28 / 08 / 2024

Cumhurbaşkanından Türk müteahhitlerine Ekvatorda yatırım çağrısı

Cumhurbaşkanından Türk müteahhitlerine Ekvatorda yatırım çağrısı

Erdoğan, Ekvador - Türkiye İş Forumu'nda konuştu: Türkiye olarak, dünyanın 5’ten büyük olduğu inancıyla, küresel sorumlulukların ve zenginliklerin daha adil paylaşılması gerektiğini düşünüyoruz. dedi

Türk müteahhitler yurt dışında sektöre damga vurdu!

Türk müteahhitlik sektörünün 1972 yılından bu yana geçen ay sonuna kadar yurt dışında üstlendikleri projeler kapsamında, 33,5 milyar dolar ile  havalimanı inşaatlarını öne çıkarmış oldu.

Konut sektörü için dönüm noktası olacak! Türk müteahhitlik sektörünün gözü bu projede!

Irak'ta yapılmayı bekleyen büyük yatırımların başında yer alan Kalkınma Yolu Projesi, konut sektörü için can suyu olacak. Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, projenin yapımı için Türk müteahhitleri olarak yapmaya talip olduklarını söyledi.

Türk müteahhitler bugüne kadar Tanzanya'da 6,4 milyar dolar değerinde 14 adet proje üstlendi!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Türk müteahhitlerin şu ana kadar Tanzanya'da 6,4 milyar dolar değerinde 14 adet proje üstlendiğini açıkladı. İşte Yılmaz'ın o açıklaması...

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Eren açıkladı! Türk müteahhitliği artık dünyada bir marka...

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, "Türk müteahhitliği artık dünyada bir marka haline geldi. Buna göre, şirketlerimiz Avrasya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde çalışıyor, Sahra Altı Afrika bölgesinde faaliyetlerimiz her geçen gün artıyor." diye konuştu.

Türk müteahhitlik sektörü yurt dışında 2024'ün ilk çeyreğinde 4,3 milyar dolarlık iş üstlendi!

Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi verilere göre Türk müteahhitlik sektörünün 2024'ün ilk çeyreğinde yurt dışında üstlendiği proje tutarı 4,3 milyar dolar şeklinde oldu.

Türk müteahhitler için yıllık 10 milyar dolarlık iş potansiyeli! Suudi Arabistan ve yeni pazarlar radarda!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Suudi Arabistan'ın Türk müteahhitler için yıllık 10 milyar dolarlık iş potansiyeli taşıdığının altını çizdi ve yeni pazarların da radarlarında olduğunu belirtti. İşte Erdal Eren'in o açıklaması...

Türk müteahhitler yurt dışında 1972’den beri 501,9 milyar dolarlık iş üstlendi!

Türkiye Müteahhitler Birliği tarafından, 3 Ocak tarihinde yurt dışı iş üstlenimi verileri açıklandı. Türk müteahhitler yurt dışında 1972’den beri 501,9 milyar dolarlık iş üstlendi. İşte detaylar...

Türk Müteahhitlerin 2024 hedefi 50 milyar dolar için 'Kalkınma Yolu Projesi' büyük önem taşıyor...

Basra Körfezi'nden Türkiye'ye kara ve demir yolu ağıyla ulaşacak Kalkınma Yolu Projesi'ne ilişkin değerlendirmelerde bulunan TMB Başkanı Erdal Eren, söz konusu projenin Türk müteahhitler için büyük önem taşıdığını belirtti.

Türk müteahhitler Orta Doğu ve Afrika'da güvenilirlikleriyle biliniyor!

Ankara’nın kalbinde yükselen Metafor Ankara projesi ile sektörün güçlü oyuncularından View Yapı’nın yakın zamanda yönetim kurulu başkanı olan Ali İmran Bozdoğan, Türk müteahhitlerin Orta Doğu ve Afrika'da güvenilirlikleriyle bilindiklerini belirtti ve sektörle ilgili açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı'ndan kiracılara müjde geldi! Kirada yüzde 25 sınırı devam edecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı yayında verdiği müjdeyle, geçtiğimiz yıl uygulamaya konulan kiralardaki yüzde 25'lik zam sınırının uzatılacağını duyurdu. Detaylar haberimizde...

Cumhurbaşkanı'ndan müjde! Emekliler artık borçlarınızı kapatabilirsiniz

Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açıklamaya göre emeklilere 'Ek Ödeme' ve 'Borç Kapatma' imkanı sunuldu. Emekli olan kişileri ilgilendiren bu haber müjde niteliğinde oldu. Ekonomik zorluklardan dolayı nakit anlamında sıkıntı çeken emeklilere Cumhurbaşkanı'ndan destek geldi. 

Türk müteahhitler Balkan seferinde! İlk 4 ayda Romanya’da alınan projelerin büyüklüğü 2,5 milyar Euro'ya ulaştı!

Rusya ve Ukrayna savaşından sonra Türk müteahhitler de yönünü Balkan ülkelerine çevirdi. Verilen detaylara göre, ilk 4 ayda Romanya’da üstlenilen projelerin büyüklüğü 2,5 milyar Euro'ya ulaştı.

Türk müteahhitler Ukrayna'da savaşın yaralarını saracak! 

Altyapı Bakan Yardımcıları Anna Yurchenko ve Mustafa-Masi Nayyem başkanlığındaki Ukrayna Heyeti, Türkiye Müteahhitler Birliği’nin (TMB) ev sahipliğinde Türk müteahhitlik ve teknik müşavirlik firmalarıyla görüştü. TMB Başkanı Eren, Türk müteahhitlerin, Ukrayna'nın yeniden inşası konusunda en doğru te

Cumhurbaşkanından Türk müteahhitlerine Ekvatorda yatırım çağrısı Haberi

Cumhurbaşkanından Türk müteahhitlerine Ekvatorda yatırım çağrısı

Türkiye - Ekvador İş Forumu'nda iki ülke işadamlarına hitap eden Erdoğan, forumun düzenlenmesindeki katkıları nedeniyle PRO-EKUADOR ve DEİK’in yöneticilerine teşekkür etti.


Ekvador'un, 1978 yılında oluşturulmaya başlanan UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde ilk sırada yer alan Galapagos Adaları’na ve Güney Amerika’nın en iyi korunan şehri Kito’ya ev sahipliği yaptığını anımsatan Erdoğan, "Bu tablo Ekvador’un, 2008 yılında tamamlanan anayasasında çevrenin hakları olduğunu teslim eden ilk ülke olduğu düşünüldüğünde, çok daha anlamlıdır. Ayrıca, dünyanın merkezine göre Everest Dağı’ndan daha yüksek bir noktada bulunduğumuzu, bu bakış açısıyla uzaya en yakın noktada olduğumuzu da öğrendim. Bugün, böylesine çarpıcı coğrafi zenginliklere sahip Ekvador’un sanayi ve tarım kapasitesini değerlendirmek, potansiyelini keşfetmek ve bu imkanları nasıl ticarete dönüştüreceğimizi konuşmak için buradayız" diye konuştu.


Erdoğan, ziyaretinin ve iş forumunun sağlayacağı ivme...