15 / 05 / 2024

denetim kirliliği

denetim kirliliği

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 2013 yılında havzalara yönelik gerçekleştirilen 27 bin 757 denetimde kirliliğe neden olduğu belirlenen işletmelere 50 milyon 574 bin 371 lira idari para cezası uygulandı...

2024 çevre kirliliği cezaları belli oldu! Yüzde 58,46 zam!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 2024 yılında çevreyi kirletenlere verilecek olan idari para cezaları belirlendi. İşte o cezalar...

Yapı Denetim Birliği açıkladı; Sektörde, inşaat demiri izleme sistemi kayıtları ihmal edilmemeli

Yapı Denetim Birliği tarafından yapılan açıklamada, yapı denetim sektöründe yer alan tüm paydaşların, İnşaat Demiri İzleme Sistemi’nde kayıt yaptırmaları ve bu konuyu ihmal etmemeleri kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

Yapı denetim firmaları için yeni düzenleme!

Hakkında üçüncü bir yıl yeni iş almaktan men cezası verilmiş olan yapı denetim kuruluşlarının yapı denetim izin belgesi iptal edilecek ve faaliyetine son verilecek.

Nur Fettahoğlu'na imar kirliliği suçlaması!

Oyuncu Nur Fettahoğlu ve kardeşinin başı dedesinden kalma binalarıyla dertte. Fettahoğlu ve kardeşi yurt olarak kullanılan binayı imar affından yararlanarak tadilat ettirdi. Sonrasında ise kız kardeşler imar kirliliğine neden olmak suçundan ihbar edildi.

Türkiye'nin ünlü koylarında imar kirliliği!

Dünyanın En Güzel Koyları Birliği'nin 2012-2015 yılı Başkanı olan ve şu anda da genel sekreter görevini üstlenen Galip Gür (59), önemli açıklamalarda bulundu. Gür, Türkiye'de ve turizmde önde gelen ülkelerin koylarının rant, imar kirliliği ve betonlaşma tehlikesinde olmasının altını çizdi.

Vakıf GYO 2021 yılı için bağımsız denetim kuruluşunu seçti!

Vakıf GYO'nun 2021 yılı bağımsız denetim hizmetleri için, Güney Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik AŞ (E&Y)'nin 2 Nisan 2021 tarihli Genel Kurulda seçilmesi hususu tescillendi. 

Vakıf GYO 2021 yılı için bağımsız denetim şirketini seçiyor!

Vakıf GYO, 2021 yılı bağımsız denetim hizmeti için "Güney Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik AŞ (E&Y)" firması ile anlaşılmasına karar verdi. 

İstanbul'da imar kirliliği ve kaçak yapılaşma engellenmeli!

İstanbul'un birçok yerinde ciddi bir imar kirliliği ve kaçak yapılaşma bulunuyor. Peki İstanbul'da kentsel dönüşüm nasıl yapılacak? İmar kirliliği nasıl engellenecek?

Küçük Çamlıca Radyo ve Televizyon Kulesi için geri sayım başladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Küçük Çamlıca Radyo ve Televizyon Kulesi'nin yayına başlamasının ardından işlevsizleşen ve görüntü kirliliği yaratan antenlerin kaldırılması için çalışmaların başladığını söyledi.

İş yerine dönüşen apartmanlarda 'gürültü' krizi!

İş yerine dönüşen apartmanlarda üst/alt kat komşunun iş yeri olması daha büyük sorun yaratabiliyor. Konutlarda gürültü kirliliği para cezası ise 1192 liradan, 1461 liraya çıktı.

Vakıf GYO 2020 yılı için PwC Bağımsız Denetim ile anlaştı!

Vakıf GYO'nun 2020 yılı bağımsız denetim hizmetleri için, PwC Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş. ile anlaştı. 

Edip Gayrimenkul 2020 yılı için bağımsız denetim şirketini seçiyor!

Edip Gayrimenkul Yatırım Sanayi Ve Ticaret A.Ş, 2020 yılı hesap dönemindeki finansal raporlarının denetlenmesi ile bu kanunlardaki ilgili düzenlemeler kapsamındaki diğer faaliyetleri yürütmek üzere, "MGI Bağımsız Denetim A.Ş.'i, Genel Kurul'un onayına sunulacak...

Uzmanlar uyarıyor: Deprem üfürükçüleri bilgi kirliliği yaratıyor!

Elazığ’daki depremin ardından uzman olmayan kişiler tarafından bilgi kirliliği yaratan açıklamaları yayılmış durumda. Ortaya atılan bu açıklamaları bilim insanları yorulmadı ve uyarılarda bulundu.

denetim kirliliği Haberi

denetim kirliliği


Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 2013 yılında havzalara yönelik gerçekleştirilen 27 bin 757 denetimde kirliliğe neden olduğu belirlenen işletmelere 50 milyon 574 bin 371 lira idari para cezası uygulandı. En fazla denetimin gerçekleştirildiği Marmara Havzası'nda 12 milyon 741 bin 107 lira para cezası verildi.


Ülke genelinde 2013 yılında havzalara yönelik toplam 27 bin 757 denetim gerçekleştirildi. Bu denetimlerde kirliliğe neden olduğu tespit edilen işletmelere yönelik 50 milyon 574 bin 371 liralık idari para cezası işleme konuldu.


En çok denetim Marmara Havzası'nda


Türkiye'deki havzalar içerisinde en çok denetim Marmara'da gerçekleştirildi. Marmara Havzası'nda 7 bin 9 denetimde 12 milyon 741 bin 107 lira para cezası kesildi.


Küçük Menderes Havzası'ndaki 665 denetimde 7 milyon 530 bin 332, Meriç-Ergene Havzası'ndaki 2 bin 138 denetimde 5 milyon 836 bin...