03 / 01 / 2025

Depreme karşı önlem için yapacak çok iş var

Depreme karşı önlem için yapacak çok iş var

Dile kolay; 20 bine yakın can kaybına, on binlerce insanın yaralanmasına, yüz binlerce insanın evsiz barksız kalmasına yol açan Marmara depreminin üzerinden tam 15 yıl geçti

Depreme Dayanıklı Binalar Zirvesi 18-21 Aralık’ta İstanbul Fuar Merkezi’nde!

Pek çok uzman olası yıkıcı depremlere karşı önlem alınması uyarısında bulunurken, ST Alternatif Fuarcılık 18-21 Aralık tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde çok sayıda sektör derneklerinin de desteğiyle Depreme Dayanıklı Binalar Zirvesi düzenleyecek.

Türkiye'de 5.5'lik depremde bile bina yıkılıyor! Deprem araştırmacısından depreme karşı dirençli kentler çağrısı! 

Türkiye'nin dört bir yanında peş peşe meydana gelen depremler tedirginliğe neden olurken, deprem araştırmacısı Baturhan Öğüt "Bir kere gündemde depreme karşı dirençli kentler istiyoruz dendiğini hiç görmedim" diyerek önemli bir açıklama yaptı. İşte o açıklama...

Çelik yapılar, depreme karşı en dayanıklı yapı yöntemi!

Ülke nüfusunun yüzde 60’a yakınının faal deprem alanları üzerinde yerleştiği ve depreme karşı en dayanıklı yapı yöntemlerinden birinin çelik olduğu belirtildi. 

'Depreme karşı güçlendirme önemli' diyen İnşaat Mühendisleri açıkladı! İşte güçlendirmenin tercih edilme nedeni...

İnşaat Mühendisleri, depreme karşı güçlendirme kavramının son derece önemli ve bilimsel bir temele dayandığını vurgulayarak önemli açıklamalarda bulundu.

Sağmalcılar Viyadüğü'nde depreme karşı güçlendirme çalışması yapılacağı duyuruldu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden (İBB) yapılan açıklamada, O-3 kara yolu üzerindeki Sağmalcılar Viyadüğü'nde depreme karşı güçlendirme çalışması yapılacağı kaydedildi.

Mobil evler depreme karşı riskleri en aza indiriyor! 

Kullanımı her geçen gün artan mobil evler (tiny houselar); tek katlı yapıları, depremde yıkılma tehlikesi olmayan tasarımları, zeminden bağımsızlığı ve taşınabilir olması gibi özellikleriyle, depreme karşı riskleri en aza indiriyor.

Uzman isim uyardı! Depreme karşı sadece DASK değil, tüm varlıklara sigorta yaptırılması gerekir!

Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Uğur Gülen depreme karşı vatandaşların, DASK yaptırmasının yanı sıra tüm varlıklarını sigorta kapsamına almasının önemini vurguladı.

Hükümetin kentsel dönüşüm planı hazır! Depreme karşı dirençli şehirler için düğmeye basıldı!

Depreme karşı dirençli şehirler için düğmeye basıldı. Dirençli Şehirler ismi verilen yeni strateji kapsamında depremin dışında küresel iklim değişikliğiyle giderek artan su stresi, sel, tarımsal kuraklık gibi afet ve etkilere karşı da kırılganlık azaltılmış olacak.

Uzmanlar, depreme karşı güvenli bina inşa etmenin yöntemini açıkladı!

Türkiye’yi yasa boğan 6 Şubat Depremi’nin üzerinden bir yıl geçti. Deprem yaraları sarılmaya devam ederken, çıkarılan en büyük ders ise 'depreme karşı güvenli binalar' oldu. Peki depreme karşı güvenli binalar nasıl inşa edilir,  hangi kriterleri taşımalı? İşte detaylar...

Depreme karşı önlem için her binaya ivmeölçer takılacak

İTÜ Maden Fakültesi Jeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cenk Yaltırak, olası depremlere karşı binaların dayanıklılığını ölçebilecek şekilde ivmeölçer tasarladıklarını belirtti.

Türkiye'de 10 kişiden 4'ü oturduğu konutun depreme karşı dayanıklı olduğuna inanmıyor!

Yapılan son araştırmalara göre, Türkiye'de her 10 kişiden 4'ü oturduğu evin depreme karşı dayanıklılığına güvenmiyor. 

Mehmet Atmaca'dan kentsel dönüşüm yasası açıklaması: Depreme karşı önlem olmayacak!

Resmi Gazete'de yayımlanan ve yürürlüğe alınan yeni kentsel dönüşüm yasası ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Saadet Partisi Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

 'İstanbul Depreme Karşı Güçleniyor' raporu 10 maddede tüm detaylarıyla!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi depreme karşı bugüne kadar gerçekleştirdiği projelere ve uygulanacak yol haritasına yönelik 10 maddelik rapor hazırladı.

Depreme karşı önlem için yapacak çok iş var Haberi

Depreme karşı önlem için yapacak çok iş var

Dile kolay; 20 bine yakın can kaybına, on binlerce insanın yaralanmasına, yüz binlerce insanın evsiz barksız kalmasına yol açan Marmara depreminin üzerinden tam 15 yıl geçti. Bu süre içinde, birçok kurum ve sivil toplum kuruluşu, deprem konusunda uyarılarda ve çözüm önerilerinde bulundu, deprem şûraları toplandı, sözler verildi, kararlar alındı. Peki 15 yıl içinde nereden nereye gelindi? Türkiye Hazır Beton Birliği, Türkiye'nin deprem karnesini açıkladı. Marmara depreminin ardından Düzce ve Van depremlerinde hasar gören yapılardan elde edilen sonuçlar; kullanılan malzemelerin başta beton olmak üzere standartlara uygun olarak üretilmediğini gösterdi. Ancak Kentsel Dönüşüm çerçevesinde bu hatalar telafi ediliyor ve depreme karşı dayanıklı yapılar inşa ediliyor. Bu sonuçlardan anlaşılacağı üzere Türkiye depreme hazırlık konusunda ilerleme kaydediyor ancak yapacak daha çok iş var. 

Türkiye...