09 / 05 / 2024

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Ağbal, "Türkiye ekonomisi güçlü bankacılık sistemi, sağlam ve sürdürülebilir kamu maliyesi göstergelerine bakıldığında geleceğe dönük güçlü bir yatırım ve çekim merkezi durumundadır." dedi.

Kamu kurumlarının deprem harcamaları için tahsis ettiği kaynağın büyüklüğü 1 trilyon 139,7 milyar lira oldu!

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, bütün kamu kurumlarının geçen sene deprem harcamaları için tahsis ettiği kaynağın büyüklüğünün, bağış hesaplarıyla birlikte 1 trilyon 139,7 milyar liraya ulaştığını açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı 15 uzman yardımcısı alıyor! 35 yaşından küçük herkes başvurabilir! 

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı 15 uzman yardımcısı alımı detayları belli oldu. Peki kimler başvurabilir? İşte ayrıntılar...

İkinci ev alımında kredi sınırlamasının kapsamı genişleyebilir! Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda tek tek açıklandı! 

Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda yer alan detaylar ortaya çıktı. Programda, ikinci el konut alımından, kiralık ev ve iş yerlerine kadar pek çok ayrıntı bulunuyor. İşte detaylar...

Orta Vadeli Program boyunca istihdamın yıllık 909 bin kişi artması bekleniyor!

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, OVP sürecince istihdamın yıllık ortalama 909 bin kişi artmasının beklendiğini, işsizlik oranın ise 2026’da yüzde 9,3 seviyesinde gerçekleşmesinin beklendiğini paylaştı.

Cumhurbaşkanlığı resmen bombayı patlattı! Çok sayıda personel alınacak! Açık kadrolar belli oldu!

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığına bağlı Milli Saraylar İdaresi, bünyesinde istihdam etmek üzere 254 adet personel alımı yapacağını duyurdu. Milli Saraylar İdaresi, açık kadroları ve başvuru tarihlerini de paylaştı.

Depremzedelere yapılacak destek ödemesi 130 milyar TL! Kalem kalem açıklandı: Taşınma, kira, acil ihtiyaç yardımı...

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, depremden etkilenenler için yapılacak hane başı destek ödemelerini peş peşe açıkladı. Depremzedelere yapılacak destek ödemesi 130 milyar TL! Kalem kalem açıklandı: Taşınma, kira, acil ihtiyaç yardımı...

Asrın felaketinin maddi boyutu belli oldu

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, 2023 sensesi Kahramanmaraş ve Hatay zelzeleleri Raporu'nda zelzelenin yol açtığı hasarın Türkiye ekonomisi üstünde yaklaşık 2 trilyon TL'lik (103,6 milyar dolar) yük oluşturacağını öngördü.

Cumhurbaşkanlığı depremin faturasını hesapladı! İşte kalem kalem deprem felaketinin ekonomiye maliyeti!

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın raporuna göre, Kahramanmaraş ve Hatay depremlerinin yol açtığı felaket Türkiye ekonomisine 2 trilyon liraya mal olacak.

Asgari ücrete zam talebi Cumhurbaşkanlığı'ndan!

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan'ın dikkat çeken asgari ücrete zam açıklamasının ardından, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Üyesi ve eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de bir açıklama yaptı. Peki asgari ücrete yeniden zam yapılacak mı? İşte ayrıntılar...

2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı Resmi Gazete'de yayımlandı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığınca hazırlanan 2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nın Onaylanması Hakkında Karar Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayınlandı. 

Marmaris'teki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın fotoğrafları paylaşıldı!

Marmaris'te 2019'ta inşaatı sona eren ve 'Yazlık Saray' olarak adlandırılan Cumhurbaşkanlığı Devlet Konuk Evi'nin fotoğrafları mimar Şefik Birkiye'nin sitesinde paylaşıldı.

Vatandaşa büyük müjde! Artık zam yapılamayacak!

Merkez Bankası koordinasyonunda, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Hazine ve Maliye, Ticaret, Tarım ve Orman Bakanlığı, TÜİK işbirliğiyle Erken Uyarı Sistemi 30 Eylül tarihine kadar hayata geçirilecek.

Cumhurbaşkanlığı sarayları ne kadara mal olacak?

Resmi Gazete'de yayımlanan 2021 Yatırım Programı’na göre bu yıl Cumhurbaşkanlığı’nın yazlık-kışlık iki yeni sarayına, Ankara’daki sarayın bakımına ve yeni taşıtlara toplam olarak 448 milyon 688 lira harcanacak.

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal Haberi

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, Türkiye ekonomisinin 2020'ye çok güçlü bir şekilde girdiğini belirterek, "Güçlü bir değişim ve dönüşümün yaşandığı dönemin başlangıcındayız." dedi.

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği'nin (TTYD) Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi desteğiy ile gerçekleştirdiği "Turizm Yatırımcıları Forumu (TIF 2020)" etkinliğinin açılışında konuşan Ağbal, Türkiye'nin sahip olduğu demokrasi geleneği, dışa açık ekonomi politikaları ve coğrafi konumunun turizm açısından sunduğu avantajlara değindi.

Türkiye'nin genç nüfusu, OECD, G20, NATO üyesi olması, istikrarlı ekonomik büyümesi, güçlü bankacılık ve finans sistemine sahip olmasının sunduğu fırsatlara işaret eden Ağbal, Türkiye'nin, son yıllarda ulaşımda, teknolojide, bilişimde, enerjide her geçen gün bölgesinde güçlendiğini vurguladı.

Ağbal, Türkiye ekonomisinin güçlü bankacılık sistemi, sağlam ve sürdürülebilir kamu maliyesi göstergelerine bakıldığında geleceğe dönük güçlü bir yatırım ve çekim merkezi durumunda olduğunu belirterek, sözlerini...