16 / 05 / 2024

Didim UNESCO da yer almak istiyor

Didim UNESCO da yer almak istiyor

Ege'nin tarihi ve turistik merkezlerinden Didim, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne girmek için Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde girişim başlattı.

Atakent Didim Mavi'de hemen kredi ve hemen tapu fırsatı!

Aydın ili Didim ilçesi Aybük mahallesinde hayata geçirilen Atakent Didim Mavi'de hemen kredi ve hemen tapu fırsatı sağlanıyor. Dora Vadi projesinde ayrıca sabit faiz oranı imkanı da sunuluyor.

Özak GYO'nun Bodrum ve Didim'deki 2 gayrimenkulünün değeri belli oldu! İşte o rakamlar...

Özak GYO, Didim Altınkum'da yer alan arsa ile Bodrum Akyarlar'da yer alan arsalarının 2022 değerlerini açıkladı. Peki Özak GYO'nun Bodrum ve Didim'deki 2 gayrimenkulünün değeri ne kadar oldu? İşte ayrıntılar...

Yemen hükümetinden UNESCO dünya mirası listesinde yer alan caminin yıkılmasına tepki!

Yemen hükümeti, İran destekli Husilerin kontrolündeki başkent Sana'da bulunan, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) dünya mirası listesindeki tarihi En-Nehreyn Camisi'nin yıkılmasına tepkili.

Giresun’da 200 yıllık tarihi evler UNESCO’ya aday!

Giresun'un Zeytinlik Mahallesi'nde bulunan 200 yıllık tarihi evler; Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Geçici Listesi'ne aday oldu. 

Aydın'da 760 okuldan 160'ı çürük çıktı!

Aydın'da karot testi yapılan 760 devlet okulundan 160'ının çürük olduğu belirlendi. Uzmanlar 15 okul için yıkım kararı aldı, Aydın Valiliği’ne iletilen rapora göre Efeler ilçesinde 5, Bozdoğan'da 3,Nazilli'de 2, Didim, Karacasu, Köşk, Kuşadası ve İncirliova'da ise 1'er okul yıkılacak.

Didim Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün arsasında yıkım var!

Didim Altınkum’da yıllardır boş duran, içinde yıkılmak üzere harap yapılar bulunan ve kaderine terk edilen Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün arsası için yıkım kararı verildi.

Didim Vakıflar’ın gündeminde yıkım var!

Didim Altınkum’da yıllardır boş duran o arsa üzerine ne yapılacağı yıllardır merak konusu oldu. Alanın özelleştirileceği ya da turizme hizmet edecek bir tesise dönüşmesi bekleniyor.

Nemrut raylı sistem projesi bu yıl hızlanacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, "Nemrut'ta uzun zamandır gündemde olan ve çok sorulan raylı sistem projesi var. Projeyi bu yıl hızlandıracağız. UNESCO da projeyi onaylarsa hızlı bir şekilde yatırıma başlayacağız, hayata geçireceğiz" dedi...

Kapadokya’da sit sınırları yeniden çizildi!

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Kapadokya’da sit sınırları yeniden çizildi. Kapadokya’nın simgelerinden Üçgüzeller ve Aşk Vadisi’nin de bulunduğu yerlerde sit değişiklikleri tek bir alanda birleştirildi.

UNESCO korumasındaki alana 5 katlı bina inşa edildi!

Artvin Borçka’da valiliğin izniyle yapılan 5 katlı binanın, UNESCO tarafından koruma altındaki yeşil alanda inşa edildiği ortaya çıktı. Binaya ilçe sakinleri tepki gösterdi.

Didim’de imar talanına “hayır” dediler!

Didim’in Akbük Mahallesi'nde düzenlenen toplantıda imar mücadelesi hakkında bilgiler verildi ve yöneticilerden destek istendi. Ortak bildiriyi imzalayan katılımcılar imar talanına karşı mücadele verdi.

Didim Milli Emlak Müdürlüğü'nden satılık 7 arsa! 8,5 milyon TL'ye!

Aydın Didim'e bağlı Çamlık, Mersindere, Hisar, Altınkum Mahalleri'nde yer alan 7 arsa Didim Milli Emlak Müdürlüğü aracılığıyla satışa sunuluyor. Tahmini toplam bedeli 8 milyon 566 bin TL olan arsaların ihalesi 31 Temmuz'da gerçekleştirilecek. 

Didim'de inşaat müteahhitleri bir araya geldi!

Didim Ticaret Odasının İnşaat Sektöründe faaliyet gösteren üyeleri dün gerçekleştirilen toplantıda bir araya geldiler. 

Didim UNESCO da yer almak istiyor Haberi

Didim UNESCO da yer almak istiyor

Didim Ticaret Odası tarafından ilçede bulunan Milet Ören Yeri, İlyas Bey Külliyesi ve Apollon Tapınağı için başlatılan girişimle ilgili inceleme gezisi düzenlendi.


Gezide açıklamalarda bulunan Didim Ticaret Odası Başkanı Şaban Üstündağ, Milet, Apollon Tapınağı ve İlyas Bey Külliyesi'ni bünyesinde barındıran Didyma Ören Yeri için Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’ne Dünya Mirası Listesi'ni başvurulması için talep yazısı ilettiklerini söyledi.


Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün incelemesinden sonra UNESCO tarafından 2 ön inceleme çalışmasının yapılacağı ifade eden Üstündağ, ilçe olarak hak ettikleri listeye bir an önce girmek istediklerini dile getirdi.


Didim Ticaret Odası Meclis Üyesi ve Strateji Geliştirme Komisyonu Başkanı Hikmet Atilla ise dünya genelinde dünya miras listesine kayıtlı bin 7 kültürel ve doğal varlığın...