12 / 05 / 2024

diyarbakır hasarlı bina

diyarbakır hasarlı bina

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde Emniyet Müdürlüğü ek binasına yönelik bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda ağır hasar gören 6 bina için daha yıkım kararı çıkartıldı.

Ağır hasarlıdan orta hasarlıya çevrilen bina herkesi şaşırttı!

Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ağır hasarlıdan orta hasarlıya çevrilen binanın son halini paylaştı. İşte o paylaşım ve paylaşıma gelen yorumlar...

Depremin ardından 25 bin ağır hasarlı bina mahkemelik oldu!

6 Şubat deprem felaketinin ardından 11 ilde enkaz kaldırma ve tekrar ihya çalışmaları sürüyor. AFAD’ın son verilerine göre, bölgesinde aradan geçen sürede 135 bin binanın enkazı kaldırılırken, 25 bin ağır hasarlı binanın mahkemelik olduğu belirtildi.

Ağır hasarlı bina tedirginliği eğitime engel oldu: Çocuklarımı okula göndermeyeceğim!

Adana’da bazı okul çevrelerinde hala yıkılmayan ağır hasarlı binalar, öğrenciler ve velileri tedirgin ediyor. Veli Barlan, okullar açılana kadar hasarlı binaların yıkılması gerektiğini savunarak çocuklarını yıkım yapılana kadar okula göndermeyeceğini söyledi.

Diyarbakır'da ağır hasarlı beş bin 459 binada son dakika gelişmesi! Yarısından fazlası yıkıldı!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Diyarbakır'da 5 bin 459 ağır hasarlı bina ile ilgili yıkım çalışmaları devam ediyor. Son dakika gelişmesine göre Diyarbakır'da depremlerden etkilenen binaların yarısından fazlası yıkıldı.

Malatya'da 36 bin ağır hasarlı konut yıkılacak!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Malatya ilinde ağır hasarlı binaların yıkımı devam ediyor. Bu kapsamda Malatya'da 36 bin ağır hasarlı bina yıkılacak.

Diyarbakır'daki 400 ağır hasarlı binanın yıkımına başlanacak: Çalışmalar 3 ayda tamamlanacak!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Diyarbakır'daki 400 ağır hasarlı binanın yıkımına yakında başlanacağı açıklandı. Çalışmaların 3 ayda tamamlanması planlanıyor. 

Osmaniye'de 10 bin ağır hasarlı bina 3 ayda yıkılacak!

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremin ardından Osmaniye'de depremden etkilenen 10 bin ağır hasarlı bina 90 günde yıkılacak. 

Depremin maliyeti 1 trilyon lira mı olacak? 227 bin 27 bina acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin maliyeti oldukça ağır. Depremin maliyeti 1 trilyon lira mı olacak? 227 bin 27 bina acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık!

Bakan Kurum az önce duyurdu! İşte yıkık ve ağır hasarlı bina sayısı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından incelenen 1 milyon 728 bin binanın kaç tanesinin yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğu ortaya çıktı. İşte o rakamlar…

Ağır hasarlı binalar ne olacak? Evin depreme dayanıklılığını anlamak için nelere bakılmalıdır?

Deprem gerçeği vatandaşları bu konuda daha duyarlı olmaya davet ediyor. Bundan dolayı eğer bir bina ağır hasarlı ise neler yapılmalı, nasıl bir karar alınır? soruların sayıları artmaya başladı. İşte bu konuya dair detaylar!

Murat Kurum açıkladı: 164 bin 321 bina yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada 4 milyon 511 bin bağımsız bölümden oluşan 1 milyon 250 bin binanın incelendiğini belirterek, 520 bin bağımsız bölümden oluşan 164 bin 321 binanın yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğunu söyledi.

Murat Kurum: Yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı bina sayısı 118 bin!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesindeki şehirlerde 927 bin binanın incelemesini tamamladıklarını, 118 bin binanın yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğunun tespitini yaptıklarını dile getirdi.

Diyarbakır'da çöken 4 bina imar kanununa aykırı inşa edilmiş! 

Diyarbakır’da çöken Işık Apartmanı'nda 42, Yoldaş Apartmanı'nda 61, Hisami Apartmanı'nda ise 101 vatandaş hayatını kaybetti. 2019 yılında imar barışından faydalanmak için başvurulan üç binada inceleme yapıldı. İşte ayrıntılar...

diyarbakır hasarlı bina Haberi

diyarbakır hasarlı bina

Bina sakinlerinden Nurettin Bilge, devletin gerekeni yaptığını ve milletine sahip çıktığını kaydetti. Merkez Bağlar ilçesi Emek Caddesi’nde içerisinde Çevik Kuvvet, Olay Yeri İnceleme ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüklerinin bulunduğu Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ek binasına 4 Kasım 2016’da bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmişti.Saldırıda Emniyet Müdürlüğü çevresinde bulunan çok sayıda bina hasar görmüş, bunlardan ağır hasarlı ikisi için yıkım kararı alınmıştı. Bölgede bulunan ve ağır hasarlı olduğu belirlenen 6 bina için daha yıkım kararı alındı. Binaların 10 gün içerisinde yıkılacağı öğrenilirken, hak sahiplerine 69 bin ile 75 bin lira arasında ödeme yapıldığı belirtildi. Ayrıca yıkılacak olan binaların arsaları da sahiplerine geri verildi.“Devlet milletini mağdur etmedi” Saldırıdan önce Saf 1 Apartmanı'nda oturan ve binada 4 dairesi ile 2 dükkanı bulunan Nurettin Bilge,...