27 / 04 / 2024

DASK 2018 zorunluluğu

DASK 2018 zorunluluğu

Türkiye genelinde zorunlu deprem poliçelerinin sayısı 8,5 milyon olarak açıklandı. DASK Yönetim Kurulu Başkanı ve Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürü Murat Kayacı, “Türkiye genelinde sigortalılık oranı yüzde 48’e yükseldi” dedi.

'Günlük konut kiralamaya belge zorunluluğu haksız rekabeti önleyecek'! 1 Ocak 2024'te başlıyor!

Konutların tek seferde 100 günden kısa süreli turizm amaçlı kiralanmasına dair esaslar belirlendi. Böylece izin belgesi için e-Devlet üzerinden başvuru yapılacak. Söz konusu uygulamadaki belge zorunluluğunun haksız rekabeti önleyeceği bekleniyor.

İstanbul Valiliği açıkladı! Kış lastiği zorunluluğu bu yıl için 25 Kasım 2023'e çekildi

İstanbul Valiliği tarafından daha önce duyurusu gerçekleştirilen açıklama kapsamında, 1 Aralık'ta ticari araçlar için başlayacak kış lastiği zorunluluğunun 25 Kasım 2023'e çekildiğini kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

Depremden sonra ÇED zorunluluğu kaldırıldı: O ilde 22 proje için 'ÇED gerekli değildir' kararı çıktı! 

Hatay Valiliği’nin 6 Şubat depremlerinden sonra verdiği kararla ilde ÇED süreçlerinin zorunluluğu uygulaması kaldırıldı. Kararın ardından şehirde 22 proje için ÇED gerekli değildir kararı verildi. İşte ayrıntılar...

TOKİ sözleşme nereden yapılır? TOKİ’den ev çıkarsa satılabilir mi? TOKİ evlerinde oturma zorunluluğu var mı?

TOKİ konutları gündemde olan konulardan biridir. Yapılan kuradan isimleri çıkanlar ise hummalı bir araştırma içindeler. İşte TOKİ kurasında isimleri çıkan vatandaşların sorduğu birtakım sorular ve yanıtları!

Binalara periyodik muayene zorunluluğu geliyor! Tüm yapılar için yeni birim oluşturulacak! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye'deki binalar için periyodik muayene zorunluluğunun geleceğini açıkladı. İşte ayrıntılar...

100 metrekare evin DASK sigortası ne kadar? En ucuz DASK kaç para?

DASK konusuna dair şu sıralarda pek çok soru sorulmaktadır. İşte onlardan bazıları ve merak edilen o yanıtlar!

DASK deprem sigortası nasıl ödenir? DASK 2023 ne kadar ödeme yapar?

DASK deprem sigortası şu sıralarda gündemde olan konulardan biridir. DASK yaptıracak kişiler bu konu hakkında detaylı bilgi almak için hummalı bir araştırma içine girdiler. İşte detaylar!

Almanya’nın 6 milyon yeni işçi alımı şartları netleşti! Dil zorunluluğu yok!

Yeni işçi alımına gitmeye hazırlanan Almanya’da Bakanlar Kurulu kararıyla onaylanan Nitelikli Göçmen Yasası ile 6 milyon yeni göçmeni istihdam edecek. Dil bilme zorunluluğu bulunmayan yeni işçi alımı için işte aranan tüm şartlar…

Zincir marketlere veri paylaşımı zorunluluğu geldi!

Zincir mağazalara yönelik tartışmaların devam ettiği bu dönemde Ticaret Bakanlığı'ndan dikkat çeken bir adım geldi. Zincir mağazalara "Veri paylaşımı" zorunluluğu getirildi.

TOKİ evlerinde oturma zorunluluğu var mı?

TOKİ evleri kaç para 2022? TOKİ evlerinde oturma zorunluluğu var mı? soruları gündemde yer alıyor. İşte araştırılan detaylar!

Araç muayene ücretleri dudak uçuklatıyor

Türkiye’de trafiğe kayıtlı 26 milyon araç için muayene yaptırma zorunluluğu bulunurken araç muayene ücretleri ise resmen aldı başını gitti. Bununla birlikte zorunlu trafik sigortaları ve kasko ücretleri de son zamlarla birlikte ateş pahası oldu.

6 ay ve 6 bin kilometre zorunluluğunda ilk gün! Galericileri telaş sardı

Bugün itibariyle araç ticareti yapanlara 6 ay ve 6 bin kilometre zorunluluğu başladı. Durum böyle olunca ellerinde sıfır otomobil bulunan oto galericilerde son gün telaşı yaşadı. 

Parklara yürüyüş ve koşu yolu zorunluluğu getirildi! İmar Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı! 

“Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile beraber parklara yürüyüş ve koşu yolu yapılması, doğalgaz tesisatı ve tadilat ruhsatı için yeni kurallar gündeme geldi. İşte ayrıntılar ve yönetmeliğin tüm detayları...

DASK 2018 zorunluluğu Haberi

DASK 2018 zorunluluğu

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından açıklanan güncel rakamlara göre Türkiye'de Zorunlu Deprem Sigortası bulunan konut sayısı 8.5 milyona ulaşırken, ülke genelinde sigortalılık oranı ise yüzde 48 olarak kaydedildi. 

DASK Yönetim Kurulu Başkanı ve Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürü Murat Kayacı, 51 üniversiteden 76 takımın başvurduğu DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nın final aşaması öncesinde Yenişafak'ın sorularını yanıtladı. Murat Kalaycı, “DASK’ın 18’inci yılında sigortalılık oranını yüzde 50'ye yaklaştırdık” diye konuştu. 

Türkiye deprem ülkesi

En büyük temenninin büyük depremlerin yaşanmaması olduğunu söyleyen Mura Kayacı, “Bizlere düşen görev, Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğunu unutmadan depremin öncesine, deprem anına ve deprem sonrasına en hazır şekilde cevap verebilecek güçlü bir yapı kurmaktır. DASK olarak hedefimiz zorunlu deprem sigortası bulunmayan yüzde 52'ye ulaşıp sigortalamak” diye konuştu. 

Hedef Doğu...