08 / 05 / 2024

Dask sigortasının amacaı

Dask sigortasının amacaı

Zorunlu Deprem Sigortası (DASK), taşınmazları güvence altına almayı amaçlıyor. Dask sigortası devlet tarafından zorunlu tutuluyor. Peki, Dask sigortası ne işe yarar? İşte, Dask sigortasının amacı..

Zorunlu deprem sigortası genişletiliyor! Deprem dışında diğer afetler de eklenecek!

Zorunlu Deprem Sigortası’nın (DASK) genişletilecek ve bu sigorta türünün yerine Zorunlu Afet Sigortası gelecek DASK poliçesi, sadece deprem riskini değil, sel baskını gibi diğer afet risklerini de kapsayacak.

ATEM Başkanı Akçam: DASK genişletilmeli, zorunlu afet sigortası şart!

Zorunlu Deprem Sigortası’nın yetersiz kaldığını ifade eden Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam kapsamının genişletilmesi gerektiğini söyledi.

Zorunlu afet sigortası geliyor! Bakan Şimşek, yılın üçüncü ya da dördüncü çeyreğini işaret etti!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, zorunlu afet sigortasını hayata geçirmek istediklerini açıkladı. Peki vatandaşlar zorunlu afet sigortası ile ilgili hangi yorumları yaptı? İşte o yorumlar...

Türkiye'de bir ilk! Bina tamamlama sigortasıyla sigortalı dönüşüm başlıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Şişli Belediyesi, kentsel dönüşümde ülkemizde bir ilke imza atarak Bina Tamamlama Sigortası’nı kentsel dönüşüm projelerinde uygulayacak. 

DASK fonlarında mevduat düzenlemesi! Tüm bankaların hesaplarında değerlendirilebilecek!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) fonlarının tüm bankaların vadeli ya da vadesiz mevduat ve katılma hesaplarında değerlendirilmesine karar verildi. Söz konusu düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı.

Trafik sigortasının yetersiz kaldığı yerde devreye İMM giriyor!

Zorunlu trafik sigortası kaza anında karşı tarafa verilen hasarı belirli limitler dahilinde karşılarken, İhtiyari Mali Mesuliyet Sigortası (İMM) araç sahibinin üçüncü şahıslara verdiği maddi zararın tamamını karşılıyor.

İnşaatların yarım kalmaması için düğmeye basıldı! Sigortalı dönüşüm dönemi başlıyor!

Sağlıklı bir dönüşüm için, yüzbinlerce konutun yıkılıp yeniden inşa edilmesi sürecinde tamamlama sigortasının devreye girmesi büyük öneme sahip. İnşaat sektöründe yeni bir uygulama için düğmeye basılıyor. MHR Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), halka açılarak kentsel dönüşüm projelerine odaklanmayı

Zorunlu Afet Sigortası artık eşya hasarlarını da ödeyecek!

Steel Sigorta ve Brokerlık CEO’su Abdullah Özcan, yaptığı açıklamada zorunlu afet sigortasının eşya hasarını da ödeyeceğini belirterek, sigortalıların ek olarak konut paket sigortası alma maliyetinden kurtulacağını dile getirdi.

2024 yılında DASK’ın yerine ZAS geliyor!

Başkent Sigorta Acenteleri Derneği (BASİAD) Başkanı Hacı Ali Yücel, zorunlu deprem sigortasının kapsamının genişletilerek adının Zorunlu Afet Sigortası (ZAS) olarak değiştirileceğini, uygulamanın 2024'ün başında devreye alınacağını söyledi.

BDDK’dan DASK teminatlarının kullanımı konusunda kolaylık talebi! Öncelik işyerlerinin olsun!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), deprem bölgesindeki DASK teminatlarının kullanımı konusunda kolaylık sağlanmasını istedi. 

DASK'ın tazminat ödeme tutarı 24 milyar liraya yaklaştı! 519 bin 851 adet hasar ihbarı yapıldı!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), bugün itibarıyla DASK'a 519 bin 851 adet hasar ihbarı geldiğini ve tazminat ödeme tutarının 24 milyar liraya yaklaştığını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Bağ-Kur prim gün sayısı eşitlendi mi, düştü mü? Bakan Bilgin’den son dakika açıklaması! İşte son gelişmeler!

Sigortasını Bağ-Kur 'dan yaptıran yurttaşlar prim gün sayısının SSK ile eşitlenmesini istiyordu. Konuya ilişkin gelişmeler yakından takip ediliyor. Peki, Bağ-Kur prim gün sayısı eşitlendi mi, Bağ-Kur 7200 günden emeklilikte prim gün sayısı düştü mü? İşte detaylar...

Bağ-Kurlulara müjde! Prim gün sayısı eşitleniyor! Erken emeklilik artık hayal değil!

Sigortasını Bağ-Kur’dan yaptıranlar prim gün sayısının SSK ile eşitlenmesini istiyordu. Konu hakkında gelişmeler yakından takip edilirken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den flaş bir açıklama geldi.

Dask sigortasının amacaı Haberi

Dask sigortasının amacaı

Dask sigortası ne işe yarar?

Zorunlu Deprem Sigortası (DASK), taşınmazları güvence altına almayı amaçlıyor. Zorunlu Deprem Sigortası, yıllık olarak düzenleniyor. 


Sigorta döneminin sona ermesi halinde, poliçe bedelinin tekrar ödenerek, sigortanın yenilenmesi gerekiyor. Dask sigortası devlet tarafından zorunlu tutuluyor. 


Devlet tarafından zorunlu tutulan Dask sigortası, depremin sebep konutlarda sebep olduğu maddi ve manevi hasarlara karşı bir güvence niteliği taşıyor.


Zorunlu deprem sigortasının süresi ise bir yıl olarak karşımıza çıkıyor. Dask sigortadan yararlanılabilmek için bu süre dolduğunda her yıl sözleşmenin yenilenmesi gerekiyor.


Dask sigortası için ödenmesi gereken ücret ise l, konutunuzun bulunduğu deprem bölgesine ve konutun bulunduğu yapının yapısal özelliklerine göre değişebiliyor. Peki, Dask sigortası ne işe yarar?

Doğal afetler nedeniyle doğan zararların giderilmesi ve insanların maduriyetlerinin en aza indirilmesini sağlanıyor. Zorunlu Deprem Sigortası ile;


* Depremin

* Deprem...