06 / 05 / 2024

Çukurova zenginliği

Çukurova zenginliği

Tarihî kentin mozaikleri, hamamları kiliseleri ve zafer kapısı gün yüzüne çıkartılıyor. Çukurova bölgesindeki diğer tarihî kalıntılardaki kazı çalışmaları da devam ediyor.Çukurova’nın tarihi zenginliği kazılarla parlayacak.

Konya Şükran Kentsel Dönüşüm Projesi'nde son durum ne?

Meram Belediyesi tarafından başlatılan Şükran Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde bir yandan inşaat çalışmaları tüm hızıyla sürerken diğer yandan da söz konusu bölgenin tarihi zenginliği ile ilgili özenli çalışmalar da sürüyor.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pist inşaatı tamam! Bakan Uraloğlu: Çok yakında açılacak! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, havalimanları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pist inşaatının tamamlandığını ve yakında açılacağını aktaran Uraloğlu, Çukurova Havalimanı için de tarih verdi. 

Çukurova Havalimanı için 2.3 milyar TL'lik yatırım teşvik belgesi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Nisan 2021'e ait yatırım teşvik belgelerinin olduğu liste Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında açıklandı. Nisan 2021'in en yüksek bedelli teşvik belgesi Mersin ilinde hayata geçirilecek olan Çukurova Havalimanı için verildi. 

Adana Çukurova'da 14.1 milyon TL'ye icradan satılık iş yeri!

T.C. Adana 10. İcra Dairesi, Adana ili, Çukurova ilçesi, Karalarbucağı Mahallesi, 6121 ada 1 parselde yer alan iş yerini 14 milyon 92 bin TL'ye satıyor...

Çukurova Havalimanı için yer teslimi yapıldı!

Adana ile Mersin'in en önemli projelerinden biri olan Çukurova Havalimanı projesi için yer teslimi yapıldı. 

Çukurova Havalimanı ihalesinde şartnamenin değiştirilmesi TBMM'de!

Çukurova Havalimanı'nın üstyapı tesisleri için açılan ihaleye ait şartnamenin değiştirilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Bulut, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çukurova Havalimanı'nın maliyeti ne kadar?

İYİ Parti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu, Çukurova Havalimanı için yıllık 12 milyon yolcu garantisi verileceğini söyleyerek, "Bu filmi Zafer Havalimanı’nda gördük" dedi. Çulhaoğlu, “Yeni havalimanının maliyeti 500 milyon Euro'dan aşağı olmayacak" diye konuştu.

Gayrimenkul sektörüyle Türkiye’nin zenginliği ortaya çıkacak!

MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan ve GABORAS CEO’su Kurtuluş Altun gayrimenkul piyasında yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi.

Çukurova Bölgesel Havalimanı için geri sayım başladı!

Temeli Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik tarafından atılan Çukurova Bölgesel Havalimanı için geri sayım başladı.

Çukurova'da 10.7 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat işi ihalesi!

Adana İli Çukurova Belediye Başkanlığı, Adana İli, Çukurova İlçesi, Huzurevleri Mahallesi'nde kat karşılığı inşaat işi ihale edecek. İhale 13 Mayıs 2020 tarihinde saat 16:00'da gerçekleştirilecek.

Çukurova Havalimanı ihalesi 4 Şubat'ta!

Yaklaşık 9 yıl boyunca yapımı adeta yılan hikayesine dönen Çukurova Havalimanı için şimdi de kapalı teklifle üst yapı ihalesi düzenleniyor. İhale 4 Şubat 2020'de gerçekleştirilecek.

Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında çalışan işçilerin sorunları mecliste!

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında çalışan işçilerin üç aydır ücretlerini alamamalarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Başarır, sorusunun Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında 10 işçi kule vince çıktı!

Temeli 28 Mayıs 2013 tarihinde dönemin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik tarafından atılan Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında işçileri başlattığı eylem devam ediyor.

Çukurova zenginliği Haberi

Çukurova zenginliği

Kültürel varlıklar bakımından oldukça zengin bir mirasa sahip Çukurova’da tarih boyunca yaşanmış medeniyetlerin izlerini ortaya çıkarmaya yönelik çalışmalar sürüyor. Anavarza, Magarsus, Misis, Tatarhöyük antik kentleri ile Tepebağ höyüğündeki kazılar tamamlandığında bölgenin turizm hareketliliğinde yeni bir sayfa açılacak. İçinde ‘kent, sanayi, mozaik, etnografya ve tarım müzelerini’ barındıran Türkiye’nin ve Ortadoğu’nun en büyük müze kompleksi hayata geçtiğinde Adana bu alanda söz sahibi şehirlerle yarışacak.


İKİNCİ EFES, ANAVARZA ANTİK KENTİ


Adana’nın Kozan ilçesi sınırları içerisindeki Dilekkaya köyü yakınındaki Anavarza, Türkiye’nin önemli antik kentlerinden biri. İkinci Efes olarak tanımlanan Anavarza Kalesi ve antik kentinde bakım ve restorasyon çalışmaları hız kazandı. Bir zamanlar Ovalık Kilikya’ya başkentlik yapan Anavarza’nın, kazılarla ihtişamlı görünümünün gün yüzüne çıkartılması hedefleniyor. Anavarza, UNESCO Dünya Miras listesine de girdi. Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Güzel...