23 / 11 / 2024
fuzul

deprem planı hazırlama zorunluluğu

deprem planı hazırlama zorunluluğu

Türkiye'de yaklaşık 1,5 milyon kayıtlı işyeri bulunuyor. İki yıl önce yürürlüğe giren 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'yla tüm işyerlerine, tehlike sınıfına göre, acil durum planlarını hazırlaması yükümlülüğü getirildi.

1940 yılında Şişli Hastanesi'nin planı hazırlanış!

1940 yılında Şişli'de yapılacak olan Şili Hastanesi'nin planı mimar Valterin muavini tarafından hazırlanmış.

İstanbul Deprem Seferberlik Planı’nda neler var? İşte 14 maddede İstanbul Deprem Seferberlik Planı!

İstanbul'un olası depremlere karşı daha dayanıklı hale gelmesini planlamak amacıyla İstanbul Deprem Seferberlik Planı hazırlandı. Peki İstanbul Deprem Seferberlik Planı’nda neler var? İşte 14 maddede İstanbul Deprem Seferberlik Planı... 

1954 yılında Yenikapı ve Sirkeci arası için yeni şehir planı hazırlanmış!

1954 yılında Şehircilik uzmanı Yenikapı ve Sirkeci arası için yeni bir plan hazırlanmış. Turizmin ön planda tutulmasının amaçlandığı planda, iki yer arasında asfalt yol yapılmasına karar verilmiş.

BİM'de tencere-yemek hazırlama araçları büyük indirime girdi! BİM katalog bu hafta 2024! Çatal, kaşık, çaydanlık...

BİM, 15 Mart tarihinde gelecek aktüel ürünler kataloğunu yayımladı. BİM'de tencere-yemek hazırlama araçları fiyatlarında büyük fırsat başlıyor. İşte BİM katalog bu hafta 2024 ve 15 Mart 2024 fiyat listesi...

Deprem araştırmaları yapan, Kandilli Rasathanesi de riskli!

Deprem araştırmaları yapan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesin bulunan  binalar için “riskli yapı” kararı alındığı açıklandı. Buna göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, rasathane binalarının dönüşümü için yeni imar planı hazırladığını duyurdu.

1940 yılında İstanbul'daki inşaatlar için yeni plan hazırlanmış!

1940 yılında İstanbul'un arkeolojik haritasının yapılması için yeni plan hazırlanmış. İstanbul'un her semtine yapılacak yeni inşaatlar için kriterler belirlenmiş.

1941 yılında Yerebatan ve civarının imar planı hazırlanmış!

1941 yılından Belediye İmar İşleri Müdürlüğü tarafından Yerebatan ve civarının imar planı hazırlanmış.

Kadıköy'deki o inşaat için koruma amaçlı imar planı hazırlandı! İBB, 'kurul kararına aykırı' dedi.

İstanbul Kadıköy’de bulunan tescilli tarihi eser Sokullu Konağı ve arkasında yer alan 2 bloklu sitenin iskan ruhsatını alabilmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koruma amaçlı imar planı hazırladı... İşte detaylar...

1940 yılında Beşiktaş'ın imar planı hazırlanmış! 

1940 yılında, Beşiktaş'ın imar planı hazırlanmış. Plana göre, Beşiktaş camisinin tamamen meydan çıkarılmasına ve caddenin iki tarafındaki dükkanların yıkılmasına karar verilmiş.

1935 yılında İzmir'in 5 senelik imar planı hazırlanmış!

1935 yılına ait İzmir'in 5 senelik imar planı açıklanmış. Şehrin imarı ve diğer ihtiyaçları için belediyelerce beş senelik bir imar planı hazırlanmış.

1942 yılında İstanbul Fatih'in imar planı hazırlanmış!

1942 yılında Cumhuriyet'in 500'üncü yıldönümüne özel İstanbul Fatih'in imar planı hazırlanmış. Projenin 11 senede tamamlanması planlanmış...

Çiller ailesinin Kilyos’taki arazisi için yeni plan hazırlandı! 

Çiller ailesinin yönetimde olduğu sırada Marsan Holding’e ait olan Kilyos’ta doğal sit alanında kalan 30 dönümlük araziyi otel imarına açan planlar iptal edilmişti. Bakanlık alan için yeni bir plan hazırladı ve askıya çıkardı. İşte detaylar...

İBB'den İstanbul için deprem seferberlik planı hazırlandı! 7 maddelik eylem planı için düğmeye basıldı! Hemen bakın! 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi olası İstanbul depremine karşılık '' Deprem Seferberlik Planı'' kapsamında atılacak gerekli adımları belirledi. 

deprem planı hazırlama zorunluluğu Haberi

deprem planı hazırlama zorunluluğu

Türkiye'de yaklaşık 1,5 milyon kayıtlı işyeri bulunuyor. İki yıl önce yürürlüğe giren 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'yla tüm işyerlerine, tehlike sınıfına göre, acil durum planlarını hazırlaması yükümlülüğü getirildi. 


Ancak bu konuda bir çalışma yapılmadığı için kurumların ne kadarının hazır olduğu bilinmiyor. Yenibiris.com'un yaptığı ankete göre ise çalışanlar işyerlerinin depreme dayanıklılığı ve olası afette ne yapacağı konusunda bilgi sahibi değil. 


Marmara'da 1999'da meydana gelen depremin 15. yılında Yenibiris.com bir dizi anket yaptı. Anketlere katılan çalışanların yüzde 90'ı, işyerinde afet eğitimi verilmediğini belirtiyor. Sadece işverenlerin değil, çalışanların da öncelikleri arasında bu konu yok. "Çalışacağınız işyerinin depreme dayanıklı olup olmadığını araştırır mısınız?" sorusuna "Hayır, araştırmam" diye cevap verenlerin oranı yüzde 70'i buluyor. Yüzde 20'lik bir kesim, "Sadece binadan şüphelenirsem araştırırım" diyor. Deprem...