29 / 04 / 2024

Depremde Hayat Kurtaran Mobilyalar Tasarım Yarışması son başvuru

Depremde Hayat Kurtaran Mobilyalar Tasarım Yarışması son başvuru

KOÜ'nün ev sahipliğinde düzenlenecek yarışmaya katılacak tasarımcılar, eserlerini 15 Mayıs'a kadar teslim edecek. Gönderilecek eserlerde deprem riskine karşı özel tasarlanmış olması şartı aranıyor.

Depremde yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği o ilçe için kritik karar: Doğru zeminde doğru bina inşa edilmeli!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin etkilediği ve yaklaşık 500 kişinin hayatını kaybettiği Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesi için zemin incelemelerine başlandı. Uzmanlara göre, binanın güvenliği kadar zeminin de çok önemli olduğu belirtildi. İşte detaylar...

Türkiye Sigorta Birliği'nden depremde hayatını kaybedenlerin mirasçılarına duyuru...

Türkiye Sigorta Birliği, Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem sonrasında hayatını kaybedenlerin mirasçılarına yönelik önemli bir duyuruda bulundu. İşte haberin detayları...

120 yılın en şiddetli depremi: Fas depreminin ardından ağır tablo

Fas İçişleri Bakanlığı, merkez üssü Marakeş'in El-Huz bölgesinde meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 2 bin 12'ye yükseldiğini açıkladı. Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, depremin ardından ölü sayısının 2 bin 12'ye, yaralı sayısının ise 1404'ü ağır ol

Depremde 60 kişinin hayatını kaybettiği Yoldaş Apartmanı ruhsatsız ve projesiz inşa edilmiş!

Diyarbakır'da, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılması sonucu 60 kişinin hayatını kaybettiği Yoldaş Apartmanı'na ilişkin kapsamlı bir bilirkişi raporu hazırlandı. İşte detaylar...

Düğün hazırlığı yapanlara bir müjde daha! Hayat kurtaran detay

Evlilik hazırlığı yapanların, ayrılık, birinci derece akrabalarının ölümü, kaza gibi nedenlerle düğünlerinin iptal edilmesi durumunda çiftlerin ve salon işletmecisinin masrafını karşılayan, 'düğün sigortası' uygulamaya konuldu. Son iki haftada 80 çift düğününü sigortalatmış oldu.

Son dakika: AFAD haritayı resmen duyurdu! 60 günde 24 bin 927 kez oldu! Gören, duyan inanamadı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremde hayatını kaybedenlerin gerçek sayısını açıkladı. Son gelen bilgilere göre, ölü sayısı artmaya devam ediyor. Güncel veriler nelerdir? İşte detaylı bilgiler...

Erken uyarı depremde hayat kurtarıyor! Erken uyarı sistemleri depremi 10-15 saniye öncesinden haber veriyor!

Günümüzde hızlanan dijitalleşme yatırımlarıyla birlikte etkin afet yönetiminde yapay zeka teknolojilerinin de önemi artıyor. Uzmanlara göre gelişen yeni teknolojiler afet yönetimini de kökten değiştirecek.

Aile Bakanlığı resmen duyurdu! Depremde hayatını kaybedenlere ölüm aylığı bağlanacak!

Depremde vefat eden vatandaşların ailelerine ölüm aylığı bağlanıyor. Hayatını kaybeden, aktif çalışan ise bin 800 gün prim koşulu aranıyor. 4A'lı çalışanlarda ise beş senelik sigortalılık ve 900 gün prim koşulunun gerçekleşmesi gerekiyor.

Depremde hayat kurtaran yöntem İstanbul'a geliyor! Eski binalar artık yıkılmayacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, üç depremde de yıkılmayan binayı inceledi ve binalarda kullanılan yöntemi İstanbul'da da hayata geçirileceğini söyledi. Depremde hayat kurtaran yöntem İstanbul'a geliyor! Eski binalar artık yıkılmayacak!

EYT’de göz ardı edilen soru: Depremde hayatını kaybeden EYT’linin hakkı ne olacak?

EYT düzenlemesinin 28 Şubat’ta Meclis'in açılmasıyla görüşülüp kısa sürede yasalaşması bekleniyor. Diğer tarafran, EYT'liyken depremde hayatını kaybedenlerin haklarının ne olacağı ise merak konusu oldu.

Deprem veya herhangi bir doğal afette hayat kurtaran mobil uygulamalar! Herkesin cebinde olmalı, üstelik ücretsiz!

Kahramanmaraş merkezli yaşadığımız deprem felaketlerinin ardından iletişim önemi bir kez daha ortaya çıktı. Ancak herhangi bir doğal afet sırasında internet olmasa da cep telefonlarımıza indireceğimiz bazı uygulamalar ile sevdiklerimize ulaşmak mümkün.

Bir banka daha borçları sildiğini açıkladı! O banka borçları silmesiyle ayakta alkışlandı!

Garanti BBVA depremde hayatını kaybeden müşterilerinin kredi ve kredi kartı borçlarını sileceğini açıkladı.

İş Bankası’ndan son yılların en büyük kampanyası! Yaptığı kampanyayla takdir topladı!

İş Bankası, Kahramanmaraş’ta yaşanan iki büyük yıkıcı depremin ardından yaptığı açıklamada depremde hayatını kaybeden müşterilerinin borçlarını sildiğini ifade etti.

Depremde Hayat Kurtaran Mobilyalar Tasarım Yarışması son başvuru Haberi

Depremde Hayat Kurtaran Mobilyalar Tasarım Yarışması son başvuru

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ), "Depremde Hayat Kurtaran Mobilyalar Tasarım Yarışması" düzenleyecek.


KOÜ, Kocaeli Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirilecek yarışmada mobilya tasarımına farklı bakış açısı getirilmesi amaçlanıyor.


Yarışmaya 15 Mayıs Cuma gününe kadar gönderilecek eserlerin deprem riskine karşı özel tasarlanmış olması şartı aranıyor. Uluslararası yarışmaya yurt içi ve dışından yetkin tasarım diline sahip tasarımcılar katılması bekleniyor.


Yarışma sonunda dereceye girenlere ödül ve plaket...