03 / 10 / 2024

deprem bakanlığı ali öztunç

deprem bakanlığı ali öztunç

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğunu, bu sebeple Deprem Bakanlığı kurulması gerektiğine vurgu yaptı. 

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Deprem dirençli İstanbul için birlikte hareket etmek zorundayız!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, resmi X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ‘Kaybedecek zamanımız yok’ diyerek, “Deprem dirençli İstanbul için birlikte hareket etmek zorundayız”  İfadelerini kullandı.

Aile Bakanlığı destek ödemelerinde resmen deprem! Artık bitti

Aile Bakanlığı tarafından verilen ve milyonlarca vatandaşımızın faydalandığı destek ödemelerinde bir deprem meydana geldi.

Aile Bakanlığı'ndan 1-2-3-4 çocuklu ailelere resmen 38 bin TL müjdesi! Bu kez deprem değil

Aile Bakanlığı'nın destek ödemelerinden özellikle çocuklu aileler faydalanmak istiyor... İşte tam da bu ailelere 38 bin TL müjdesi! Bu kez deprem değil.

Aile Bakanlığı destek ödemesinde resmen deprem yaşanmıştı. Yeni paket geldi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından vatandaşlarımıza verilen destek ödemelerinden milyonlarca vatandaşımız faydalanıyordu. Geçtiğimiz aylarda biten bir destek ödemesi resmen deprem yaratmıştı. Şimdi yeni bir paket geldi.

Aile Bakanlığı resmen açıkladı. Yeni yardım geliyor. Diğeri deprem etkisi yaratmıştı

Aile Bakanlığı'nın geçtiğimiz günlerde bir yardımı sonlandırması vatandaşlarda deprem etkisi yaratmıştı. Bakanlık tarafından şimdi yeni bir yardım verilecek. Başvurular da başladı.

Aile Bakanlığı destek ödemesinde deprem! Resmen açıklandı

Aile Bakanlığı destek ödemesi Türkiye'de birçok vatandaşımızın yararlandığı bir ödemeydi. Ancak Aile Bakanlığı destek ödemesi konusunda adeta büyük bir deprem yaşandı.

Ali Kurt: Deprem dirençli İstanbul için en hızlı çözüm, boş evleri riskli yapı sahiplerine kullandıracak bir yöntemdir!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, büyük depremin beklendiği İstanbul'da  deprem dirençli İstanbul için en hızlı çözümün boş konutların riskli yapı sahiplerine kullandıracak bir yöntem olduğunu söyledi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a deprem bakanlığı önerisi: En önemli beka sorunu İstanbul depremi! 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a deprem üzerine, ismi doğrudan deprem bakanlığı şeklinde olmasa da doğal afetlerle mücadele ve depreme hazırlık üzerine bir bakanlık kurulmasını önerdiğini belirtti. İşte Özel'in o açıklaması...

ASKON Başkanı Ali Semih Ünlü: Deprem uzmanı ağlıyor biz de korkuyoruz!

ASKON Eskişehir Başkanı Ali Semih Ünlü yaptığı açıklamada "Biz Eskişehir'in iş adamları olarak, yaklaşan seçimlerde konuşulması gereken en önemli konunun deprem ve depreme hazırlık olduğunu düşünüyoruz." diyerek, "Deprem uzmanı ağlıyor biz de korkuyoruz!" dedi.

Bakanlıktan deprem ataması! Sonuçlar açıklandı mı? Tıklayıp öğrenin!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, deprem bölgesinde görev almak isteyen doktor, hemşire ve tüm sağlık çalışanları için talep sistemi açıldığını aktarmıştı. Bu nedenle Sağlık Bakanlığı deprem ataması sonuçları açıklandı mı sorusunun yanıtı merak konusu oldu.

Deprem sebebiyle prefabrik satışları arttı! Bakanlık tam 200 bin TL destek veriyor

Yaşamış olduğumuz deprem felaketi sonrası prefabrik ev sektöründe hareketlenmeler oluştur. Bu evlerden almak isteyen vatandaşlara Bakanlık 200.000 TL’ye kadar destek verecek!

10 bin TL deprem yardımına haciz mi geldi? Bu kadarı da olmaz! Bakanlık resmen açıkladı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi dairelerinin Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından verilen 10 bin TL’lik deprem yardımlara haciz koyduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını ve kamu alacaklarının tahsili için 6 Şubat tarihinden itibaren bölgede hiçbir haciz uygulaması gerçekleştirilme

Bakanlık peş peşe duyurdu! Vergi ödemelerine deprem güncellemesi geldi! İşte ertelenen vergiler...

Bakanlık peş peşe duyurdu! Vergi ödemelerine deprem güncellemesi geldi! İşte ertelenen vergiler...

deprem bakanlığı ali öztunç Haberi

deprem bakanlığı ali öztunç

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1999'da çıkan deprem yönetmeliği öncesinde yapılan binaların büyük kısmının sıkıntılı olduğuna, bu binaların parsel bazında zemin etütlerinin bulunmadığına, zemin etütlerinin iyi belirlenmesi gerektiğine dikkat çekti. 

Elazığ, Malatya ve İzmir'deki depremlerde büyük kayıplar yaşandığına vurgu yapan Öztunç, İstanbul depreminin yaşanması durumunda çok büyük facia yaşanacağını belirtti. 

Öztunç, "Hükümet çevre politikasını değiştirmeli. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ayrılmalı. Çevre Bakanlığı ayrı bakanlık olmalı. İçerisinde Orman Genel Müdürlüğü olabilir. Türkiye'de Deprem Bakanlığı olmalı. Dünyada bunun örnekleri var, mesela Japonya. Çünkü Türkiye bir deprem ülkesi. Bu bir gerçek bundan kaçma şansımız yok" diye konuştu. 

Depremden önce kentsel dönüşüm, güçlendirme çalışmalarının yapılması ve deprem anında neler yapılabileceği konusundaki eğitimlerin iyi verilmesi gerektiğinin altını çizen Öztunç, "Deprem olduğu zaman...