05 / 05 / 2024

Devlet arazilerinin kiraya verilmesi

Devlet arazilerinin kiraya verilmesi

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, devlet arazilerinin kiraya verilmesi ile Sudan'da kiralanan arazilere ilişkin 5 soru hazırladı..

Meral Akşener: TOKİ’nin elindeki devlet arazilerinin, satış işlemlerini inceleyeceğiz!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada, TOKİ’nin elindeki devlet arazilerinin, satış işlemlerini inceleyeceklerini söyledi.

DHMİ Antalya Havalimanı'ndaki terminalleri kiraya veriyor!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Antalya Havalimanı'nın İç/Dış Hatlar, Genel Havacılık, CIP Terminalleri ve Mütemmimlerinin İşletme Haklarını kiraya veriyor. İhalenin geçici teminat tutarı 40 milyon Euro olarak belirlendi. 

Kahramanmaraş'taki 2 tesis kiraya verilecek!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Kahramanmaraş'ta yer alan 2 adet tesisi yap işlet devlet modeliyle kiraya verecek.

Ankara Esenboğa Havalimanı'ndaki hangar kiraya verilecek!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ), Ankara Esenboğa Havalimanı'ndaki hangarı kiraya verecek.

Hazine arazileri çiftçilere ücretsiz tahsis ediliyor! 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir’de Dünya Gıda Günü etkinliği video konferansında devlet arazilerinin aile çiftçilerine ücretsiz olarak tahsis edilmeye başlandığını açıkladı. 

Hazine arazilerinin kiralanmasında kadın ve genç girişimlere öncelik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kiraya verilen hazine arazilerinin ihalelerinin yaklaşık yüzde 30'unu kadın, yüzde 47'sini ise genç girişimciler kazandı...

Selçuk Belediyesi hamam ve dükkanları kiraya veriyor!

Selçuk Belediyesi'nin mülkiyetinde olup boş durumdaki 7 adet taşınmaz 10 yıl süreyle, olmak üzere, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45’nci maddesi uyarınca açık arttırma suretiyle yapılacak ihale ile kiraya verilecek...

Erzincan'da tarım arazileri kiraya veriliyor!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Gökhan Aydemir tarım arazilerinin kiraya verilmesi ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Devlet arazilerinin kiraya verilmesine ilişkin 5 soru mecliste!

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, devlet arazilerinin kiraya verilmesi ile Sudan'da kiralanan arazilere ilişkin 5 soru hazırladı..

FETÖ'nün yurtları hileli satışla kiraya verildi!

FETÖ’ye hizmet eden Melek İpek, adına açtığı kız yurtlarını devlet el koymasın diye hileli satışla kiraya verdi. Melek İpek Özel Kız Öğrenci Yurdu'nun da bu şekilde 5 kişiye hileli satıldığı tespit edildi.

Uzun süredir kullanılmayan araziler devlet eliyle kiraya verilecek!

Sahipleri tarafından uzun süredir kullanılmayan araziler, devlet tarafından kiraya verilecek. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "Bu düzenleme ile atıl arazi kalmayacak." dedi.

Antalya Muratpaşa'daki hastane kantinleri kiraya veriliyor!

Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Antalya İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Antalya Eğitim Araştırma hastanesi, Aşur Aksu Hastanesi ve Antalya Atatürk Devlet Hastanesi'nin kantinlerini kiraya veriyor.

Manisa'da kiraya verilen devlet arazisi mecliste konu oldu!

Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, Manisa'nın Kırkağaç ilçesinin Söğütalan Köyü'nde mera olarak kullanılan bir alanın kiraya verilmesi ile bölgede yaşanan sorunları meclise taşıdı.

Devlet arazilerinin kiraya verilmesi Haberi

Devlet arazilerinin kiraya verilmesi

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, devlet arazilerinin kiraya verilmesi ile Sudan'da kiralanan arazilere ilişkin soru önergesi hazırladı. Sarıbal sorularının Tarım Ve Orman Bakanı Milletvekili Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Sarıbal önergesinde "Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 15 Temmuz 2018 tarihinde yaptığı ve medyada da yer alan demecinde “Devletin çok münbit toprakları var. Bunları ilerleyen dönemde kiralamaya açmak istiyoruz” dedi. Bakan aynı demecinde, devletin çok büyük arazilerin üzerinde olmaması ve bunların vatandaşa verilmesi gerektiğini söyledi. Bakan Pakdemirli, kiraya verilecek arazilere ilişkin de “Güzel bir kira kontratı yapacağız. İyi kontratların üzerinde bunların halkımızla buluşmasını sağlayacağız. Hem üreticilerimize bir kazanç kapısı imkanı olacak hem de tüketici yerli ürünlerden dolayı gıda enflasyonun bir nebze de daha kurtulmuş olacak” ifadesini kullandı." diyerek bu...