08 / 05 / 2024

Deprem vergileri kaynak

Deprem vergileri kaynak

Meclis'te düzenlenen basın toplantısında konuşan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, "Deprem vergileri ve toplanma alanları araştırılsın" dedi.

2002-2023 yılları arasında 3 trilyon dolara yakın deprem vergisi toplandı! Vergi kimlere, nasıl harcandı?

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 6 Şubat depremlerinin ardından, 'Deprem vergileri nereye harcandı?' sorusu sık sık gündeme gelmişti. Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, X sosyal medya hesabından deprem vergisiyle ilgili yeni bir açıklamada bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Deprem harcamaları için bütçeden ayrılan rakam orta vadede 3 trilyon TL'yi aşacak! 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, deprem harcamaları, bütçe ve enflasyon ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Depremin yaralarının sarılması amacıyla bu sene bütçede 762 milyar TL kaynak ayırdıklarını belirten Yılmaz, bu rakamın orta vadedi 3 trilyon lirayı aşacağının altını çizdi. İşte de

Cumhurbaşkanı Yılmaz’dan milyonları ilgilendiren deprem ve kentsel dönüşüm açıklaması!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda başlayan 2024 yılı bütçesinin görüşmelerinde deprem ve kentsel dönüşümle ilgili açıklamalarda bulundu. Yılmaz, deprem hasarları için 1 trilyon 28 milyar lira kaynak ayrıldığını açıkladı.

Deprem ihtiyaçları için 2024 bütçesinde 1 trilyon 28 milyar TL kaynak ayrılıyor! 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, deprem ihtiyaçları için 2024 bütçesinde 1 trilyon 28 milyar TL kaynak ayırmayı öngördüklerini açıkladı. İşte detaylar...

Türkiye’ye acilen 200 milyar dolarlık dış kaynak lazım!

Seçimlerin ardından ekonomide dengeleri yeniden kurmak için finansman arayışına giren Türkiye’nin, dış borç geri ödemeleri, cari açık finansmanı ve deprem maliyetleri gibi nedenlerle, bir yıl içerisinde 200 milyar doların üzerinde dış kaynak bulması gerekiyor.

Deprem bölgesi yolları için 1,2 milyar liralık ek kaynak ayrıldı!

Meclise sunulan teklifte KGM'ye 27,3 milyar lira ödenek tahsis edilirken bunun 1,2 milyar lirası deprem bölgesi yolları için kullanılacak.

İş Bankası’ndan alkışlanacak hareket! Deprem bölgesine 10 milyar liralık kaynak aktaracak!

Geçen hafta yaşanan deprem felaketlerinin ardından toplumun her kesimi ve iş dünyası el birliğiyle imkanlarını depremden zarar görenler için seferber ederken, İş Bankası da bölgedeki vatandaşlarımıza yönelik geniş kapsamlı afet yardım paketini açıkladı.

'Depremin maliyeti 45-50 milyar dolar'

Gölcük'teki 1999 depremi sonrasında ekonomide büyük bir yıkım meydana gelmiş, deprem vergileri, ÖTV, yurtdışı çıkış harcı gibi ek önlemler alınmak durumunda kalınmıştı.

İstanbul'da deprem için 800 bin TL kaynak ayrıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Strateji ve Geliştirme Başkanlığı, “İstanbul’a 2021 yılında bakanlığınız tarafından depreme karşı önlem almak için ayrılan kaynak miktarı nedir?” sorusuna yanıt verdi. Yanıtta ayrılan kaynağın 800 bin Türk Lirası olduğunu ifade etti. 

Lütfi Elvan'dan deprem vergileri açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, deprem vergilerinin nereye kullanıldığına ilişkin “Belirli gelirler karşılığı olarak belirli harcama kalemleri veya projeler için ödenek tahsis edilmekte” dedi. 

Deprem vergileri nelere harcandı?

Kamuoyunda “deprem vergileri” olarak bilinen kanun, 17 Ağustos ve 12 Kasım depremlerinin hemen ardından 26 Kasım 1999 tarihli Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Peki bu vergiler nereye harcandı? Toplanan vergilerle depreme ilişkin neler yapıldı?

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden deprem çalışmalarına 200 milyonluk kaynak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2021 Mali Yılı bütçesinde yapılacak düzenlemeyle kentte deprem nedeniyle meydana gelen hasar ve yıkımların etkisini azaltma ve yaşanabilecek depreme yönelik çalışmalar için 200 milyon TL ayrılmasına karar verildi. 

Deprem vergileri nereye harcandı?

İzmir'de yaşanan deprem felaketinin ardından 17 Ağustos 1999 Gölcük depreminin ardından toplanmaya başlanan deprem vergileri yeniden gündeme geldi. 

Deprem vergileri kaynak Haberi

Deprem vergileri kaynak

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, "1999 yılından itibaren toplanan vergiler, deprem toplanma alanları kime peşkeş çekilmiştir araştıralım, soruşturalım.'' şeklinde konuştu.

Tekin, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, depremle ilgili önlemler ile imar uygulamaları konusunda değerlendirmeler yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; 17 Ağustos depreminden sonra ülkede hem maddi hem manevi büyük hasar yaşandığını anlatan Tekin, deprem sonrası Ulusal Deprem Konseyi oluşturulduğunu, deprem vergisi toplanmaya başlandığını ve acil toplanma alanlarıyla ilgili bir düzenleme yapıldığını hatırlattı.

"Konseyin ortadan kaldırıldığını, toplanan vergilerin nereye harcandığının bilinmediğini ve acil toplanma alanlarının rant amaçlı kullanıldığını" iddia eden Tekin, özellikle İstanbul'da sonradan inşa edilen büyük AVM'lerin tamamının deprem toplanma alanlarına yapıldığını anlattı.

FETÖ'yle ilgili tartışmaların sürdüğünü anlatan Tekin, elindeki fotoğrafı gösterip, "FETÖ'nün gazetesinin yerinin bir deprem toplanma alanı olduğunu biliyor muydunuz?"...