07 / 05 / 2024

cumalıkızlık bursa

cumalıkızlık bursa

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Hanlar Bölgesi, Sultan Külliyeleri ve Cumalıkızık Köyü’nün UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesiyle Bursa’ nın değerlerinin evrensel olarak tescillendiğini söyledi.

Deprem, Bursa'nın kapısına dayandı! Hemen kentsel dönüşümün tamamlanması lazım!

Son günlerde Bursa’ya yakın kentler ve bölgelerden deprem haberleri gelirken Bursa halkı korku içinde bekliyor. Yapı Denetim ve Deprem Mühendisleri Derneği Bursa Temsilcisi Serkan Işık Bursa'da kentsel dönüşümün hemen tamamlanması gerektiğine vurgu yaptı.

Gayrimenkul alımıyla Türk vatandaşlığı kazanmada usulsüzlük iddiası! Meclis gündemine taşındı! 

CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan, taşınmaz edinimi yoluyla Türk vatandaşlığı kazanmada usulsüzlük yapıldığı iddiası ile ilgili soru önergesi verdi. İşte ayrıntılar...

Bursa'daki Özlüce Kilisesi bakımsızlıktan yıkıldı!

Bursa’da metruk bir haldeyken Nilüfer Belediyesi tarafından restore edilerek Kültürevi’ne çevrilen, fakat Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün açtığı dava sonucu belediyeden alınan Özlüce Kilisesi, bakımsızlıktan yıkıldı. 

Bursa'da 4 asırlık mevlevihane restore ediliyor!

Çalışmalarına devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, kaderine terk edildikten bir süre sonra yıkılıp yerine su depoları inşae dilen 400 yıllık Bursa Mevlevihanesi'ni gün yüzüne çıkarıyor.

Bursa'da 2020 Şubat'ta 4 bin 477 konut satıldı! 

Bursa'da Şubat ayında 4 bin 477 konutun satıldı. TÜİK Bursa Bölge Müdürlüğü'nün açıklamasına göre, geçen yılın aynı dönemine göre konut satışlarında yüzde 48,3 artış meydana geldi...

400 yıllık Bursa Mevlevihanesi küllerinden yeniden doğuyor!

Kaderine terk edilen 400 yıllık Bursa Mevlevihanesi, Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan yapım çalışmaları ile yeniden özgün kimliğine kavuşuyor.

Bursa Mevlevihanesi küllerinden yeniden doğuyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından onarım çalışmalara başlayan 4 asırlık Bursa Mevlevihanesi, özgün kimliğiyle hayata geçirilecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Eser, Bursa turizmine de değer katacak” diye konuştu.

Bursa Mevlevihanesi küllerinden doğuyor!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, 400 yıllık Bursa Mevlevihanesi’ni de özgün kimliğine kavuşturuyor.

Bursa Cumalıkızık'taki tarihi yapılar restore ediliyor!

İlçedeki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Yıldırım Belediyesi, Cumalıkızık’a da sahip çıkıyor.

Eskişehir'de konut satışları yüzde 10 azaldı!

TÜİK Bursa Bölge Müdürlüğü konut satış verilerini açıkladı. Buna göre, Eskişehir'de 2018 yılında  yıllık toplam konut sayısı bir önceki yıla göre yüzde 10,1 düştü.

Bursa'da 73 milyon TL'ye icradan satılık otel ve arsası!

Bursa İli, Osmangazi İlçesi, Kükürtlü Mahallesi'nde yer alan beş yıldızlı turistik otel ve arsası 73 milyon TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

İş adamı Murat Uysal Cumalıkızık'taki harabe konağı restore ettirdi!

İş adamı Murat Uysal, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan 700 yıllık Osmanlı köyü Cumalıkızık'ta harabe bir konağı alıp restore ettirdi.

700 yıllık Osmanlı köyü Cumalıkızık'ta harabe konak restore edildi!

İstanbul'da gıda sektöründe 42 yılını geçiren tarihe meraklı olan iş adamı Murat Uysal, emekli olduktan sonra UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınan 700 yıllık Osmanlı köyü Cumalıkızık'ta harabe bir konağı restore ettirdi.

cumalıkızlık bursa Haberi

cumalıkızlık bursa

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tarih başkenti ve medeniyetlerin kenti Bursa’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer almasının heyecanını yaşadığını söyleyerek, “Bursa’da tarihi bir dönem yaşıyoruz. Bursa’da yaşam bir şans, bu kente hizmet etmek de bizler için onurdur. Bursa’nın dünya gündemine taşınması, ecdadımızın emaneti olan bu kentin güzelliklerinin ve değerlerinin tüm dünya tarafından kabul edilmesi çok önemli. Bursa, evrensel değerde bir şehirdir. Bursa’nın değerlerinin UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde dünyada 998., Türkiye’de 12. sırada yer alması kentimizin güzelliklerinin dünya çapında tanınması açısından büyük değer taşıyor” dedi.


UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne adaylık sürecinin çok zorlu bir süreç olduğuna vurgu yapan Başkan Altepe, “Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün çalışmalarıyla 2014 yılına kadar UNESCO Dünya Miras Listesi’ne 11 adet varlığımız ile UNESCO Dünya Miras...