25 / 07 / 2024

deprem bölgesinde konut kredisi borçları

deprem bölgesinde konut kredisi borçları

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Elazığ ve Malatya'da yaşanan deprem sonrasında ev ve iş yerlerini kaybeden vatandaşların kamu ve özel bankalara olan kredi borçlarının faizsiz ertelenmesi talebinde bulundu.

Deprem bölgesinde 76 bin 624 konut yeni sahiplerine verildi! Şimdi 173 bin 916 adet bağımsız birimin ihalesi yapılacak!

Deprem bölgesinde yapılan konut inşaatları depremzedeler tarafından merak ediliyor. Açıklanan rakamlara göre 76 bin 624 konut yeni sahiplerine verildi. İşte detaylar...

Deprem bölgesinde yıl sonuna kadar 200 bin konutun teslim edilmesi amaçlanıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bugün itibariyle deprem bölgesindeki 2 bine yakın şantiyede 153 bin işçinin çalıştığını belirterek, sene sonuna kadar en az 200 bin deprem konutunu teslim etmeyi hedeflediklerini kaydetti.

TOKİ'den deprem bölgesindeki ihalelere ilişkin açıklama: Aynı firmalara sürekli iş verildiği iddiaları gerçek değil!

TOKİ'den deprem bölgesindeki konut ihalelerindeki iddialar ile ilgili bir son dakika açıklaması yapıldı. İşte ayrıntılar...

Deprem bölgesindeki bazı illerde yapılandırma başvuruları 2 Aralık 2024'e kadar uzatıldı!

Bugünkü 32548 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre deprem bölgesinde mücbir sebep hali süren bölgelerde yapılandırma başvuruları 2 Aralık 2024 tarihine kadar yapılabilecek.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan İzmir Seferihisar TOKİ eleştirisi: Deprem bölgesindeki vatandaşlar konut bekliyor!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, İzmir Seferihisar'da hayata geçirilen TOKİ konutlarının eleştirerek, deprem bölgesindeki vatandaşların konut beklediğini belirtti.

Deprem bölgesinde, depremden 1 yıl sonra yapılan bir kolon imalatı ağızları açık bıraktı!

İnşaat Mühendisi ve SPK Lisanslı Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Habip Çakmak resmi sosyal medya hesabı üzerinden deprem bölgesinde, depremden 1 yıl sonra yapılan bir kolon imalatını paylaştı. İşte Habip Çakmak'ın o paylaşımı...

Merkez Bankası'nın 818 milyar TL'lik zararıyla 545 bin konut inşa edilebilirdi! 

Bankalarda dövize endeksli hesabı olanların cebine giden 818 milyar TL ile ülkenin ihtiyaç duyduğu okul, hastane, yol ya da deprem bölgesinde yaklaşık 550 bin konut inşa edilebilecekti.

Marmara bölgesinde en fazla satılık konut stokunun olduğu il belli oldu! 26 bin 974 konut satılmayı bekliyor

Mart 2024 döneminde satılık konut stok adetleri toplamı, bir önceki aya kıyasla yüzde 3 oranında artarak 983 bin 520 adet oldu. Marmara bölgesinde ise o ilde toplam 26 bin 974 konut satılmayı bekliyor...

Deprem bölgesindeki 11 il için kura heyecanı başladı! 30 bin 697 konut sahibini buluyor!

Deprem bölgesindeki 11 şehirde kura heyecanı başladı. Merakla beklenen kura çekilişleriyle 30 bin 697 konut sahibini bulacak. 

Deprem bölgesinde rezerv alan karmaşası!

Deprem bölgesinde işleme konulmuş olan “Rezerv Alan uygulaması” kapsamında yapılanların yetkililer tarafından verilen sözleşlerle bağdaşmadığı kaydedildi. İşte Cumhuriyet'ten Çağdaş Bayraktar'ın haberi...

TOKİ'nin Şanlıurfa ve Hatay'daki deprem konutlarında son dakika! 1.614 konutluk projeleri hangi firmalar inşa edecek? 

Deprem bölgesinde konutların yeniden inşaları için ihaleler sürerken, Hatay’da 856 adet konut ihalesini Siyahkalem Mühendislik İnşaat şirketi alırken, Şanlıurfa’da 758 adet konut ihalesini MAY İnşaat Taahhüt Müşavirlik ve Aşan Mühendislik İnşaat Şirketi iş ortaklığı kazandı.

Bakan Özhaseki'den son dakika deprem konutu açıklaması: Her ay 10-15 bin konut dağıtacağız!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde her ay 10-15 bin konut dağıtılacağını açıkladı.

Deprem bölgesinde sene sonuna kadar 200 bin konut daha teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki çalışmalara değindi ve konutların teslim tarihlerini açıkladı. İşte Bakan Özhaseki'nin o açıklaması...

deprem bölgesinde konut kredisi borçları Haberi

deprem bölgesinde konut kredisi borçları

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Elazığ ve Malatya'da yaşanan depremde ev ve iş yerlerini kaybeden vatandaşların kamu ve özel bankalara olan kredi borçlarının faizsiz ertelenmesi için talepte bulundu.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, Elazığ’da yaşanan ve başta Malatya olmak üzere çevre illeri de etkileyen depremde yaşamını yitiren vatandaşlar için Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifa dileklerinde bulundu. 

Afette ev ve iş yerlerini kaybeden vatandaşların yaralarının kısa süre içinde sarılması gerektiğini anlatan Palandöken, afetzede vatandaş, esnaf ve sanatkarların kamu ve özel bankalara olan kredi borçlarının faizsiz ertelenmesi gerektiğini kaydetti.

Palandöken, ayrıca, söz konusu afetzedelere işlerini yeniden kurma imkanı sağlamak amacıyla uzun vadeli ve sıfır faizli kredi verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.