14 / 05 / 2024

depremden sonra işyeri borcu olanların tapuları alınacakmı

depremden sonra işyeri borcu olanların tapuları alınacakmı

Afet ve Acil Durum Yönetim Durumu Başkanlığı (AFAD) ile ilgili maddeleri de içeren "torba kanun teklifi" TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Kabul edilen başlıklardan bazıları şöyle...

Kira tartışması yine kanlı bitti! Kiracı, iş yeri sahibine kurşun yağdırdı!

Bursa'da, iş yeri sahibi Aykut Y., kira artışı ile ilgili olarak aralarında husumet olan market işletmecisi Ahmet K. tarafından çıkan tartışmadan sonra silahla vuruldu. Vücuduna 3 kurşun isabet eden iş yeri sahibi hastanede tedaviye alındı.

İzmir'deki taşkında bini aşkın ev ve iş yeri etkilendi! 25 bin TL'lik katkı sağlanacak!

İzmir'de meydana gelen kuvvetli yağışlardan sonra deniz taştı. Bu kapsamda İzmir'deki taşkında bini aşkın ev ve iş yeri etkilendi. Hasar tespit çalışamalarından sonra vatandaşlara 25 bin TL'lik katkı sağlanması planlanıyor.

 Depremden sonra daha da arttı! Veriler daha da korkuttu

Depremden sonra Gıda fiyatlarındaki artış dikkat çekmeye başladı. Mağduriyetin daha çok yaşanmaması için doğasına uygun olanı indirim yapılması iken Türkiye'de artan fiyatlar, BM verilerine göre Türkiye'de gıda enflasyonu rekor seviyeye geldiğini öngörüyor.

TOKİ arsa ve iş yeri başvuruları 2 gün sonra sona erecek! Bu tarihe dikkat!

Arsa ve iş yeri almak isteyenlerin yüzünü güldüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın arsa ve iş yeri başvuruları 2 gün sonra sona eriyor...

TOKİ arsa ve iş yeri 2022 başvuruları 3 gün sonra sona eriyor! 

TOKİ arsa ve iş yeri 2022 başvuruları 3 gün sonra sona erecek. Pek TOKİ arsa başvurusu nasıl yapılır? İşte TOKİ arsa 2022 başvuruları ile ilgili detaylar...

TOKİ arsa ve iş yeri 2022 başvuruları 5 gün sonra sona erecek!

81 ilde 250 bin yeni konut hayata geçirecek olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının arsa ve iş yeri 2022 başvuruları 5 gün sonra sona erecek.

TOKİ 2022 arsa ve iş yeri başvuruları 10 gün sonra sona eriyor! Sakın kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının arsa ve iş yeri başvuruları 10 gün sonra sona eriyor. Bu tarihleri sakın kaçırmayın...

TOKİ 2022 arsa ve iş yeri başvuruları 5 gün sonra sona eriyor! Sakın kaçırmayın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının arsa ve iş yeri başvuruları 5 gün sonra sona eriyor. İşte TOKİ 2022 arsa ve iş yeri başvuru detayları...

İş yeri kiralarında kiraya verene 'fesih hakkı' imkanı!

Yeni Borçlar Kanunu'na göre kiraya verene, onuncu yıl sonunda sebebe dayanmaksızın fesih hakkı tanınmıştı. Bu hak, 1 Temmuzdan sonra iş yeri kiraları için de geçerli oldu.  

İş yeri kiralarına düzenleme! 

2012’de yürürlüğe giren yeni Borçlar Kanunu’nda yer alan 5 önemli madde 8 yıl ertelemeli olarak konuttan sonra şimdi de iş yerleri için geçerli olacak. Peki düzenleme neleri içeriyor? İşte iş yeri kiraları düzenlemesiyle ilgili detaylar...

İşyeri kiracısına ihtar ne zaman çekilir?

İşyerinizi kiraya verdiğinizi ve kiracınızın kira ödemelerini düzenli bir şekilde gününde yatırmadığını farz edelim. Bu durumda işyeri kiracısına ihtar ne zaman çekilir? İhtardan sonra dava ne zaman açılır?

İşyeri kira zam oranları 2014!

İşyeri kiralamalarında artış oranlarının 1 Temmuz 2012 tarihinden itibaren 8 sene sonra ÜFE oranlarına bağlanacak. Peki işyeri kira zam hesabı nasıl yapılır? İşte işyeri kira zam oranları 2014..

İzmir'de şiddetli yağış nedeniyle çok sayıda ev ve iş yeri sular altında kaldı!

Gece yarısından sonra etkisini artıran yağış nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. İtfaiye ekipleri, bazı cadde ve sokaklarda sağanak sebebiyle yaşanan kanal baskınlarına müdahale etti. Birçok ilçede ev ve iş yeri sular altında kaldı.

depremden sonra işyeri borcu olanların tapuları alınacakmı Haberi

depremden sonra işyeri borcu olanların tapuları alınacakmı


Afet ve Acil Durum Yönetim Durumu Başkanlığı (AFAD) ile ilgili maddeleri de içeren "torba kanun teklifi" TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Kabul edilen başlıklardan bazıları şöyle:


17 Ağustos 1999 ve 12 Kasım 1999 tarihlerinde meydana gelen depremler sonucunda iş yerlerinin ağır hasar görmesi nedeniyle bireysel borçlanmada bulunan veya bulunmayan hak sahiplerinden üst üste üç taksidini ödememiş olanların veya taksitlerini ödemekle birlikte kendi istekleriyle hak sahipliğinden vazgeçtiklerini beyan edenlerin hak sahipliği, il idare kurulu kararıyla düşürülecek ve bu iş yerleri tapu sicilinde hazine adına tescil edilecek.


Kişi, kurum ve kuruluşların gençlik merkezleri ile gençlik ve izcilik kampları inşası için yapacakları harcamaların ya da bu tesislerin inşası için yapacakları her türlü bağış ve yardımlarda gelir ve kurumlar vergisi indirimi yapılacak.


-"Biruni Üniversitesi"...