02 / 05 / 2024

demokratikleşme paketi değerlendirmeleri

demokratikleşme paketi değerlendirmeleri

Başbakan Erdoğan’ın 'Demokratikleşme Paketi'ni açıklamasının ardından Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Dumankaya, 'Demokratikleşme paketi Türkiye için önemli bir adım' dedi...

Kentsel dönüşüme şimdi de ulaşım desteği müjdesi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı, evleri kentsel dönüşüme giren vatandaşlara belirli bir süre olacak şekilde ulaşım desteği vermeyi planlıyor. İşte söz konusu destek ile ilgili merak edilen detaylar...

Çölleşme tehlikesi kapımızda! 32 yılda 7,5 İstanbul büyüklüğünde tarım arazisi kaybettik!

Küresel iklim krizi, kentleşme ve bilinçsiz kullanım nedeniyle tarım arazilerimiz hızla azalırken, çölleşme tehlikesi de giderek artıyor. Son 32 yıl içerisinde 4 milyon hektar, yani yaklaşık 7,5 İstanbul büyüklüğünde tarım arazimizi kaybettik.

Artık tarih netleşti! İslam Memiş olacakları bir bir açıkladı, yeni rekor tarihi verdi

Altın fiyatların flaş gelişme. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yeni yorumu ve değerlendirmeleri ile altın, dolar, borsa ve bitcoin hakkında olacakları paylaştı. İşte tüm detaylar...

Doların 25 TL olması beklenirken yeni kredi paketi de yola çıkıyor!

Yüksek enflasyonla TL maliyetleri artan ihracatçılar, kurun sabit kalmasından yakınarak 23-25 TL’lik bir dolar kuru talep ediyor. Bunun yanı sıra iktidarın finansmana ulaşamayan ihracatçılar için yakında yeni paketleri de yola çıkması bekleniyor.

S&P Türkiye'nin ekonomik büyüme tahminini değiştirdi!

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's (S&P), Türkiye ekonomisinin bu yıl için büyüme tahminini yüzde 5.2'ye, gelecek yıl için büyüme tahminini ise yüzde 2.8'e çıkardığını açıkladı.

Yüzde 7,6 büyüme iyi de, sorun nerede? Osman Arolat yazdı…

Duayen Gazeteci Osman Arolat, Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un büyüme oranları hakkında yaptığı açıklamaya dair bir yazı kaleme aldı. Arolat yazısında, “Bu büyüme piyasa için canlılık, vatandaş içinse ‘tahribat’ oluyor.” ifadelerini kullandı.

Emlak Konut GYO Çeşme Parsellerinin değeri ne kadar? İşte o rakam!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Çeşme Parsellerine ilişkin değerleme raporu hakkında açıklama yaptı.

İslam Memiş'ten gram altın ve dolar için flaş uyarı! 'Kesinlikle uzak durun' Eylül'de her şey değişecek!

Piyasa kahini olarak tanınan İslam Memiş, tarih vererek hem dolar hem de gram altın yatırımı konusunda kritik açıklamalar yaptı. Memiş, değerlendirmeleri sırasında 'Kesinlikle uzak durun' diyerek vatandaşı uyardı.

Kripto parayı o devlet de tanıdı! İlk kez resmi ithalatta kripto para kullandılar, doların etkisini azaltabilecekler mi?

İran hükümeti ilk kez kripto para ile ithalat siparişi verdi. Bu hamle yıllardır süren ağır ABD ekonomik yaptırımlarından kaçışın bir yolu olabilir değerlendirmeleri yapılıyor.

Fitch Türkiye'nin ekonomik büyüme tahminini değiştirdi

ABD'nin uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, küresel ekonomi ve Türkiye ile ilgili büyüme tahminlerini içeren raporu yayınladı. Raporda Türk ekonomisinin 2023'te daha önce hesaplanandan fazla büyüyeceği öngörüldü.

Vakıf GYO'nun Nidapark Küçükyalı'daki 106 bağımsız bölümünün değeri belli oldu!

Vakıf GYO'nun İstanbul ili, Maltepe ilçesi, Küçükyalı Mahallesi, 16772 ada 1 parselde konumlu B10 ve B11 bloklarındaki 106 adet bağımsız bölüme ait değerleme raporu yayınlandı. Peki Vakıf GYO'nun Nidapark projesindeki 106 bağımsız bölümünün değeri ne kadar oldu?

Mahmut Asmalı'dan 2022 yılı asgari ücret değerlendirmesi!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Mahmut Asmalı, 2022 yılı asgari ücret zammıyla ilgili önemli değerlendirmeler yaptı. İşte Asmalı'nın o değerlendirmeleri...

Kuzey Marmara Otoyolu ihalesinde sözleşme şartları değişikliği TBMM'de!

Bakanlık ile Kuzey Marmara Otoyolu ihalesini alan şirket arasındaki sözleşme şartlarında değişiklik yapılması meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

demokratikleşme paketi değerlendirmeleri Haberi

demokratikleşme paketi değerlendirmeleri

Pakette yer alan, seçim barajı, nefret suçları düzenlemesi, köy adlarının iadesi, özel okullarda Kürtçe eğitim verilmesi, özel hayatın korunması gibi birçok maddenin Türkiye’nin gelişmiş ülkeler ligine yükselmesinde önemli bir basamak olduğunu belirten Dumankaya, sözlerine şöyle devam etti: “Bu paket ile demokrasiye yönelik önemli bir adım atılmıştır ve ülke olarak demokrasiye daha fazla yaklaşmamız sağlanmıştır. Elbette daha çok adım atılması gerekiyor. Bu paketin ileri demokrasi ve gelişmiş ülkeler ligine çıkmak için önemli bir adım olduğunu düşünüyorum.


Türkiye’nin insan hakları ve siyasi konularda güçlenmesi daha demokrtik bir toplum olma yönünde attığı adımlar ekonomimizi de olumlu etkilemektedir. Biz de ekonominin lokomotif sektöründe hizmet veren bir kurum olarak büyük bir Türkiye olma yolunda atılan bu adımları çok önemsiyoruz. On yıldır  ekonomide sağlanan başarının siyasal...