28 / 04 / 2024

dask sigortası yapılmazsa ne olur

dask sigortası yapılmazsa ne olur

DASK ile depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, tsunami ve yer kaymasının doğrudan neden olacağı maddi zararları, poliçenizde belirtilmiş limitler dahilinde nakit olarak karşılar. Peki, DASK sigortası yaptırmazsam ne olur diyorsanız işte yanıtı..

Birden çok evi olana kademeli ek vergi sistemi nasıl işlemeli? Bu yapılmazsa vergi de işe yaramaz!

Merkez Bankası tarafından gündeme getirilen birden çok evi olana kademeli ek vergi önerisi konut piyasasında gündeme oturdu. Peki birden çok evi olana kademeli ek vergi sistemi nasıl işlemeli? Prof. Dr. Murat Batı, tek tek yapılması gerekenleri açıkladı.

Bunlar yapılmazsa kiracı evi derhal tahliye etmeli! Ev sahiplerinden şok eden açıklama! 

Ev Sahipleri Dayanışması Oluşumu (EVSİAD) tarafından, kiracılar ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. İşte EVSİAD tarafından X sosyal medya hesabından yapılan o paylaşım ve gelen yorumlar...

2024’te DASK’ ta yapılan değişiklikler neler?

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan, 2024 başından itibaren DASK kapsamında zorunlu deprem sigortasında bir takım değişikler olduğunu belirtti. Peki 2024’te DASK’ ta ne gibi değişiklikler yapıldı? İşte ayrıntılar...

7 bin 500 TL maaş alan emekliler dikkat: 7 bin 501 TL alanla 2 bin 812 TL fark olacak! 

Kök maaşı 5 bin 500 TL olan ve yasal düzenleme ile 7.500 TL maaş alan emekliler, yasal düzenleme yapılmazsa aynı maaşı almaya devam edecek. İşte o hesap...

MTV ödemesinde gecikmeyin! Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemesi için son günler...

Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi’nde ikinci taksitlerin ödemesi için son tarih 30 Kasım 2023 olarak açıklandı. Bu ödeme zamanında yapılmazsa, aylık yüzde 3.5’lik gecikme zammı söz konusu olacağı kaydedildi. İşte ayrıntılar...

Ziraat Bankası'ndan o parayı hemen çekin. Yoksa devredilecek

Ziraat Bankası'ndan ‘’Paranızı Çekin’’ uyarısı geldi Son işlem için tarih verildi ve yapılmazsa paralar TMSF’ye devredilecek.

SGK'dan son dakika açıklaması geldi! 5 sene içinde başvuru yapılmazsa...

SGK bugün yaptığı açıklamayla, başvurulmadığı halde hakların yitirileceğini söyledi. Açıklamada, alınan aylığın iki senelik bedeli kadar bir kereye mahsus ödeme yapılacağı ifade edildi. Ayrıntılar haberimizde...

Tapu sahiplerine son çağrı! Bugün ödeme yapmazsanız büyük cezalar kapıda!

Tapu sahiplerini yakından ilgilendiren önemli bir çağrı yapıldı. Son tarih olarak 31 Mayıs 2023 tarihi verilmişti. Eğer ödeme yapılmazsa işte yapılacaklar!

100 metrekare evin DASK sigortası ne kadar? En ucuz DASK kaç para?

DASK konusuna dair şu sıralarda pek çok soru sorulmaktadır. İşte onlardan bazıları ve merak edilen o yanıtlar!

Doğru konut sigortası nasıl yapılır? DASK ve konut sigortası alırken nelere dikkat edilmeli! İşte püf noktaları!

Şubat ayında Kahramanmaraş başta olmak üzere toplam 11 ilimizi derinden etkileyen deprem felaketi sonrası DASK ve konut sigortalarına olan talep de arttı. Ancak uzmanlar DASK ve konut sigortası yaptırmak isteyenleri uyararak bazı püf noktalarına dikkat etmelerini öneriyor.

Miras paylaşımı nasıl hesaplanır? Miras paylaşımı yapılmazsa ne olur?

Miras paylaşımına dair araştırılan birtakım yanıtlar bulunmaktadır. İşte o bilgilere dair detaylar!

DASK deprem sigortası neleri kapsar? Deprem sigortası ne kadar tutar?

DASK sigortasına dair sorular artmaya devam ediyor. Özellikle yaşanan depremlerden sonra vatandaşlar DASK hakkında daha geniş bilgi sahibi olmak istiyor. İşte bu konuya dair detaylar!

Deprem sigortası hangi hasarları karşılıyor? DASK hasarların karşılanmasında yeterli mi?

DASK tarafından gerçekleştirilen  açıklamada depremin daha ilk gününden kurum uzmanlarının hasar tespit çalışmalarına başladığı ve ilk ödemelerin 24 saat içinde yapıldığı bilgisi paylaşıldı. Peki Deprem sigortası hangi hasarları karşılıyor? DASK hasarların karşılanmasında yeterli mi?

dask sigortası yapılmazsa ne olur Haberi

dask sigortası yapılmazsa ne olur

DASK sigortası yaptırmazsam ne olur?

DASK, Zorunlu Deprem Sigortası ile depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan neden olacağı maddi zararları, poliçenizde belirtilmiş limitler dahilinde nakit olarak karşılar.


DASK sigortası ile; binanız tamamen ya da kısmi olarak zarar görmüş olsa da teminat altında oluyor. Aşağıda belirtilen bina bölümleri, bir arada ya da ayrı ayrı teminat kapsamındadır:


Temeller

Ana duvarlar

Bağımsız bölümleri ayıran ortak duvarlar

Bahçe duvarları

İstinat duvarları

Tavan ve tabanlar

Merpenler

Asansörler

Sahanlıklar

Koridorlar

Çatılar

Bacalar

Yapının yukarıdakilerle benzer nitelikteki tamamlayıcı bölümleri


Bugün birçok mesken ve işyeri sahibi DASK sigortasını yaptırmıyor. Peki, siz de DASK sigortası yaptırmazsam ne olur, diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


DASK sigortasının yapılmaması..

DASK sigortasını yaptırmayanlar kimselere herhangi bir idari para cezası uygulanmıyor. Ancak DASK sigortası olmadan taşınmaz mal hakkında herhangi bir alım satım ya da kiralama...