatandaşların çok sevdiği bir ürüne daha zam. Fiyatlar 46 yıllık rekor kırdı

Süt, şeker, un, poğaçadan sonra vatandaşların çok sevdiği bir ürüne daha zam geldi. Vatandaşların çok sevdiği bu üründe 46 yıllık rekor kırıldı. Artık eski tadını vermeyecek.

DİKKAT: Deprem riski! Bu ilçelerde yaşayanlar yandı, çok tehlikeli! Evinizin altından diri fay hattı geçiyor!

Dikkat...Dikkat... Deprem riski! Bu ilçelerde yaşayanlar yandı, çok tehlikeli... Evinizin altından diri fay hattı geçiyor...

İstanbullular acilen baksın! Bu ilçelerde yaşayanlar yandı, çok tehlikeli! Hazırlıklarınızı yapın!

İstanbullular acilen baksın... Bu ilçelerde yaşayanlar yandı, çok tehlikeli... Hazırlıklarınızı yapın...

Kampanyayı duyan koşuyor! Realme C11 2021 Hepsi Burada'da çok ucuza! İşte 18 Nisan 2023 fiyat listesi

Hepsi Burada yine çok konuşulacak bir kampanyayı müşterilerine ilan etti. Realme C11 2021 Hepsi Burada'da kampanyalı satışı ile müşterileri bekliyor. Türkiye'de de büyük pazar sahibi olan Realme için, yeni bir telefon almak isteyenler Hepsi Burada'nın kampanyasını değerlendirmeli

Samsung Galaxy A32 Carrefour'da çok ucuza! İşte 09 2023 fiyat listesi

Samsung Galaxy A32'in en büyük özelliği, fiyat performans açısından oldukça dengeli bir telefon olmasıdır. Orta segmentte yer almasına rağmen, pek çok özelliğiyle dikkat çeken bir telefon modelidir.

Karabük Üniversitesi çok sayıda Sözleşmeli Personel alıyor! İşte başvuru şartları ve kadro dağılımı…

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında Karabük Üniversitesi 61 Sözleşmeli Personel alacağını duyurdu. Birçok kişi tarafından merak edilen ilanın detayları da belli oldu. İşte başvuru şartları ve kadro dağılımı…

Birçok kişi bunu araştırıyor! Depremde hasar gören araçlar kaskodan para alacak mı?

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli meydana gelen büyük depremlerde onbinlerce araç da enkaz altında kalarak, büyük bölümü hurdaya çıktı. Peki deprem nedeniyle hasar gören araçlara trafik sigortası ve kasko ödeme yapıyor mu? İşte birçok kişinin merak ettiği o sorunun yanıtı…

EYT’liler için çok önemli uyarı! O parayı geri alabilirsiniz!

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne geldi. Ancak emekli birçok kişi doğum ya da askerlikle ilgili detaylarla ilgili henüz net bir bilgi sahibi değil. Peki bu sürelerin tamamına ihtiyacı olmayanlar ödeme yapacak mı? İşte merak edilen soruların yanıtı…

 Video konferans sunumu AnkerWork SR500 Hoparlör ile çok zevkli! İşte özellikleri

AnkerWork SR500 Hoparlörü video konferansları daha verimli hale getirmek için kullanışlı, çok amaçlı bir ofis aksesuarıdır.

İnşaat yapanlar, yapacak olanlar dikkat! Otoparktan, konut alanına kadar birçok değişiklik yapıldı!

İnşaat yapanlar ve yapacak olanlar için çok önemli bir haber geldi. Yönetmelikte yapılan değişiklikle bodrum katlarına yapılacak zorunlu otoparktan, ofislerin konut alanına dönüştürülmesine kadar birçok değişiklik yapıldı.

Çok tehlikeli iş sınıfları Haberi

Çok tehlikeli iş sınıfları

Çok tehlikeli işler nelerdir?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı "işler"i az tehlikeli işler, tehlikeli işler ve çok tehlikeli işler olmak üzere 3'e ayırıyor. Tüm bu tehlikeli iş sınıflarında alınması gereken önlemler bulunuyor. 


Bina inşaatı ve tamiratı, bina yıkımı işleri; Yol inşaatı ile ilgili variyant inşaatı dahil, yol, spor ve hava alanları inşaatı, tamirat ve bakım işleri; Bina, liman, iskele, köprü, baraj, ve benzeri inşaat dolayısıyla müstakilen yapılan tetkik ve deneme mahiyetindeki sondaj işleri ve bina dışı elektrik, gaz, telgraf, telefon, tesisatı ve havai hat boru hattı inşaat, tamirat ve bakım işleri "çok tehlikeli işler" sınıfında yer alıyor. Çok tehlikeli işler sınıfında yer alan diğer işler aşağıda sıralanıyor.


Çok Tehlikeli İşler:

             1) Sünger avcılığı ve su altında yapılan...