05 / 05 / 2024

depremde can ve mal kaybının önlenmesi

depremde can ve mal kaybının önlenmesi

Tahir Tellioğlu, 2 yıl önce yaşanan Van depremi ile Türkiye'nin deprem gerçeğiyle birkez daha yüzleştiğini belirterek, sağlam yapılarla depremdeki mal ve can kayıplarının önüne geçilebileceğini belirtti...

1113 Design Studio İç Mimarlık Ve Tasarım Anonim Şirketi kuruldu!

1113 Design Studio İç Mimarlık Ve Tasarım Anonim Şirketi bugün Sarıyer'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Bukle Can ve Ufuk Can ortaklığında kuruldu.

Sayıştay'dan son dakika açıklaması: Binlerce bina ve köprü uygunsuz yapılmış! Hangi ilde kaç bina riskli?

Pek çok şehirde can ve mal kaybına neden olan taşkınlarla ilgili Sayıştay tarafından önemli veriler aktarıldı. Peki hangi ilde kaç bina riskli? İşte Sayıştay tarafından açıklanan o rakamlar..

Uzmandan son dakika uyarısı: Alibeyköy tehdit altında! Baraj suları can ve mal kaybına neden olabilir!

Libya'da yaşanan sel felaketi, İstanbul'daki barajların dayanıklılığını gündeme getirdi. İSKİ Planlama ve Yatırım Dairesi Başkanı Yasemin Taşçı, Alibeyköy'ün tehdit altında olduğunu söyleyerek, baraj sularının can ve mal kaybına neden olabileceğini söyledi.

Depremzede faizsiz kredi ve hibe desteği başvuruları ne zaman? Kim kaç lira kredi ve hibe alacak? İşte şartlar...

Depremde ev ve iş yeri yıkılan vatandaş için son dakika bir adım atan hükümet, yeni destek paketini duyurdu. Peki depremzede faizsiz kredi ve hibe desteği başvuruları ne zaman? Kim kaç lira kredi ve hibe alacak?

Bakan Fatih Dönmez açıkladı: Doğalgaz ve elektrikte destek tutarı toplam 4 milyar lira!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez depremde evi ve işyeri yıkılan, orta ve ağır hasarlı vatandaşların depremden önceki ödenmemiş tüm elektrik ve doğalgaz faturalarının silindiğini ve bu desteğin toplam tutarının 4 milyar TL olduğunu açıkladı.

17 soruda AFAD afet konutlarında kimler hak sahibi olabilir? Depremde konutu ve iş yeri hasar görenler hemen bakın!

17 soruda AFAD afet konutlarında kimler hak sahibi olabilir? Depremde konutu ve iş yeri hasar görenler hemen bakın...

Depremde can kurtarıyor, şakası yok! Gerekirse kredi çekin ama binanıza mutlak yaptırın…

Binanın kolonlarına eklenen ve böylece  binanın depremde sallanarak yıkılmasının önüne geçen sismik izolatör,  geri dönen deprem kabusunun ardından bugünlerde pek çok vatandaş tarafından merak ediliyor. Peki sismik izolatör depremde nasıl koruyor? Maliyeti ne kadar? Eski binalara da takılabiliyor mu

Kozyatağı Hali'nde en ucuz ürün 1 TL fiyatıyla dereotu ve karpuz oldu! İşte 7 Ekim 2022 fiyat listesi

Kozyatağı Hali'nin 7 Ekim 2022 fiyat listesi yayımlandı. Kozyatağı Hali'nde en ucuz ürünler 1 TL fiyatıyla satışa sunuldu. Peki, Halde biber, domates, elma, patlıcan ve diğer sebze ve meyve fiyatları kaç lira, ne kadar? İşte 7 Ekim 2022 Kozyatağı Hali fiyat listesi...

Esfa Müşavirlik Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Esfa Müşavirlik Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Şişli'de Eşref Can ve Fatih Kısacık ortaklığında kuruldu.

Türkiye'nin deprem risk haritaları çıkarılıyor! Tehlikeli ve riskli yerler imara açılmayacak!

Türkiye Afet Risk Azaltma Planı (TARAP) kapsamında, olası bir depremde yaşanabilecek can ve mal kayıplarına ilişkin bilgilerin bulunduğu Türkiye'nin deprem risk haritaları hazırlanacak. İşte Türkiye'nin deprem risk haritalarına ilişkin merak edilen tüm ayrıntılar...

İstanbul'daki 5 milyon kişiyi ilgilendiriyor! İşte deprem ve dönüşüm gerçekleri...

Deprem Güçlendirme Derneği Başkanı Türkkan, "Güçlendirme desteğinin artırılması İstanbul'da yaşanabilecek şiddetli bir depremde orta ve hafif hasar alması öngörülen 1,7 milyon konutu ilgilendiriyor" açıklamasında bulundu.

İkare İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

İkare İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Ümraniye'de 50 bin TL sermaye bedeli ile İsmail Emre Can ve Ayşe Aslan ortaklığında kuruldu.

İkinci Ev Turizm İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İkinci Ev Turizm İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 120 bin TL sermaye bedeli ile Can Demir, Muhammet Sayit Can ve Şerif Can Kındıroğlu ortaklığında kuruldu.

depremde can ve mal kaybının önlenmesi Haberi

depremde can ve mal kaybının önlenmesi

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, 2 yıl önce yaşanan Van depremi ile Türkiye'nin deprem gerçeğiyle birkez daha yüzleştiğini belirterek, sağlam yapılarla depremdeki mal ve can kayıplarının önüne geçilebileceğini söyledi. 


"Önemli bir fırsat" 


Tellioğlu, kentsel dönüşümün deprem zararlarını önlemek için bir fırsat olduğunu kaydetti. Türkiye'nin 20 milyona yakın yapı stokunun yaklaşık 7 milyonunun kentsel dönüşüm çerçevesinde ele alındığını anımsatan Tellioğlu, "Türkiye'deki binaların daha sağlam hale getirilmesi anlamında önemli bir fırsat olarak değerlendirdiğimiz Tahir Tellioğlu kentsel dönüşümde her ince ayrıntı düşünülmeli. Çünkü bugün ihmal edilecek sorun yarın çok ciddi sıkıntılara neden olabilir. Hiç istemeyiz ama belki de yıllar sonra çok daha büyük acılarla karşılaşabiliriz" dedi. Tellioğlu, bu anlamda kentsel dönüşümde tüm kesimlerin fikrine başvurulması, sağlam, depreme dayanıklı binaların inşa edilmesi...