17 / 05 / 2024

dask teminat kapsamına giren bina bölümleri

dask teminat kapsamına giren bina bölümleri

Yıllık olarak yapılan ve her yıl yenilenmesi gereken dask niçin kurulmuştur? Detayları haberimizde...

Uzman isim uyardı! Depreme karşı sadece DASK değil, tüm varlıklara sigorta yaptırılması gerekir!

Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Uğur Gülen depreme karşı vatandaşların, DASK yaptırmasının yanı sıra tüm varlıklarını sigorta kapsamına almasının önemini vurguladı.

Yapım işlerinde uygulanacak artırımlı fiyat farkı hesaplamasına ilişkin düzenleme!

Kamu ihaleleri kapsamına giren yapım işlerinde uygulanacak olan artırımlı fiyat farkının hesaplanmasına ilişkin düzenlemeye gidildi. İşte konu ile ilgili detaylar...

DASK'tan son dakika açıklaması! Ödenilen paralar geri alınacak!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu tarafından deprem bölgesinde hasar durumu değişen ve güçlendirilerek yıkılmasının önüne geçilecek olan binaların, tapuda, elektrik ve su idaresindeki işlemlerinin yapılabilmesi için DASK kayıtlarına tekrar alınması gerektiği kaydedildi.

Staj ve çıraklık sigortası EYT kapsamına alınacak mı? Kimler yararlanabilecek? Tek tek belirlendi! 

EYT düzenlemesinin dışında kalanlar, staj ve çıraklık sigortası için beklentiye girmiş durumda. Peki staj ve çıraklık sigortası EYT kapsamına alınacak mı? Kimler yararlanabilecek?

DASK ödemeleri 25 milyar TL’ye yaklaştı!

DASK, 6 Şubat’ta yaşanan deprem sonrası ödenen tutarı paylaştı. DASK, sigortalılarına ödediği tazminat tutarı 25 milyar TL’ye ulaştığını duyurdu.

Ayçiçek yağına yüzde 25'e varan indirim! 5 kilo ayçiçek yağı 134 TL'ye indi!

Carrefoursa haftanın indirimli ürünlerini açıkladı. İndirim kapsamına ayçiçek yağı ve zeytin yağı dahil edildi. İşte kampanyaya dair merak edilen tüm detaylar...

Zorunlu afet sigortası geliyor! Tek poliçe çatısı altında tüm afetler sigorta kapsamına girecek!

Zorunlu deprem sigortası yerini DASK kapsamında deprem, sel gibi bütün afetleri kapsayan zorunlu afet sigortasına bırakıyor. Tek bir poliçe çatısı altında tüm afetler sigorta kapsamına girecek. İşte ayrıntılar...

Depremden zarar gören iller Cazibe Merkezleri Programı kapsamına alındı

Kahramanmaraş depreminden etkilenen ve afet bölgesi ilan edilen illerde yapılacak olan yatırımlar cazibe merkezi programı kapsamında en üst teşviklerden yararlanabilecek.

Anne ve babalar şimdi bakın! 1, 2, 3 ve fazla çocuğu olanlar PTT'den anında alabiliyor! Çocuk yardımına zam geldi mi?

Çocuk yardımına zam yapılıp yapılmadığı merakla araştırılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca sosyal destek kapsamına alınan çocuk yardımı ile e-Devlet'ten başvuru yapan anne babalara destek ödeniyor.

Deprem riskine karşı DASK tek başına yeterli değil! Mutlaka konut sigortası da yaptırın!

Depremde olası hasara karşı tek başına DASK poliçesi yaptırmak yeterli değil. Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında hasar gören konutlar için ödenen en yüksek tazminat tutarı 640 bin TL. Oysa bugün 100 metrekare konutun inşaat maliyeti 1 milyon TL civarında.

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden çağrı: Kamuya iş yapan küçük ve orta ölçekli müteahhitler af yasası kapsamına alınsın

Türk inşaat sektörünün en köklü sivil toplum örgütlerinden Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB),çaresizlik içinde teminat mektuplarını yakmak zorunda kalan ve cezalı duruma düşen müteahhitlik firmalarının, af yasası kapsamına alınması çağrısını yaptı.

Kira anlaşmazlıklarında arabuluculuk kapsamı genişletiliyor! Hükümet kira anlaşmazlıkları için hamle geldi!

7'nci Yargı Paketi'yle arabuluculuğun genişletileceği, kira alacakları, kat mülkiyeti ihtilafları, komşuluk hukukundan kaynaklı ihtilaflar gibi konuların da arabuluculuk kapsamına alınacağı gündeme geldi. İşte milyonlarca ev sahibi ile kiracıyı ilgilendiren o ayrıntılar...

Çiftçiler dikkat! Tarım sigortaları kapsamında indirim geldi, prim desteği oranları belirlendi! Hemen bu rakamlara bakın

Tarım sigortaları kapsamına alınacak riskler ve ürünlerle prim desteği oranları resmen açıklandı. Çiftçiler hemen bu rakamlara bakın!

dask teminat kapsamına giren bina bölümleri Haberi

dask teminat kapsamına giren bina bölümleri

Dask niçin kurulmuştur?

Dask, depremin meydana getirdiği yangın, yer kayması, tsunami ve infilak gibi zararların nakit olarak karşılanması için kurulmuştur. Olası bir depremden sonra ortaya çıkan zararların karşılanması ve hayatın devam etmesini amaçlayan Dask, devlet tarafından zorunlu bir hale getirilmiştir.


Teminat kapsamına giren bina bölümleri..

Temeller, ana duvarlar, bağımsız bölümleri ayıran ortak duvarlar, bahçe duvarları, istinat duvarları, tavan ve tabanlar, merpenler, asansörler, sahanlıklar, koridorlar, çatılar, bacalar gibi yapının tamamlayıcı bölümleri.


Teminat kapsamına girmeyen durumlar..

Kar kaybı, iş durması, manevi tazminat talepleri, kira mahrumiyeti, enkaz kaldırma masrafları, alternatif ikametgah ve işyeri masrafları, tüm bedeni zararlar ve vefat, depremden bağımsız olarak, binanın kendi kusurlu yapısı nedeniyle zamanla oluşmuş zararlar.


Dask niçin kurulmuştur sorusunun yanıtını özetlemek gerekirse; dask yalnız deprem ve depremden meydana gelen doğal afetler sonucunda ortaya...