22 / 05 / 2024

Dar mükellef gerçek kişi midir

Dar mükellef gerçek kişi midir

Gelir Vergisi kapsamında dar mükellefiyet nedir? Dar mükellef nedir? Kimler dar mükellef kapsamına giriyor? İşte Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan kira rehberi esasları bu haberde...

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Murat Kurum'un 650 bin konut vaadi gerçekçi değil!

Cumhur İttifakı'nın İstanbul adayı Murat Kurum'un 650 bin konut vaadini eleştiren, KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt bunun gerçekçi olmadığını söyledi. İşte KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt'un resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı o paylaşım...

Gerçek kişi, şirket ihtiyacı nedeniyle tahliye talep edebilir mi?

Ev sahibi ve kiracı kavgaları sık sık gündeme gelirken, tahliye konusu da pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki gerçek kişi, şirket ihtiyacı nedeniyle tahliye talep edebilir mi? İşte Avukat Tarık Çakmak'ın konu ile ilgili paylaşımı...

Konut kira ve satış fiyatlarında beklenen düşüş gerçek olacak mı? Emlakçılar ve vatandaş ne diyor?

Konut kira fiyatlarındaki artış son zamanların en büyük sorunu haline geldi. Fahiş kira fiyatlarının önüne geçebilmek için hükümet yüzde 25 sınırı getirdi. Bu uygulama ile konut kira fiyatlarının gerilemesi bekleniyor. Peki Konut kira ve satış fiyatlarında beklenen düşüş gerçek olacak mı? Emlakçılar

Prof. Veysel Ulusoy'dan enflasyon açıklaması! Anladık mı gerçek enflasyon oranını şimdi?

Bağımsız Enflasyon Araştırma Grubu'nın (ENAG) kurucusu Veysel Ulusoy, sosyal medya hesabı X'ten bütçe rakamlarına değinerek gerçek enflasyon rakamını açıkladı.

S&P Global: Türkiye'de enflasyon hedefleri daha gerçekçi hale geldi!

S&P Global Kıdemli Direktörü Frank Gill Türkiye'de ekonomi politikalarında önemli bir dönüşüm olduğunu ve yabancılar tarafından para politikasının yakından takip edildiğini söyledi. Gill, “Enflasyon hedefleri daha gerçekçi görünüyor” dedi.

Dolar yerinde durmuyor! Mert Başaran 10 gün sonra doların geleceği rakamı açıkladı! Şu anki fiyatlar gerçek değil...

Emlak ve yatırım uzmanı Mert Başaran doların şu anda gerçek değerinde olmadığını belirterek,  doların 10 gün sonra geleceği seviyeyi açıkladı.

1 gram altın 1.444 TL oldu! Aradaki makas 200 TL'ye dayandı! Gerçek fiyat ortaya çıktı! Altını olan koşun, hemen bakın!

Borsa İstanbul'da altına olan ilgi gittikçe artıyor. Alım satımının kolay olmasından dolayı sıkça tercih edilen Borsa İstanbul'da bir gram altın 1,444 TL oldu. Aradaki makas 200 TL'ye dayandı! Gerçek fiyat ortaya çıktı! Altını olan koşun, hemen bakın!

Carrefoursa'dan Samsung Galaxy A73`e karşı konulamaz indirim! 1 Nisan şakası gibi ama gerçek! Stoklar tükenmek üzere! 

Carrefoursa'dan havalara uçuran son dakika müjdesi verildi! Dev market, Samsung Galaxy A73'te önemli indirimlere imza attı. İndirimi duyanlar 1 Nisan şakası sandı ancak tamamen gerçek. 

Seda Sayan'ın 4 milyon dolarlık evindeki gerçek ortaya çıktı! En ince ayrıntısına kadar paylaştı!

Hem özel hayatı hem de kariyeri ile adından sıkça söz ettirmeyi başaran Seda Sayan 4 milyon dolara aldığı villa ile ilgili gündemden düşmüyor. Seda Sayan'ın 4 milyon dolarlık evindeki gerçek ortaya çıktı! İşte Seda Sayan'ın 4 milyon dolara aldığı villa ile ilgili ayrıntılar.

Depremin yıktığı Malatya'da imar affı ile ilgili acı gerçek

Önümüzdeki günlerde Meclis'e gelmesi beklenen İmar Affı ile ilgili acı bir gerçek ortaya çıktı. Malatya'da son imar affında toplamda 22 bin 329 adet Yapı Kayıt Belgesi düzenlenmiş.

Gümüş için beklenen senaryo gerçek olacak mı? Gümüş bugün ne kadar? Sır perdesi aralanıyor

Gümüş fiyatları son zamanlarda emtia piyasalarındaki baskılardan etkilenerek, mart ayından bu yana dolar karşısında yaklaşık yüzde 20 değer kaybetti. Gümüş fiyatlarının yükselmesi bekleniyor. Gümüş fiyatları için beklenen bu senaryo gerçek olacak mı?

Bülent Ersoy'a hediye edilen o altının değeri ortaya çıktı! İşte ham/has altın için şaşırtan gerçek...

Türk sanat müziğinin Diva'sı Bülent Ersoy'a madenden çıkarılan ham/has altın hediye edildi. İşte Bülent Ersoya'a hediye edilen o altının değeri ve ham/has altın için şaşırtan gerçek...

Altın ve piyasalar uzmanı İslam Memiş gram altının gerçek fiyatını açıkladı! Keşke dolarım olsaydı diyenlerin sırası

Ünlü ekonomist ve uzman İslam Memiş, gram altında gerçekleri anlattı. Memiş, gram altının şu anda gerçek fiyatları yansıtmadığını belirterek yatırımcılarını uyardı. İşte detaylar…

Dar mükellef gerçek kişi midir Haberi

Dar mükellef gerçek kişi midir

Dar mükellef nedir?

Gelir vergisinde dar mükellefler, Türkiye'de yerleşmiş olmayan yabancı ülke vatandaşları ile yurtdışında yerleşik Türk vatandaşlar olarak tanımlanıyor.


Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayınlanan Gelir Vergisi Rehberine göre Türkiye’de yerleşmiş olmayan gerçek kişiler, dar mükellef olarak tanımlanmakta ve bunların sadece Türkiye’de elde ettikleri kazanç ve iratlar vergiye tabi oluyor.


Dar mükellefler, ikametgahı Türkiye’de bulunmayanlar veya bir takvim yılı içinde devamlı olarak Türkiye’de altı aydan  fazla oturmayanlar olarak ifade ediliyor.


2013 yılında sahip oldukları mal ve hakları kiraya veren dar mükelleflere; kira gelirine konu mal ve haklar, vergiden istisna kira tutarı, beyan edilen kira gelirlerinden indirilecek giderler, kira ödemelerinde vergi kesintisi ve ödenmesi gereken verginin hesaplanması konularında genel bilgiler sunmak amacıyla hazırlanan rehbere göre, elde edilen konut kira gelirinin istisna bedeli olan 3.200...