30 / 04 / 2024

çöp vergisi ikinci taksiti 2018

çöp vergisi ikinci taksiti 2018

1 Kasım itibari ile emlak ve çöp vergisinin 2. taksit dönemi başladı. Peki, emlak ve çöp vergisi ödemeleri nereden, nasıl yapılır?

2023 emlak vergisi ikinci taksit ödeme tarihleri! Son ödeme tarihi ne zaman?

Emlak vergisi ikinci taksit ödemesinde son gün yaklaşıyor. Gelir İdaresi Başkanlığı, vatandaşlara bu konuda yeni bir uyarıda bulundu. Emlak vergisini ödemek isteyenler son deme tarihini merak ediyor. İşte ikinci taksit ödemesinin son günü...

2023 emlak vergisi ne zaman ödenecek? Emlak vergisi taksit ödemesi ne zaman?

Emlak vergisinin ilk taksit ödemeleri önceki aylarda sona erdi. Şimdi ise bu yılın ikinci taksitleri gündemdeki yerini aldı. Emlak vergisinin 2’nci taksitini ödemek isteyenler arama motorlarında ödeme tarihlerini araştırmaya başladı. Peki, emlak vergisi ikinci taksit ödemesi ne zaman? İşte detaylar.

Gayrimenkulü olan herkesi ilgilendiriyor! Emlak vergisi ikinci taksit ödeme tarihi resmen belli oldu! Ödemeyen yandı...

Gayrimenkul sahibi olanlar, 319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu’na göre emlak vergisi ödemek zorunda. Peki, 2023 emlak vergisi ödemeleri ne zaman yapılacak? İşte 2023 emlak vergisi ödeme takvimi...

Çevre temizlik vergisi nereye ödenir? Çevre temizlik vergisini kimler öder?

Halk arasında çöp vergisi olarak da ifade edilen çevre temizlik vergisi konut, işyeri, fabrika ve benzeri taşınmazlar için ödenen bir vergi türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki,  Çevre temizlik vergisi nereye ödenir? Çevre temizlik vergisini kimler öder?

Emekli çöp vergisi öder mi?

Emekliler bazı koşullarda emlak vergisi ödemelerinden muaf olabiliyor. Peki, çöp vergisinde muafiyet var mı? Emekli çöp vergisi öder mi?

Melih Tavukçuoğlu, Büyük Kulüp'ün İkinci Başkanı oldu!

140 senedir sanatçı, iş insanı, bürokrat ve devlet insanlarını bünyesinde bir araya getiren Büyük Kulüp'te seçim sonucu belli oldu, Gündüz Kaptanoğlu Başkan, Melih Tavukçuoğlu da İkinci Başkan olarak seçildi.

Emlak vergisi ikinci taksit ödemeleri 10 gün sonra başlıyor!

Milyonlarca gayrimenkul sahibini ilgilendiren emlak vergisi ikinci taksit ödemeleri dönemi yaklaşıyor. Emlak vergisinde ikinci taksit ödemeleri 10 gün sonra başlıyor. 

2021 Emlak Vergisi ikinci taksit ödemeleri ne zaman?

Gayrimenkul sahiplerini yakından ilgilendiren Emlak Vergisi'nde ikinci taksit ödemeleri yakın zamanda yapılacak. Peki, emlak vergisinde ikinci taksit ödemeleri ne zaman? İşte detaylar...

Emlak vergisi ödemesi nasıl yapılır?

Gayrimenkul sahibi olan tüm vatandaşları ilgilendiren emlak vergisi ikinci taksit ödemeleri ile ilgili internet aramaları devam ediyor. Pek, emlak vergisi sorgulamaları nasıl yapılır? Emlak vergisi ödemeleri nasıl yapılır? İşte detaylar...

Emlak vergisi ödeme 2020!

Vergi mükellefi milyonlarca kişi için vergi ödemeleri başladı. Emlak vergisi ikinci taksit ödemeleri Kasım ayı sonuna kadar yapılabilecek. İşte emlak vergisi ödeme 2020...

Emlak vergisi ikinci taksit ödemeleri 1 Kasım'da başlıyor!

Ev, arsa sahiplerini yakından ilgilendiren vergiler arasında olan Emlak vergisinin ikinci taksit ödemeleri 1 Kasım'da başlıyor. Ödemeler Kasım ayının sonuna kadar yapılabilecek. 

İndirimli emlak vergisi 2020!

Her yıl iki kere belediyelere ödenen emlak vergisi ikinci taksit dönemi yaklaştı. Peki kimle emlak vergisi ödemeyecek? Kimler indirimli emlak vergisi uygulamasından yararlanabilecek? İşte indirimli emlak vergisi 2020...

Emlak vergisi 2. taksit ne zaman ödenecek?

Her yıl iki kere belediyelere ödenen emlak vergisi ikinci taksit dönemi yaklaştı. Peki emlak vergisi 2. taksit ne zaman ödenecek? Ödemeler ne zaman başlayacak? İşte tüm merak edilenler...

çöp vergisi ikinci taksiti 2018 Haberi

çöp vergisi ikinci taksiti 2018

Kasım ayı itibari ile emlak ve çöp vergisinin 2. taksit dönemi başladı. Mükelleflerin ödemelerini ay sonuna kadar yapmaları gerekiyor. Aksi halde ödemenin 1 Aralık'a sarkması halinde vergi mükelleflerine aylık vergi cezası uygulanıyor.

Verginin mükellefleri ve ödemeleri gereken bedel, sahip olunan taşınmaz malın türüne ve değerine göre değişiyor. Peki, emlak ve çöp vergisi ödemeleri nereden, nasıl yapılır? Vergi ödemelerinden kimler sorumlu?

Emlak vergisinden kimler sorumlu? Ödemeler nereden ve nasıl yapılır?

Emlak vergisi ödemelerinden Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm gayrimenkul sahipleri sorumlu oluyor. Kanunda belirtilen istisnai durumlar hariç sahip olunan tüm gayrimenkuller için ödeme yapılması gerekiyor.

Paylı mülkiyette malik olanlar hisseleri oranında mükelleftir olurken, elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyor.

Yalnız tek konuta sahip başka geliri olmayan ev hanımları, gaziler, emekliler, işsizler, şehitlerin...