22 / 05 / 2024

Değerlenen yerlerde konut alınırmı

Değerlenen yerlerde konut alınırmı

Bursa merkezli Çalımlıoğlu Gayrimenkul'ün Başkanı Harun Çalımlıoğlu, küçük girişimcinin, yatırım yaparken nelere dikkat etmesi gerektiği konusunda yeterince bilgi sahibi olmadığını söyledi.

Bu il ve ilçelerden ev alanlar köşeyi döndü! Konut yatırımında en çok değerlenen il ve ilçeler hangileri? 

Yatırımını konut üzerinden yapmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken ilk nokta konutun semti, ili veya ilçesi. Peki konut yatırımında en çok değerlenen il ve ilçeler hangileri? 

Bağcılar'da daire fiyatına ABD'de müstakil konut alınabiliyor! İstanbul'da konut krizi yaşanıyor! 

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, yüksek konut fiyatları ile ilgili konuştu. Bağcılar'da daire fiyatına ABD'de müstakil konut alınabildiğini dile getiren Gökce, imar affı ile ilgili de konuştu. Peki imar barışı ev fiyatlarını nasıl etkiledi? 

ABD'de 2. el konut satışları beklentileri aştı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de 2. el konut satışları, Şubat ayında aylık bazda yüzde 14,5 arttı ve beklentilerin üzerine çıktı.

Türkiye’de yabancıya konut satışı kısıtlanacak mı? Sektör ikiye bölündü!

Kanada’nın 2 sene boyunca yabancıya konut satışını durdurması, Türkiye’de de benzer bir uygulamanın olup olmaması tartışmasını gündeme getirdi. Peki Türkiye’de yabancıya konut satışı kısıtlanacak mı? Sektör ikiye bölündü!

Düzce'de hasarlı 333 konut yıkıldı!

Düzce Valisi Cevdet Atay yaptığı açıklamada 23 Kasım tarihinde meydana gelen depremden sonra başlatılan çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Düzce'de hasarlı 333 konut yıkıldı...

ABD'de ikinci el konut satışlarında düşüş devam ediyor!

ABD'de ikinci el konut satışları sekizinci ayda da düşüşünü sürdürdü.

TOKİ Denizli Sarayköy’de 238 ucuz konut inşa edilecek!

10 soruda TOKİ Denizli Sarayköy sosyal konut projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Denizli Sarayköy’de kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Denizli Sarayköy’de inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm detayları 10 soruda TOKİ Denizli Sarayköy sosyal konut projesi

TOKİ Denizli Pamukkale’de 350 ucuz konut inşa edilecek!

10 soruda TOKİ Denizli Pamukkale sosyal konut projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Denizli Pamukkale’de kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Denizli Pamukkale’de inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm detayları 10 soruda TOKİ Denizli Pamukkale sosyal konut projesi

ABD'de ikinci el konut satışları son 2 yılın en düşük seviyesinde!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de 2. el konut satışları, Haziran ayında aylık bazda yüzde 5,4 azalma gösterdi ve Haziran 2020 tarihinden bu yana en düşük seviyeye geriledi.

ABD'de ikinci el konut satışları Mart 2022'de de düştü!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de ikinci el konut piyasasında medyan konut fiyatları Mart 2022'de 375 bin 300 dolarla rekor seviyeyi gördü. 

ABD'de ikinci el konut satışlarında 6 ayın en düşük seviyesi!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de ikinci el konut satışları Şubat 2022'de 6 ayın en düşük seviyesini gördü ve yüzde 7.2 geriledi. 

ABD'de ikinci el konut satışları yeni yıla artışla başladı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de ikinci el konut satışları Ocak 2022'de arttı ve öngörülerin tersine artış sergiledi. 

TOKİ Ordu Kabadüz'de 74 yeni konut inşa edecek!

Yeni yatırımlar için düğmeye basan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Ordu Kabadüz'de 74 yeni konut inşa edecek.

Değerlenen yerlerde konut alınırmı Haberi

Değerlenen yerlerde konut alınırmı

Harun Çalımlıoğlu, "Yatırımcı, internet veya kulaktan dolma bilgilerle edindiği veriler doğrultusunda yatırım yapmaktan ziyade, sağlam kaynaklardan edindiği haberler doğrultusunda, risk içermeyen alternatiflere yönelmeli" dedi. 



Bu bölgelere dikkat... 

Türkiye'nin batısındaki projelerin ülkeye değer kazandırdığını kaydeden Harun Çalımlıoğlu şöyle konuştu: "İstanbul ile bağlantılı otoban projesi Bursa'dan geçiyor. Bursa Yenişehir'e kurulan ' Otomotiv Test Merkezi, Çanakkale Biga'ya kurulması planlanan Kimya İhtisas Bölgesi ülkeye değer katacak. Başta İzmir, Balıkesir, Çanakkale, Manisa, Afyon olmak üzere değerlenen bölgelere yatırım yapın." 



Ne dolar ne altın 

Birikimlerin toplanabileceği en doğru yatırımın toprak olduğunu kaydeden Harun Çalımlıoğlu; "Ne dolar ne borsa ne de altın. Hiçbir yatırım ürünü toprak kadar kazandırmıyor. Toprağa yatırım yapmanız, bölgeye göre değişmekle beraber arazinizin değerini üçle, dörtle, beşle çarpma imkanı verecek. Diğer yatırım araçlarındaki belirsizlikten kaynaklı dalgalanmaya karşılık...