27 / 05 / 2024

demiryolu hattı dünyada ilk kez hangi ülkede döşenmiştir

demiryolu hattı dünyada ilk kez hangi ülkede döşenmiştir

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “2002'de AK Parti iktidara gelene kadar yaklaşık 40 yıl yeni bir demiryolu hattı açılmamıştı. Şimdi 2002'den bu yana bin 895 kilometre demiryolu hattı yapıldı” dedi.

Dünyada deprem riski en düşük ülkeler ve bölgeler!

Kahramanmaraş'ta yaşanan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerinden sonra dünyada deprem olmayan bir  olmadığı da merak ediliyor. Peki dünyada deprem olmayan bir bölge var mı? İşte dünyada deprem riski en düşük ülkeler ve bölgeler...

10 ili etkiledi acısı tüm dünyada duyuldu! 100 milyon dolar gönderiyorlar

10 ili etkileyen ama acısı bütün dünyada duyulan deprem ile ilgili Amerikalı müslümanlardan da destek açıklaması geldi. ABD Müslüman Örgütleri Konseyi, 100 milyon dolarlık yardım toplandığını açıkladı.

Dünya devi o modeli dünyada ilk kez Türkiye’de üretilecek! Dünyanın gözü o şehirde olacak!

Dünya devi Toyota, ilk şarj edilebilir hibrit aracını yeni Toyota C-HR'yi Dünyada ilk kez Sakarya'da üretecek. Toyota, Sakarya'da senede 75 bin adet batarya üretimine de imza atacak.

Dünyada düşen gıda fiyatları Türkiye'de yükselmeye devam ediyor

Dünyada gerileyen gıda fiyatları Türkiye'de yükselmeye devam ediyor. OECD ülkeleri içinde gıda fiyatlarının en çok arttığı ülke Türkiye olurken, dünya genelinde başlayan düşüş trendi ise maalesef Türkiye'de gerçekleşmiyor.

Türkiye bakır ihracatında dünyada birinci

İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği bakır sektörü ürün grubunda bakır teller ihracatında dünyada ve Avrupa’da birinci sırada yer aldı. Birlik, bakır alaşımları ihracatında ise dünyada ikinci sırada.

Electrolux’den dünyada bir ilk: 13 kişilik yıkama kapasitesi! Electrolux 2 Ekim 2022 fiyat listesi

Electrolux markası bulaşık makinelerine dünyada bir ilk olacak özellik getirdi. Tam 13 kişilik yıkama kapasitesiyle Electrolux’den ComfortLift XXL Inverter AirDry.

Bursa, dünyada en ucuz ve kaliteli kentler sıralamasında ilk 6 şehir arasına girdi

ADB’de yayın yapan Business Insider internet dergisi dünyada bin dolara yaşanabilecek ucuz ve kaliteli şehirleri sayfalarına taşıdı. O listede Türkiye’den ise Bursa yer aldı.

Tüm dünyada gıda krizi endişeleri büyüyor! Kritik değerlendirme

Rusya-Ukrayna savaşının başlamasıyla birlikte tüm dünyada artan bir gıda krizi endişesi var. Uzmanlar, buğday ihracatının son durumunu değerlendirdi.

Dünyada fahiş kira artışlarına karşı hangi önlemler alınıyor?

Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş, dünyada fahiş kira artışlarına karşı hangi önlemler alındığını anlattı. Peki söz konusu önlemler neler? İşte detaylar...

Turkcell Pasaj'da Dünyada en çok satılan Samsung Galaxy A12 Satışta! İşte 9 Nisan 2022 fiyat listesi...

Turkcell Pasaj her geçen gün bir başka akıllı telefon ile akılları baştan alıyor! Şubat ayında tüm dünyada en çok satılan telefon olma unvanını kazanan Samsung Galaxy A12 Turkcell Pasaj'da satışa çıktı.Peki,Turkcell Pasaj'da A12 fiyatları ne kadar? İşte 9 Nisan 2022 fiyat listesi...

Dünyada en çok satılan telefon Samsung Galaxy A12 A101'de Satışta! İşte 2022 Mart fiyat listesi...

A101 her geçen gün bir başka akıllı telefon ile akılları baştan alıyor! Şubat ayında tüm dünyada en çok satılan telefon olma unvanını kazanan Samsung Galaxy A12 A101'de satışta çıktı! Peki, A101'de Galaxy A12 fiyatları ne kadar? İşte 2022 Mart fiyat listesi...

Ispartakule - Çerkezköy demiryolu hattına verilen kredinin ayrıntıları!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Çiğdem Toker, bugünkü köşesinde Ispartakule - Çerkezköy demiryolu hattı için verilen krediyi kaleme aldı. İşte Çiğdem Toker'in 'Demiryolu kredisinin gerçek maliyeti' başlıklı yazısı...

EBRD'den Ispartakule-Çerkezköy demiryolu hattına 150 milyon euro kredi!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) İstanbul'dan Bulgaristan sınırına kadar 67 kilometre uzunluğu sahip olacak Ispartakule-Çerkezköy demiryolu hattının inşaatı için Türkiye'ye 150 milyon euro kredi verecek.

demiryolu hattı dünyada ilk kez hangi ülkede döşenmiştir Haberi

demiryolu hattı dünyada ilk kez hangi ülkede döşenmiştir

Davutoğlu, Konya-İstanbul arasında Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferlerinin başlayacak olması dolayısıyla Konya Garı'nda düzenlenen törende konuştu.


Başbakan Davutoğlu, iktidarları döneminde, ilk olarak 13 Şubat 2009'da, Ankara ile Eskişehir, 2011'de Ankara-Konya, 2013'te Eskişehir-Konya, 2014 Temmuz ayında Ankara-İstanbul hızlı tren seferlerinin başlatıldığını, şimdi de Konya ve İstanbul'un hızlı trenle birbiriyle irtibatlanacağını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Böylece ilk başkentimiz, Cihan Devletimizin başkenti ve son başkentimiz Cumhuriyetimizin başkenti birbirine hızlı trenle birleşti. Bu aynı zamanda tarihimizden istikbalimize doğru yürüyüşün en güzel halkasını oluşturmaktır. Buna emeği geçen Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, bütün arkadaşlarımıza teşekkürü borç biliyorum. Bu başkentler, nasıl tarihte birlikte ve beraber bir büyük medeniyetin doğuşuna merkezlik etmişlerse, gelecekte de aziz milletimizin istikbale yürüyüşünde de önemli roller üstlenecekler. Bu hizmet, bu büyük aşk, sevda...