29 / 04 / 2024

devremülk hakkı kullanım süresi ne kadardır

devremülk hakkı kullanım süresi ne kadardır

Devremülk hakkını, irtifak hakkını da içeren bir gayrimenkul mülkiyeti olarak tanımlamak mümkün. Peki, devremülk hakkı kullanım süresi ne kadardır? İşte, devremülk kullanım süresi!

Devre mülk nedir? Devre mülkün avantajları nedir?

Devre mülk, mülke ait kullanım hakkı sunan bir özelliktir. Tatil beldesindeki bir gayrimenkul türü olan bu özellik birçok avantaj sunar. Bu noktada devre mülk nedir, devre mülkün avantajları nedir gibi sorular önem kazanıyor. İşte devre mülk ile ilgili bilinmesi gereken detaylar…

Hisseli tapuda kullanım hakkı! Miras payının kardeşe devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu kullanım hakkı pek çok vatandaşın kafasını kurcalayan konulardan biridir. Bunun dışında devir işlemi de merak edilmektedir. İşte Hisseli tapuya dair merak edilenler!

Sinpaş Kızılbük Devremülk projesinde Kasım'a özel yüzde 7 indirim fırsatı! 

Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesinde Kasım ayına özel yüzde 7 indirim fırsatı sunuluyor. Peki Sinpaş Kızılbük Devremülk projesinde fiyatlar ne kadar? İşte Sinpaş Kızılbük Devremülk fiyatları 18 Kasım 2022...

Devremülk yatırımında nelere dikkat edilmeli?

Türkiye'de çok sayıda vatandaş yatırım amaçlı devremülk alıyor. Fakat çoğu zaman bu yatırımlar büyük mağduriyetle sona eriyor. Peki, devremülk alırken nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

Peker GYO'nun rüçhan hakkı kullanım süresi değişti!

Peker GYO'nun 2021/14 sayılı kararı ile rüçhan hakkı kullanım süresi değişti. Yeni pay alma hakları kullanım süresinin 30 gün olarak belirlenmesine karar verildi. 

Peker GYO'nun yeni pay alma hakkı kullanım süresi 15 gün oldu!

Peker GYO, yeni pay alma hakları kullanım süresinin 15 gün olarak belirlenmesine, bu sürenin son gününün resmi tatile rastlaması halinde yeni pay alma hakkı kullanım süresinin izleyen iş günü akşamı sona ermesine karar verdi.

Yeşil GYO'dan ayrılma hakkı kullanımı açıklaması!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ayrılma hakkı kullanımı ile ilgili açıklama hakkında açıklama yaptı...

3 maddede devre mülk hakkı nedir, nasıl kurulur?

Avukat Kadir Kurtuluş ile Stajyer Avukat Elif Hamzaçebi "devre mülk hakkı" konusunu kaleme aldı. İşte 3 maddede devre mülk hakkı...

İhlas Holding'ten rüçhan hakkı kullanımı açıklaması!

İhlas Holding, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) rüçhan hakkı kullanımı hakkında açıklama yaptı.

Nurol GYO'dan ayrılma hakkı kullanımı açıklaması!

Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, ayrılma hakkı kullanımı hakkında KAP'ta açıklama yaptı...

Nurol GYO'dan ayrılma hakkı kullanımı açıklaması!

Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, ayrılma hakkı kullanımı hakkında KAP'ta açıklama yaptı...

İhlas Gayrimenkul Proje yeni pay alma hakkı kullanım süresi 7-8 Mart!

İhlas Gayrimenkul Proje ortaklarının yeni pay alma hakkı kullanım süresi içinde, kullanılmayan yeni pay alma haklarına karşılık gelen payların toplam nominal değeri 38 milyon 407 bin 791,522 TL..

İntema İnşaat yeni pay alma hakkı kullanım tarihleri 2019!

İntema İnşaat Ve Tesisat Malzemeleri Yatırım Ve Pazarlama'nın  bedelli sermaye artırımına ilişkin yeni pay alma hakkı kullanım tarihleri belli oldu...

devremülk hakkı kullanım süresi ne kadardır Haberi

devremülk hakkı kullanım süresi ne kadardır

Devremülk kullanım süresi!


Mesken olarak kullanılmaya elverişli bir bağımsız bölümden, yılın belli dönemlerinde ve müşterek mülkiyet payına bağlı olarak yararlanmak üzere devlet güvencesi ile alınıyor. Bu hakka devremülk deniyor. 


Devremülk hakkını, irtifak hakkını da içeren bir gayrimenkul mülkiyeti olarak tanımlamak mümkün oluyor. Devremülk üyesi, devremülk tesislerinden tapulu bir devremülk satın almak sureti ile İşletme Yönetimi’nin üyelere sunduğu her türlü hak ve hizmetten yararlanan kişilere deniyor. 


Devremülk üyesi, kat mülkiyeti sistemi ile yapılandırılmış, belirli devrelere bölünmüş bir dairenin,  yılın 52 haftasından en az 2 haftalık bir dönemine sahip oluyor. Devremülk üyeliği, devremülk tapusu ile devlet güvencesi altına alınıyor. Devremülk tapusu, devremülkün satın alınması ile birlikte tapu sicil müdürlüğüne tescil işlemi ile alınıyor.Peki, devremülk kullanım süresi ne kadardır?


Devremülk kullanım süresi!

Aksi resmi senette kararlaştırılmadıkça devre...