23 / 12 / 2024

Deprem Risk Raporu 2014

Deprem Risk Raporu 2014

Riskli yapı, deprem, sel, heyelan gibi muhtemel bir afette içerisinde yaşayanların can güvenliğinin olmadığı yapılar olarak tanımlanıyor. Peki bir yapı için afet riski raporu nasıl alınır?

Büyük deprem beklenen İstanbul'un risk haritası açıklandı! Deprem riski yüksek ilçeler hangileri? 

İstanbul, Türkiye'nin en riskli deprem bölgelerinden biri olarak dikkatleri çekiyor. Peki mega kentin deprem riski yüksek ilçeler hangileri? İşte İstanbul'un risk haritası...

İstanbul'un röntgeni çekildi! En riskli ve güvenli ilçeler hangileri?

İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Murat Yün, İstanbul2un riskli ve güvenli ilçelerini sıraladı. 

İstanbul'da 6 bin 857 yüksek riskli bina var! Konutu yatırım gören anlayış değişmeli! 

İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Murat Yün, 17 Ağustos 1999 depreminin yıl dönümü dolayısıyla megakentteki yapı stokuna dikkat çekti ve önemli açıklamalarda bulundu. İşte o açıklama...

Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan Adana deprem yorumu! Adana'daki depremler büyük depremi tetikler mi?

Türkiye'nin birçok yerinden bugün art arda deprem haberleri geldi. Türkiye'nin deprem risk haritasıyla ilgili uyarılarda bulunan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Adana'daki peş peşe meydana gelen depremleri yorumladı. 

İstanbul'da yaşayanlar dikkat! Eviniz depreme dayanıklı mı? İBB deprem raporu nedir? İBB deprem testi nasıl yapılıyor?

Olası Marmara depremine karşı İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda İBB'nin çalışmaları hızla devam ederken vatandaşlar evlerinin depreme ne kadar dayanıklı olduğunu merak ediyor. Deprem raporu nedir, deprem testi nasıl yapılır?

İstanbul'da kentsel dönüşüm seferberliği başlıyor! İşte tüm detaylar!

İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Başkanlığının İstanbul’daki kentsel dönüşüm çalışmalarına ivme kazandıracak projesinin ayrıntıları belli oldu. 

Türkiye'de deprem ezberleri bozuluyor: İç Anadolu da dahil pek çok risksiz yer aslında deprem tehlikesinde!

Deprem uzmanlarının eksik ve hatalı olduğunu belirttikleri "Deprem Risk Haritası'; Milli Savunma Bakanlığı Harita Genel Müdürlüğü ile TÜBİTAK tarafından güncelleniyor. Uzmanlar, İç Anadolu da dahil pek çok risksiz ve sarı olarak gösterilen yerin, yeni haritada kırmızıya döneceğini belirtti.

AFAD depremin birinci yıl raporunu açıkladı!

Kahramanmaraş'ta yaşanan ve 11 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin birinci senesinde AFAD’ın ‘Deprem Analiz Raporu’na göre, depremlerde 53 bin 537 kişi hayatını kaybetti ve 107 bin 204 kişi de yaralandı.

Prof. Dr. Ahmet Ercan deprem risk haritasını açıkladı! İşte depremde en sakıncalı bölgeler!

Prof. Dr. Ahmet Ercan sosyal medya hesabından deprem risk haritasını paylaşarak Türkiye'de depremde en sakıncalı bölgeleri tek tek açıkladı. İşte o harita...

Bayrampaşa'da yüksek riskli binaların dönüşümü için start verildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı, Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi Sınırları içerisinde kalan Bayrampaşa İlçesi, İsmetpaşa Mahallesi'ndeki 9 binanın yıkımı için start verdi.

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü tek tek açıkladı: Riskli yapılar bir an dönüştürülmeli!

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, depremin etkilerini en aza indirme konusuna ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte Orhan Tatar'ın o açıklamaları...

AFAD tek tek açıkladı: Tam 38 bin artçı sarsıntı yaşandı! Her an 5-5,5 üzeri deprem olabilir! 

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 şehri etkileyen depremlerden sonra yaklaşık 38 bin artçı sarsıntının olduğuna dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Prof. Dr. Naci Görür: ‘İstanbul’da 7 ve üzeri deprem olma olasılığı yüzde 64’

Sabancı Üniversitesi’nde “Toplum ve Afet Risk Yönetimi” temalı semineri düzenledi. Seminerde depreme ilişkin konuşan İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul’da 7 ve üzeri bir deprem olma olasılığının yüzde 64 olduğunu söyledi.

Deprem Risk Raporu 2014 Haberi

Deprem Risk Raporu 2014

Afet riski raporu!

Riskli yapı, deprem, sel, heyelan gibi muhtemel bir afette içerisinde yaşayanların can güvenliğinin olmadığı yapılar olarak tanımlanıyor.

6306 sayılı kanun uyarınca Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında riskli yapılar öncelikle malikleri tarafından tespit ettiriliyor.

"Kentsel Dönüşüm Kanunu"ndan yararlanmak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca lisanslandırılmış bir kuruluşa başvurarak, binanız için Deprem Risk Raporu hazırlatmanız yeterlidir. 


"Deprem Risk Raporu" alınabilmesi için binadan bir kişinin yetkili bir kuruluşa başvuruda bulunması kanunen yeterli olup, bina ortak kararına gerek yoktur.


Deprem Risk Raporu öncesi hazırlanması gereken belgeler

- İlgili Belediye İmar Müdürlüğü veya Tapu Müdürlüğü’ ne başvurarak binanıza ait statik ve/veya mimari proje temin edilir;


- İlgili Belediye’de binanıza ait proje bulunamadığı takdirde binanızın taşıyıcı sistem rölöve projesi tarafımızdan hazırlanacaktır.


- Varsa binanız için daha önce almış olduğunuz teknik raporlar;


- Bakanlık...