04 / 05 / 2024

Dicle kurudu

Dicle kurudu

Şırnak’ın Cizre ilçesinden geçen Dicle Nehri, son 100 yılın en düşük seviyesine indi. Kuraklık sebebiyle nehirdeki canlı hayatı tehlikeye girerken, 3 bin yılda oluştuğu tahmin edilen yüzen adalar da susuzluk sonucu karaya oturdu.

Dicle Bir İnşaat Taahhüt Ve Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dicle Bir İnşaat Taahhüt Ve Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Tuzla'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Şükriye Komut tarafından kuruldu.

Dicle Üniversitesi lise mezunu personel alımı yapıyor! İşte aranan şartlar ve kontenjanlar!

Dicle Üniversitesi personel alımı yapacağını duyurdu. İşte merak edilen şartlar ve kontenjanlar!

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Sözleşmeli Personel alım ilanını yayımladı!

Diyarbakır Dicle Üniversitesi çok sayıda Sözleşmeli Personel alacağını duyurdu. İşte detaylar…

Dicle Üniversitesi sözleşmeli personel alım ilanını yayınladı! Tam 194 kişilik alım için kadro detayları!

Dicle Üniversitesi, 194 sözleşmeli personel alımı yapacak. Son başvuru tarihi 7 Nisan 2023 olarak belirlendi.

Dicle Vadisi'nde gazetecilere konut yapılacak!

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nin (GGC) geleneksel olarak düzenlenen Başarılı Gazeteciler Yarışması'nda konuşma yapanDiyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Hasan Basri Güzeloğlu, Dicle Vadisi'nde gazetecilere konut yapılacağının müjdesini verdi...

Dicle Vadisi Projesi’nin ilk etabı iptal edildi! 

Dicle Vadisi'nde yer alan Hevsel Bahçeleri, UNESCO Dünya Kültürel ve Doğal Mirası listesinde yer alıyordu. Daha sonra rezerv yapı alanı ilan edilen bölgede başlatılan Rekreasyon Projesi’nin ilk etabı iptal edildi.

Mimar Dicle Hökenek şirket kurdu!    

Mimar Dicle Hökenek, bugün yeni bir şirket kurdu. Dicle Hökenek Mimarlık ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi Bakırköy'de 50 bin TL sermaye bedeli kuruldu.

Dicle Elektrik’in hizmet binası yıkıldı!

5 yıldır ödenmeyen borçları nedeniyle elektrikleri kesilen Batman Beşeri Belediyesi, Dicle Elektrik’e ait hizmet binasını iş makineleri ile yıktı.

Dicle'nin iki yakası 327 metrelik köprüyle bağlanacak!

Şırnak'ın Cizle İlçesi'nden geçen Dicle Nehri'nin iki yakası 327 metre uzunluğundaki  taş yaya köprüsü ile bağlanacak. 11 gözlü taş köprü, 25 milyon liraya mal olacak.

Dicle Nehri etrafındaki çalışmalar sona erdi!

Dicle Nehri'nin ıslah edilmesi amacıyla gerçekleştirilen toplu makineli çalışmaların tamamlanmasıyla ilçe olası taşkınlara karşı korumaya alınmış oldu. 

Nada Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nada Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi 100 bin TL sermaye ile bugün Mamdouh Badran I. Elsayed Shosha tarafından kurudu.

Tigris Dizayn Mimarlık Mühendislik Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Tigris Dizayn Mimarlık Mühendislik Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Sakine Dicle Uzunyayla tarafından 50 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Diyarbakır Yenişehir'de 200 alan riskli ilan edildi!

Diyarbakır Yenişehir'de Dicle ve Feritköşk Mahalleleri'nde 200 alanda riskli alan kararı alındı. Karar, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

Dicle kurudu Haberi

Dicle kurudu

Kuraklık sebebiyle nehirdeki canlı hayatı tehlikeye girerken, 3 bin yılda oluştuğu tahmin edilen yüzen adalar da susuzluk sonucu karaya oturdu. Nehirde durumun içler acısı olduğunu belirten ilçe sakinlerinden Zeki Macartay, “Su seviyesi yüzyılın en sığ durumuna gelmiş. Bu durum bize büyük bir tedirginlik vermektedir. Eskiden Dicle denilince, nehir kenarındaki evlerin çoğunda tedirginlik oluyordu. Kıyılarında yaşayanlar sürekli sellerle boğuşuyordu. Ama şu anda durumu görüyorsunuz. 45 yaşındayım ve 5 yaşından beri Dicle kenarında oturuyorum. İlk defa böyle bir durumla karşı karşıyız.” diye konuştu. Zeki Macartay, yetkililerden bu durum karşısında acil tedbir beklediklerini aktardı.

Yusuf Ücar isimli vatandaş ise, “Sular çekilince balıklar ve bu su sayesinde hayatını devam ettiren diğer canlılar da tehlikeye girdi. Tabii bölge halkı ve çiftçiler de bu durumdan olumsuz...