12 / 05 / 2024

deprem sonrası oluşan ada

deprem sonrası oluşan ada

Geçtiğimiz ay Pakistan’da meydana gelen 7,7’lik deprem sonrasında Gavadar sahilinde ada oluşmuştu. Uydu görüntüleriyle son yapılan incelemeler sonucunda adanın 3 metre battığı gözlendi...

Prof. Dr. Naci Görür uyardı! Malatya'da 4.7'lik deprem sonrası dikkatli olunmalı...

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı tarafından, Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde saat 10.48'de, 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldiği kaydedildi. Çevre şehirlerden de hissedilen depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür, fay hatlarını dikkat çekerek stres transferine dikkati çekti. Görür, "

Deprem sonrası gündeme gelmişti... TOKİ konutlarında ihale süreci başlarken, o konutlarda dal bile kıpırdamıyor!

İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem sonrası yıkılan evlerin yerine yapılacak konutlarla ilgili TOKİ son aşamaya gelirken, Belediye tarafından yapılmayı bekleyen konutlarda ise dal kıpırdamıyor.

Yer bilimciler deprem sonrası hareketleri takip ediyor! En hareketli bölgeler nereler? 

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerden sonra bölgede yer kabuğu ve fay hattı üzerindeki meydana gelen değişimleri inceleyen, cihazlarla GPS ölçümleri yapan yer bilimciler, fayın deprem sonrası hareketlerini takip ediyorlar.

Büyükçekmece'de deprem riskli 304 konut yıkılıyor!

İstanbul Büyükçekmece'de, kentsel dönüşüm kapsamında deprem riski taşıyan 2 adada 22 bloktan oluşan toplam 304 konutun yıkım çalışmalarına başlandı.

Deprem sonrasında arsa talebi yüzde 60 oranında arttı

Arsa talebinin deprem sonrası yüzde 60 yükseliş gösterdiğini kaydeden Yeşilvadi Arsa Genel Koordinatörü Nurgül Orhan Uysal, en fazla ilginin Trakya, Çanakkale, Beypazarı ve Balıkesir'de görüldüğünü belirtti. İşte haberin detayları...

Deprem sonrası Avcılar'daki 5 katlı bina mühürlendi! Kolonlarından ses geliyor...

Gemlik Körfezi'nde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem, İstanbul'da da hissedildi. Depremin ardından Avcılar'daki 5 katlı binada çatlakların oluşması üzerine inceleme başlatıldı ve sonrasında bina mühürlendi.

Konut, sağlık, kasko poliçelerine büyük zam yolda! Sigortalarda fiyatlar değişiyor!

Yeni yılla beraber, pek çok kalemde olacağı gibi sigortalara da zam gelecek. Ancak deprem nedeniyle oluşan maliyet artışı sebebiyle bu yıl konut, sağlık, kasko poliçelerine büyük zam yapılması planlanıyor. İşte detaylar...

İzmir depremi sonrası Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan şok uyarı: '6 şiddetinde deprem...'

Türkiye depremlerle sallanmaya devam ediyor. Dün akşam İzmir'de gerçekleşen deprem bölge hakkını korkuttu. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan deprem sonrası flaş bir açıklamada bulundu. İşte son dakika gelişmesinin detayları...

Samsung telefonu olanlar güncelleme sonrası bu sorunu atlamasın! İşte detaylar

Samsung’a gelen Android 14 güncelleme sonrasında bir sorun tespit edildi ve Android kullanıcılarına uyarı geldi. Ekranda oluşan çizgi sorunu kullanıcıların sinirlenmelerine neden oldu. Samsung Galaxy kullanıcılarını rahatsız eden bu sorunun çözümü ise düşünülüyor.

Bilgiçler Yapı'dan Bayrampaşa'ya ofis ve ticari ünitelerden oluşan yeni proje! Yakında ön satışta!

Bilgiçler Yapı, Bayrampaşa'da 3,1 milyar liralık yatırımla ofis ve ticari ünitelerden oluşan yeni bir projeye imza atacak. İşte ayrıntılar...

Deprem sonrası prefabrik çelik ev taleplerinde rekor artış!

Karmod Genel Müdürü Abdullah Yüceer yaptığı açıklamada deprem sonrası prefabrik çelik ev taleplerinde rekor artış yaşandığını ve çağrı merkezine günlük ortalama 1000 adete yakın konut talebi geldiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem sonrasında 171 bini aşkın bağımsız bölümün inşaatı başladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada deprem sonrasında ülle genelinde 130 bin konut, 36 bin köy evi ve 5 bin ahır olmak üzere toplam 171 bini aşkın bağımsız bölümün inşa sürecinin başladığını söyledi.

Maaşlara yapılacak zam enflasyonu etkiyecek mi? Enflasyon nasıl oluşur?

Ülkemizde oluşan enflasyon vatandaşın alım gücünü düşürürken mevcut ekonomi ile alakalı uzman isimlerin yorumları devam ediyor. O isimlerden biri de Ekonomist Atilla Yeşilada. Maaş zamları sonrası enflasyonun uçuşa geçeceğini söyledi.

deprem sonrası oluşan ada Haberi

deprem sonrası oluşan ada

Bilim adamları, deprem merkez üssüne 400 kilometre uzaklıktaki adanın uzun süre yüzeyde kalamayacağını bildirmişti. Bilim adamları, denizin altında oluşan metan gazının 21 metre yükselmesiyle 91 metre genişliğinde ve 35 metre uzunluğunda bir kara parçasını deniz yüzeyine ittiğini açıklamışlardı. Ancak uydu görüntüleriyle son yapılan incelemelerde adanın 3 metre battığı gözlendi. 


Okyanus Ulusal Enstitüsü tarafından analiz edilen ada hakkındaki daha detaylı bilginin önümüzdeki ay açıklanması bekleniyor. Pakistan’ın Beloçistan eyaletinde 23 Eylül’de meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki deprem sonrası 500’den fazla kişi ölmüş, binlerce kişi de evsiz...