07 / 05 / 2024

cumhuriyet dönemi büyük yangınlar

cumhuriyet dönemi büyük yangınlar

İstanbul Belediyesi'nin 1936 yılında hazırladığı istatistiğe göre İstanbul'da 1932 ve 1933 senelerinde 1936 tane yangın çıkmış. Yangınlar en fazla baca, ocak ve sobadan kaynaklanmış ve 278'si bu yüzden çıkmış.

Sakarya Büyükşehir'in 240 dairelik toplu konut projesi için ön talep dönemi başlıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin  240 dairelik toplu konut projesi için ön talep dönemi 15 Kasım tarihi itibarıyla başlıyor.

Dört büyükler borçlanmada da şampiyonluğu kovalıyor!

Türk futbolunun dört büyük kulübü Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'un borsaya açık şirketlerindeki borç toplamı 29,93 milyar liraya ulaştı.

Bakan Ömer Bolat duyurdu: Cumhuriyet'in 100. yılında marketlerde büyük indirim kampanyası

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhuriyet'in 100. yılında marketlerin büyük bir indirim kampanyası düzenlemesini umduklarını belirtti ve bu konuda öncülük edenlere teşekkür etti. İşte detaylar...

32'li tuvalet kağıdında büyük indirim: 189 TL'ye raflardaki yerini aldı! Elini çabuk tutan alır

Tuvalet kağıdı fiyatlarındaki artışlar, birçok insanın ekonomik zorluklarla başa çıkmasını daha da zorlaştırdı. Ancak bir market, 32'li tuvalet kağıdı için büyük bir indirim yaparak fiyatını 189 TL'ye kadar düşürdü. İşte detaylar...

Kira fiyatları son 4 senede resmen 8'e katlandı! Büyükşehirlerde artış oranı yüzde 700'e geldi! 

Türkiye genelinde kira artış oranlarını karşılaştıran İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce yaşanılan konut krizinin düşünüldüğünden daha derin olduğuna dikkat çekerek, Nisan 2019 - 2023 döneminde büyükşehirlerdeki kira bedelinde ortalama artış oranının yüzde 697 olarak gerçekleştiğini söyledi. 

Nisan ayının en büyük indirimi yapıldı! Migros'ta tuvalet kağıdı nerdeyse bedava

Tuvalet kağıdında büyük indirim Migros'tan yapıldı. Tuvalet kağıdının satış ücreti o markette 14 TL'ye kadar düştü. İşte tuvalet kağıdına ait merak edilen tüm ayrıntılar.

Koşun koşun tuvalet kağıdında büyük indirim var! Bim Nisan'ın son günlerinde atağa geçti

Tuvalet kağıdı ücretlerine gelen zamlardan sonra pek çok vatandaş market market indirimli tuvalet kağıdı arayışı içerisine girerken, tuvalet kağıdına büyük indirim BİM'den yapıldı. 

Migros'ta damping! Tuvalet kağıdına büyük indirim! Bu fiyatı bir daha göremezsiniz

Tuvalet kağıdında büyük indirim Migros aracılığı ile yapıldı. 24'lü tuvalet kağıdının satış fiyatı dibi gördü. Vatandaşın büyük alaka gösterdiği kampanya için indirime ait merak edilen tüm detaylar.

Tarihin en büyük afet konut projesi 1 yılda tamamlanacak! 10 ildeki 307 bin 763 bina incelendi!

Türkiye'nin 10 şehrinde büyük yıkıma sebep olan  Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili açıklamalarda bulunan Çevre  Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Cumhuriyet tarihimizin en büyük afet konutu seferberliğini başlatıp, 1 yıl içerisinde tamamlayacağız" diye konuştu.

Demir fiyatlarına büyük indirim geldi! 1 ton demir fiyatı resmen çakıldı! 11 Şubat 2023 demir fiyat listesi

Haftanın başından itibaren durağan işlem gören demir fiyatlarına dün büyük indirim geldi. Gelen indirimle 1 don demir fiyatı resmen çakıldı. Güncel demir fiyatları ne kadar oldu? 1 ton demir kaç lira? 11 Şubat 2023 demir fiyat listesi.

Bakan Kurum açıkladı: 10 ilde Cumhuriyet tarihinin en büyük afet konut seferberliği başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada 10 ilde eş zamanlı olarak Cumhuriyet tarihinin en büyük afet konut seferberliğini başlatmış olacaklarını söyledi.

En düşük emekli maaşı 8 bin 500 TL... EYT düzenlemesinde büyük deprem! Hemen siz de göz atın!

Emeklilikte Yaşa Takılanlara (EYT) emeklilik hakkı getiren yasa teklifinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundaki görüşmelerine resmen başlandı. En düşük emekli maaşı 8 bin 500 TL... EYT düzenlemesinde büyük deprem! Hemen siz de göz atın!

Gıdada büyük endişe! Böyle giderse pahalıya da gıda bulunamayacak!

Dünya büyük bir kuraklık dönemine girerken, bundan en fazla etkilenen ülkelerin başında Türkiye geliyor. Kış mevsimini yaşadığımız bugünlerde yağışların kimi yerde beklendiği kadar olmaması kimi yerlerde ise hiç yağış kaydedilmemesi büyük bir endişeye neden oldu. Ancak en büyük endişe ilkbahar. Peki

cumhuriyet dönemi büyük yangınlar Haberi

cumhuriyet dönemi büyük yangınlar

Yangınlar

İki sene içinde 1926 yangın çıktı.


İstanbul Belediyesi'nin bir istatistiğine göre İstanbul'da 1932 ve 1933 senelerinde 1926 yangın vakası olmuştur.

Bu yangınların sebepleri arasında çoçukların kibrit ve ateşle oynmaları da vardır. Fakat yangın çıkmasına en fazla soba, ocak ve baca kurumlarının tutuşması sebebiyet vermektedir.

Sönmemiş sigara bırakmak veya ateş sıçraması da mühim sebepler arasındadır. Baca, ocak ve soba kurumlarının tutuşmasından iki sene içinde 278 yangın çıkmıştır.


Mutfakta ve mangalda ateş bırakmakta iki sene içinde 93 yangına sebebiyet vermiştir. Bu yangınlardan 525'i başlangıçta, 354'i kısmen yandıktan sonra söndürülmüştür. 74'ü ise tamamen yanmıştır.

İki sene içinde çıkan yangınlarda ölen yaralananların sayısı nazarı dikkati celbedecek derecededir. 1932 yılında ki yangınlarda 60 yaralanma, 3 ölüm 1933'de 50 yaralanma, 3 ölüm kaydedilmiştir ki iki sene içinde 110 yaralanma 6...