03 / 05 / 2024

DASK yıllık ne kadar

DASK yıllık ne kadar

Depremden dolayı meydana gelen zararları karşılamak için yaptırılması gereken Deprem sigortası yıllık ne kadar? Öğrenmek için haberimizi inceleyebilirsiniz...

1 milyon TL'nin 5 yıllık geri ödemesi ne kadar? Banka banka faiz oranları...

Ev almak isteyen vatandaşları yakından ilgilendiren ve sürekli merak edilen banka faiz oranları hakkında en ucuz faizi hangi bankanın verdiği araştırılıyor. Buna göre, 1 milyon TL'nin 5 yıllık ödemesi ne kadar oldu?

Konut kredisi faiz oranları güncellendi! 2 milyon TL'nin 10 yıllık geri ödemesi ne kadar?

Ev almak isteyenler güncel konut kredisi faiz oranlarını araştırıyor. Kredi ile ev almayı düşünenler en çok '  2 milyon TL'nin 10 yıllık geri ödemesi ne kadar?' sorusunu merak ediyor. İşte  2 milyon TL'nin 10 yıllık geri ödemesi ve güncel konut kredisi faiz oranları...

Ekrem İmamoğlu: 50 yıllık tapu sorunlarını çözdük, kentsel dönüşümü hızlandırdık!

2024 Yerel Seçimleri'ne sayılı günler kala İstanbul'da seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, Ekrem İmamoğlu yaptığı son dakika paylaşımında "50 yıllık tapu sorunlarını çözdük, kentsel dönüşümü hızlandırdık." dedi.

14 yıllık borsacı açıkladı! Halka arzlarda yükseliş trendi devam edecek mi?

Borsa güne yükselişle başlarken son halka arzlardaki son durum da merak ediliyor. 14 yıllık borsacı Borsa Yolunda resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda halka arzlarda yükseliş trendinin devam edip etmeyeceğini açıkladı.

Altın tüm zamanların en yüksek yıllık kapanışına imza attı!

Son zamanlarda rekor üstüne rekor kıran altının ons fiyatı bugün 2 bin 62 dolar ile tüm zamanların en yüksek yıllık kapanışına imza attı.

Kahramanmaraş'ta 40 yıllık tapu sorunu çözüldü! Hak sahipleri tapularına kavuştu!

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Çamlık Mahallesi’nin 40 yıllık tapu sorununa resmen neşter vuruldu. Tapular hak sahiplerine verildi. İşte ayrıntılar...

2024 pasaport ücretleri belli oldu! 1,2,3 ve 10 yıllık pasaport ücretleri ne kadar oldu?

2024 yılı pasport ücretleri belli oldu. Peki 1,2,3 ve 10 yıllık pasaport ücretleri ne kadar oldu? İşte güncel pasaport ücretleri...

Yıllık gümüş talebinin 100 milyon onsa çıkması öngörülüyor! 1 gram gümüş bugün kaç liradan satılıyor? 

Küresel ekonomide stagflasyon tehdidi gittikçe açığa çıkması ons altın ve ons gümüş fiyatlarının daha iyi performans göstereceğine işaret ediyor. Yıllık gümüş talebinin 100 milyon onsa çıkması öngörülüyor. Peki bugün gümüşün ons fiyatı ne kadar? 1 gram gümüşün fiyatı kaç lira?

Süt, şeker, un, poğaçadan sonra vatandaşların çok sevdiği bir ürüne daha zam. Fiyatlar 46 yıllık rekor kırdı

Süt, şeker, un, poğaçadan sonra vatandaşların çok sevdiği bir ürüne daha zam geldi. Vatandaşların çok sevdiği bu üründe 46 yıllık rekor kırıldı. Artık eski tadını vermeyecek.

İnşaat maliyetlerindeki yıllık artış yüzde 47,95’e düştü! Bina maliyetlerinde son durum ne? 

İnşaat maliyet endeksi, Mayıs ayında yıllık yüzde 47,95, aylık yüzde 0,54 yükseldi. Peki bina maliyetlerinde son durum ne? 

Yıllık enflasyon Nisan 2021'den bu yana en düşük seviyesinde! 

Acı verici derecede yüksek fiyatlara katlanmakla geçen iki yıllık bir zorluk oldu, Çarşamba günü yayınlanan en son Tüketici Fiyat Endeksi'ne göre, yıllık enflasyon Nisan ayında yavaş ama istikrarlı yavaşlamasına devam etti.

10 yıllık pasaport ücreti ne kadar 2023? Pasaport için gerekli evraklar neler?

Pasaport ücretleri yeni yıla girilmesiyle birlikte sıkça araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki “10 yıllık pasaport ücreti ne kadar 2023? Pasaport için gerekli evraklar neler?” İşte detaylar!

Pasaport 2023 harç ücreti belli oldu! 1-2-3-10 yıllık pasaport harç ve defter ücretleri ne kadar?

Pasaport 2023 harç ücreti belli oldu. Bu sene  pasaport harç ücretleri bu yıl yüzde 122 oranında artış yaşadı.. Peki, 1-2-3-10 yıllık pasaport harç ve defter ücretleri ne kadar? İşte 2023 pasaport fiyat ücreti...

DASK yıllık ne kadar Haberi

DASK yıllık ne kadar

Deprem sigortası yıllık ne kadar?

Yapılar için yaptırılması gereken deprem sigortası yıllık olarak düzenleniyor. Poliçe süresinin son bulması ile tekrar yenilenmesi gereken deprem sigortası yıllık ne kadar, diye merak ediyorsanız hemen yanıtlayalım.


Deprem sigortası, DASK'ın yaptırılacağı konuta ve konut ile ilgili kıstas alınan bazı durumlara göre değişkenlik gösteriyor. Bunların en başında konutun yapısal özellikleri yer alıyor. Çelik-betonarme yapılar veya kagir yapılar farklı yapı tarzı nedeniyle, sigorta bedelini etkileyen unsurlar arasında yer alıyor.


Hesaplamada dikkate alınan bir diğer unsur ise, yapının hangi deprem bölgesinde yer aldığıdır. Bu ne demek oluyor? Eğer konutunuz ülkemizde belirlenen 1. derece deprem bölgesinde yer alıyorsa, DASK için ödeyeceğiniz bedel, 5. derece deprem bölgesinde yer alan konutlar için belirlenen DASK bedelinden daha fazla olacaktır. Bunun nedeni ise 5. derece...